"The Defense Post": Руснаците в Херсон са в беда

Командните центрове може да не успеят да се евакуират навреме
15 авг 2022 21:47, Петя Славова
55
"The Defense Post": Руснаците в Херсон са в беда
Снимка: БГНЕС

Украйна заяви, че руските войски, които са преминали река Днепър по време на офанзивата си в южната част на Херсонска област, срещат все по-големи трудности след повреждането на стратегически мостове, съобщи "The Defense Post".

Още по темата

Силите на Москва превзеха южния град Херсон на Днепър в началото на инвазията си в Украйна - единствената регионална столица, която са завладели досега.

Настъплението им на запад в региона отбеляза известен напредък, но трите моста, които контролират в района - два за автомобилно движение и един, по който минава железопътна линия - бяха многократно бомбардирани през последните седмици.

Най-важният прелез е Антонивският мост в предградията на Херсон, който е обект на ракетни удари от края на юли.

Регионалният депутат Сергий Хлан заяви пред украинската телевизия, че единственият начин за преминаване на руските войници през реката са понтоните край Антонивския мост, които "не могат напълно да задоволят нуждите им".

Русия премества командните си центрове на левия бряг на реката, знаейки, че няма да може да ги евакуира навреме, ако боевете се изострят, добави той, цитиран от БГНЕС.

Но Хлан заяви, че 20 000 руски войници на десния бряг засега все още могат да преминават пеша по мостовете.

Мостът Нова Каховка, на около 50 км североизточно от Антонивския мост, е бил обект на нападение миналата седмица.

В събота Хлан заяви, че украинските сили са нанесли удар по моста по-рано тази седмица, което е попречило на руснаците да пренасят по него боеприпаси, оборудване и храна, за да снабдяват войските си.

На брифинг на британското министерство на отбраната се казва, че двата пътни моста, водещи към контролираната от Русия територия на западния бряг на Днепър, "вероятно" са излезли от употреба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: русияруснациХерсон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е, че спря безразборното избиване на цивилни и унищожаването на населени места.
6
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупусти на търкалета кореспондента сладков питаше защо моста е още цял още когато беше под контрола на бандеровците защо руската артилерия не го е разрушила сега урконацистите три пъти го стрелят и не могат да го бутнат повреждат само платната
5
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕТЕТЕ ИСТИНАТА В БЛИЦ Проф. Витанов:Ама те украинците вкарали руската армия в стратегически капан , щото големи руски части били в Херсон без снабдяване. Глупости на търкалета. Украинците ще имат огромни загуби ако се опитат да нападнат Херсон. Голото поле между Николаев и Херсон ще се напълни с трупове. Руската артилерия ще ги отстреля като зайци. Затова украинските генерали не се и опитват, колкото и да му се иска на Зеленски.
4
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омръзна ми вече да ви пиша че не проверена информация е като една жена ми каза на пазара. Гледайте Руски и Украински телевизии от спътника за да имате точна информация защото в момента пишете чиста лъжа. На Руските спец войски отдавна не им трябват тези мостове освен ако решат да се връщат. С всеки изминал ден напредват и избиват украински фашисти. Като ви почукат на вратата не пълнете памперсите братушките са пристигнали.
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кат са в беда да са оправят! Неволята учи! Не съм ги пращал!
2
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отсега нататък всички факти ще бъдат нехаресвани от русофилите и обявявани за лъжи!
1
15
 
32
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Отново Украински фашистки лъжи.