Русия заплаши САЩ със скъсване на дипломатическите отношения

Предупреждава да не я обявяват за държава спонсор на тероризма
13 авг 2022 08:19, Елка Василева
257
Русия заплаши САЩ със скъсване на дипломатическите отношения
Снимка: архив, БГНЕС

Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат тежко и дори може да бъдат прекъснати, ако Русия бъде обявена за "държава спонсор на тероризма", съобщи високопоставен представител на руското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Александър Дарчиев, ръководител на отдела за Северна Америка в руското външнополитическо ведомство, заяви, че ако Сенатът на САЩ наистина осъществи намеренията си да постави Русия в подобна категория, това ще означава, че Вашингтон е преминал границата, от която няма връщане назад.

"САЩ са предупредени", каза Дарчиев.

Миналия месец двама американски сенатори, които искат да прокарат закон за обявяване на Русия за държава спонсор на тероризма, посетиха Киев, за да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, припомня Ройтерс.

Дарчиев заяви, че ако той бъде приет, ще се стигне до "най-тежките щети за двустранните дипломатически отношения, до степен те да бъдат понижени и дори прекратени".

В четвъртък латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма заради войната в Украйна и призова западните съюзници да наложат по-широкообхватни санкции на Москва, допълва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** кажи де, не се срамувай, кажи 4 годинки стигат ли ти в затвора за насаждане на нацизъм и русофобия или май най добре екзекуция
141
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късайте мужици никой не ви бръсне за слива. Национализация на Лукойл
140
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, така и не отговори на колко ще си като излезеш от затвора
139
1
 
0
 
! Отговори
Чети шизикк преди 1 година
Основа на промишленото производство е нефтената промишленост 9.8 млн. т. добив (нефтените залежи на Виетнам са разположени в Южнокитайско море). Виетнам има голям запас от висококачествени въглища 10.5 млн. т. Добивът на минерали и метали генерира 9,4% от БВП (за 2003), но като цяло в тази област са заети едва 0,7% от общата работна ръка.
138
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чети за виетнам *** Днес икономическата дейност е съсредоточена в малки и средни частни предприятия, докато големите предприятия със стратегическа важност остават в държавни ръце.
137
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащисаните никога не водят война заради идеология. Техните войни са винаги заради ограбване на ресурси и суровини. Никоя тяхна война не е била за защита на законите интереси на съюзник. Даже почти всичките им войни са в ущърб на интересите на съюзниците им, дори когато са на територия на съюзна държава. Затова и България трябва много да внимава,когато САЩ им се пишат за съюзник и най-вече за защитник на"свободата и демокрацията"понеже те действат като терористи по света а убиват терористи в САЩ.
136
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** Виетнам ще прави каквото си иска. Във Виетнам също вкарват соросоидиоти като теб в затвора, които си мислятт че ще задават протестърски тон
135
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ с минало ***, отношения нямат вече с никой. Китайците също скъсаха.
134
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 136 "САЩ губят влиянието и контрола си във Виетнам" А връзка с РЕАЛНОСТТА, кагда? Виетнам шие гааащите на американците и им благодари.
133
8
 
6
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Скъсвам се от смях с това заглавие! Мутрафонова яко се излагаш!!!
132
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
122 РезултатПобеда за Северен Виетнам и Виет Конг Южен Виетнам е победен Южен и Северен Виетнам се обединяват под комунистическо управление САЩ губят влиянието и контрола си във Виетнам
131
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** никой не се съмнява в тъпашките ти русофобски лозунги, на фона на провалите на сащ навсякъде по света ти е зададено да църкаш в нета. Друго не можеш. Нито свали Асад нито халифат направи с" умерените" си джихадисти и джихади джонита с виолетови тойоти. Остава просто да влезеш в затвора за нацистките призиви тук
130
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
132 Птттлер уби мократа мечта на поколения руски еничари, Русия да стане "велика" на гърба на германската наука и индустрия.
129
10
 
8
 
! Отговори
Жалка картинка преди 1 година
Руската армия е във война с Нато реално ! Руската армия е почти стопена и финансово Русия изнемогва. Докато Нато няма нито една жертва! Това е разликата в ума и в класата и в замаха на действие
128
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и друго решение на проблема.Например,Германия и Русия да сключат мирен договор за хиляда години за напред за да може германската икономика да излезе от кризата,като получи и преференции за газа и други ресурси на по ниски от пазарните цени,като бъде включено и условие:Германия да изгони американците от своята територия.
127
4
 
4
 
! Отговори
СеСеСеРейник преди 1 година
До Анонимен 126 -- аЗа направо се е изрязал яко със заден въздух от борш и самагонь. Може да почака до 3017, когато САЩ надали ще използват този вид енергия.
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
122 124 Мирен договор между САЩ и Северна Корея все още не е сключен, въпреки желанията на последната. Примирието, с което е сложен край на военните действия, става възможно след като през 1952 г. става ясно, че САЩ няма да могат да използват ядрено оръжие за да съкрушат силите на СССР.
125
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е за е диагноза,не да определяме страна или националност.Целият нормален свят,начело с американците,чиито доместични стрелби бледнеят пред тази лудост,трябва да се изолира от блатните като от чума!Никакви туристически визи за'' единните роби на 'уткин''!
124
10
 
10
 
! Отговори
За смях станаха преди 1 година
Вече се съмнявам в интелектуалните способности на тези от Кремъл !
123
8
 
7
 
! Отговори
Проздстак преди 1 година
Такава простотия, като тази на Русия няма в цялата Галактика.