Русия заплаши САЩ със скъсване на дипломатическите отношения

Предупреждава да не я обявяват за държава спонсор на тероризма
13 авг 2022 08:19, Елка Василева
257
Русия заплаши САЩ със скъсване на дипломатическите отношения
Снимка: архив, БГНЕС

Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат тежко и дори може да бъдат прекъснати, ако Русия бъде обявена за "държава спонсор на тероризма", съобщи високопоставен представител на руското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Александър Дарчиев, ръководител на отдела за Северна Америка в руското външнополитическо ведомство, заяви, че ако Сенатът на САЩ наистина осъществи намеренията си да постави Русия в подобна категория, това ще означава, че Вашингтон е преминал границата, от която няма връщане назад.

"САЩ са предупредени", каза Дарчиев.

Миналия месец двама американски сенатори, които искат да прокарат закон за обявяване на Русия за държава спонсор на тероризма, посетиха Киев, за да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, припомня Ройтерс.

Дарчиев заяви, че ако той бъде приет, ще се стигне до "най-тежките щети за двустранните дипломатически отношения, до степен те да бъдат понижени и дори прекратени".

В четвъртък латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма заради войната в Украйна и призова западните съюзници да наложат по-широкообхватни санкции на Москва, допълва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
0
 
! Отговори
Добавка преди 1 година
До Уф, промити мозъци ... като добавка към пича по-долу, към тези пазари влизат и основните развити страни от Азия - Япони, Корея, Тайланд ..., както и Австралия, Нова Зеландия и не напоследно място Канада. Та ситуацията им е още по-жалка, нищо че успяват с фалшивите си медиирания да заблуждават ниско иннтелигентната част на обществото. До една година ще почнат да ровят по кофите, не че една голяма част не го правят и сега, защото Москва и Санкпетербург не са цялата Русия.
181
0
 
1
 
! Отговори
Уф, промити мозъци преди 1 година
До Анонимен 199 - Май ти падаш от Марс или си далеч и от основни икономически познания!!! Няма да навлизам в детайли, защото явно ще ти е невъзможно да разбереш, но простичко казано - няма как да замениш двата най-платежоспособни пазара с близо един милиард потребители (Европа и САЩ) с Брикс, микс, азиатски или африкански пазари!!!
180
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то дипломатическите отношения с краварите са скъсани, откакто гражданите на САЩ избраха този изкукуригал старец, който на прием си губи жената и не знае къде се намира; след реч се обръща да се ръкува с духове.Сигурно си е въобразил, че е в 60-те години на миналия век и иска да воюва с Русия и Китай едновременно, а жълтоликите с дръпнатите очи са вече 1,4 млрд.души, по икономика са на първо място в света и 23% от държавния бюджет на САЩ е китайски. А председателката на Камарата Пелоси е на 83
179
4
 
7
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Анонимен 189: "Ще спрат в Русия да използват долара ли какво". От Марс ли падаш? Русия вече продава горива за рубли. А в БРИКС се обменят стоки чрез разплащане в национални валути.
178
0
 
1
 
! Отговори
Серийно глупости? преди 1 година
До русНАЦИ сър!: Много си п'рост да знаеш. Намери някакво други занимание на двата грама мозък, който ти е останал.
177
18
 
13
 
! Отговори
рушофилски трол преди 1 година
монголоиди моля ви закривайте пасольството и вървете наМайкаСиВпутката.
176
10
 
4
 
! Отговори
джуджефил преди 1 година
Да живее Юсуф ибн Юсуф Путин!Аллаху Акбар! Путин Акбар!Рушистан и правоверните в Аллаха рушистанци ще отмъстим за дявола от САЩ! Аллах е велик и Мохамед е неговият пророк, амин!
175
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука все едни и същи опорки от Козяк. Агресията на русбаците, войната на Путин. Фашистите от Русия сепаратистите в Донбас. В Косово бяха бойци за свобода не сепаратисти. В Ирак , Афганистан Либия се донесе демокрация та дрънка вместо агресията на Путин букети и бонбони с обеднен уран от американците с 1милион цивилни жертви в Ирак от преяждане ще са. Създадоха една всемирна организация за правата на човека- ИДИЛ. Колко готино е да си демократизиран, ограбен и вноските свободен.
174
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Русия а путлето е спонсор, с така война се издъни яко и свали рейтинга на държавата и сега народа му страда заради един самозабравил се психопат и с фобия за господство
173
6
 
6
 
! Отговори
Маг Минчо преди 1 година
ЕС ще обсъжда предложение за прекратяване на визите за руснаци! Преди година бившия президент Медведев даде обещанието "БЕЗ ВИЗИ ЗА ЕВРОПА" . Черен хумор е, колко прав ще излезе:-)))
172
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 185 Анонимен До 178"...98% от украинците са убедени че Украйна ще победи Русия. 91% са против преговори с Русия" - тва дойче веле ли ти го каза?. . . . . . . . Много ми е интересно как изглежда една победена държава с ядрено оръжие от друга държава без ядрено оръжие! Това може само Дойче Зеле да ви го разправя и да вярвате като балкански катили!
171
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 179 Ако беше така, до сега областите да се бяха върнали, а Русия нямаше да загуби безвъзвратно над 80 хиляди млади мъже убити и ранени.
170
13
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
Руски Капутарници.....нищо повече!
169
14
 
11
 
! Отговори
в Крим преди 1 година
Киевските руси скъсаха га .Щ. ите на варягите фашисти от москва.
168
14
 
5
 
! Отговори
не го виждам руснака преди 1 година
98% от украинците са убедени че Украйна ще победи Русия. 91% са против преговори с Русия преди да напусне Украйна извън границите от 1991г.
167
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ддд Руските некадърници и това не могат да направят. В Черна гора ги натикаха в затвора за много години.
166
6
 
7
 
! Отговори
Захаров преди 1 година
А какви сте, бе ?! Агресори и терористи от първа величина !!! Че и заплашвате на това отгоре - м-м-даааа, и това го можете прекрасно , както всички други терористи!!!
165
7
 
17
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Америка финансира престъпниците в държавите и те правят преврати ,и така превземат държавите.
164
13
 
10
 
! Отговори
хаирлия да е преди 1 година
Работата отива към боядисване на Кремъл в синьо жълт цвят.
163
12
 
15
 
! Отговори
Иессс преди 1 година
САЩ са най мръсната държава в света ,те създават войните и унищожават нормалните държави .не признават традициите им и вкарват анархия навсякъде Русия трябва да унищожи американското зло.