"The Defense Post": Руснаците в Херсон са в беда

Командните центрове може да не успеят да се евакуират навреме
15 авг 2022 21:47, Петя Славова
55
"The Defense Post": Руснаците в Херсон са в беда
Снимка: БГНЕС

Украйна заяви, че руските войски, които са преминали река Днепър по време на офанзивата си в южната част на Херсонска област, срещат все по-големи трудности след повреждането на стратегически мостове, съобщи "The Defense Post".

Още по темата

Силите на Москва превзеха южния град Херсон на Днепър в началото на инвазията си в Украйна - единствената регионална столица, която са завладели досега.

Настъплението им на запад в региона отбеляза известен напредък, но трите моста, които контролират в района - два за автомобилно движение и един, по който минава железопътна линия - бяха многократно бомбардирани през последните седмици.

Най-важният прелез е Антонивският мост в предградията на Херсон, който е обект на ракетни удари от края на юли.

Регионалният депутат Сергий Хлан заяви пред украинската телевизия, че единственият начин за преминаване на руските войници през реката са понтоните край Антонивския мост, които "не могат напълно да задоволят нуждите им".

Русия премества командните си центрове на левия бряг на реката, знаейки, че няма да може да ги евакуира навреме, ако боевете се изострят, добави той, цитиран от БГНЕС.

Но Хлан заяви, че 20 000 руски войници на десния бряг засега все още могат да преминават пеша по мостовете.

Мостът Нова Каховка, на около 50 км североизточно от Антонивския мост, е бил обект на нападение миналата седмица.

В събота Хлан заяви, че украинските сили са нанесли удар по моста по-рано тази седмица, което е попречило на руснаците да пренасят по него боеприпаси, оборудване и храна, за да снабдяват войските си.

На брифинг на британското министерство на отбраната се казва, че двата пътни моста, водещи към контролираната от Русия територия на западния бряг на Днепър, "вероятно" са излезли от употреба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: РусияруснациХерсон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
8
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Ко стана в Кабул, некъкви "крещящи орли" бегаа кат "пищящи свраки? Малиййй, големи герои, а русофобите, страхуващите се от Русия, пият по форумите.
46
22
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Азиатецът Путин и "Православие"??? Хайде малко по сериозно! Негови съюзници са чеченци, дагестанци, Ердоган, Иран, Северна Корея , Мадуро...! Къде видяхте православие! Трябва да гледате интервюто на Басаев от 1996 година..."Първо ще се разправят с нас, след това ще нападнат Грузия, след това Крим , след това Украйна и наконец...шльопнут Европу"! Ще си намерят повод с някакво "православие"!Докато съществува русизъм винаги ще е така!
45
15
 
2
 
! Отговори
НА тия бедни години преди 1 година
Подставени на власт в Кремл вместо да подпомогнат братските на Москва републики яко финасово в рамките на 10% от огромните печалби които получават ..Влагат трилиони долари,евра в западните икономики и нанесоха щети за трилиони долари ,евра на Русь вкл на Украйна и Руската федерация..Иначе за тази анти руска анти славянска диверсия предупредихме писмено когато от Москва тръгнаха да вдигат ценита на газта за Славяснките републики вкл Украйна<България..
44
26
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
В ХЕРСОН , ОТ СЪПРОТИВАТА---ИЗБИВАТ РУСКИТЕ ПАТРУЛИ ПО УЛИЦИТЕ....ЗАЩОТО ЗНАЯТ ПЪТИЩАТА И НАЧИНА ИМ НА ПАТРУЛИРАНЕ.....ха,ха,хаа....УКРАИНЦИТЕ СА МАЙСТОРИ В ТОВА ОТ ВРЕМЕТО НА ПСВ, ГРАЖДАНСКАТА и ВСВ ! ...НЕМА ДА ИМА СПАСЕНИЕ ЗА РУСКИТЕ УБИЙЦИ!!!!...СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още 5 наемника са осъдени на смърт, заради манията им да убиват руснаци. Трима британци, един швед и един хърватин.
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко стана...2 месеца откакто медиите казаха, че започва контраофанзива към Херсон...Толкова за достоверността на медиите! Истината е друга и за нея има статия в Washington Post, но е леко неудобна и разбира се няма да се сподели от нашите ***. Които иначе са много обективни, видиш ли!
41
0
 
29
 
! Отговори
до медии преди 1 година
абе чук, тоеа че гледаш тук в бг украинци с джипове по за 100000 не е критерии за живота в Украина. Тези без джиповете ги оставиха да ги избиват по фронта.
40
20
 
16
 
! Отговори
медии преди 1 година
Путин каза преди година--За качеството на управлението се съди по живота на гражданите. Сега след 2014 г. по - добре ли живеят руснаците?Отговорът ви дава представа какво е путинизмът.....
39
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха, каква красиво оформена лъжа - "срещат все по-големи трудности след повреждането на стратегически мостове, съобщи "The Defense Post"". Повредения мост го възстановиха вече от повредите. Освен това, успоредно с него направиха понтонен мост. Увеличиха ПВО защитата на моста. От трите последни опити за атака с американски ракетни системи 100% от ракетите бяха свалени от ПВО. Някой дал някой лев та препечатките да изглеждат достоверно.
38
12
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Така се води война,прекъснеш ли снабдяването и почнеш ли да ги унищожаваш ще спечелиш и ще отвоюваш териториите си.но трябва да си пазиш и тила и да унищожаваш корабите им в морето около Крим.
37
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацистите не ги жаля! Чий го дирят в Украйна??
36
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значение има, укропа не излиза от дупката си. До сега и едно село не са отвоювали.
35
29
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият свят разбра, че руский человек е много ***... Горките, 105 години авторитарни режими... Сигурно имат силен комплекс за малоценност...
34
33
 
21
 
! Отговори
Невярващ преди 1 година
Не зная, и не ме интересува, какво пишат из медиите, но е повече от ясно, че войната за рашистите се закучи. Победата, на Марта в сряда, 3017. Честито!
33
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега на Украйна й остава само да си върне и териториите под руски контрол и готово. За има-няма 5-6 часа ще си ги върне и готово. Иначе, да, печели. Въшки.
32
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нима вие бг вярвате на имедиите те много и лъжат това е пропаганда
31
17
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Военен Някой сериозно се е подиграл с теб като ти е казал, че можеш да мислиш !
30
14
 
18
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 година
проНАТОВСКИполюции и химери...
29
21
 
27
 
! Отговори
Военен преди 1 година
А аз си мислих, че след шест (шест) месечна война, великата совеЦка армия е превзела цяла Украйна, а то какво било. Язък за боНбите и барутя на рашистите.
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Хълки бая врагове сам си създаде с тия уволнени