Елитът на Кремъл в паника, близки до Путин молят Запада за помощ

Те искат прекратяване на войната в Украйна
16 авг 2022 21:58, Нели Христова
829
Елитът на Кремъл в паника, близки до Путин молят Запада за помощ
Снимка: БГНЕС

Голяма част от московския елит е силно обезпокоен от траекторията на инвазията на руския президент Владимир Путин в Украйна и е разтревожен от широкообхватните санкции, наложени от Запада в отговор, твърдят изтекли секретни данни.

В документ, за който се твърди, че е разпространен сред западните разузнавателни служби и е видян от „Мирър“, се казва: "Високопоставен служител на Кремъл се е обърнал към западни дипломати и шефове на разузнавателни служби в опит да помогне за прекратяване на войната в Украйна. Той е представител на вътрешния кръг на Путин и е изпратил сигнал за желание за преговори. Настроението на елита на Кремъл е паническо".

Още по темата

Не е ясно кой член на висшето ръководство на Москва вероятно е подкопал плановете на Путин, но се предполага, че в документа вътрешният човек е описан като "стълб на режима" в Русия.

Украински дипломатически източник заяви пред „Мирър“, че не биха се изненадали да чуят, че високопоставени служители на Кремъл се опитват да се свържат със западните разузнавателни служби зад гърба на Путин.

„Често се случва, както се случи в заключителните етапи на Втората световна война, служители от страна, която е загрижена за бъдещето си, да предприемат подходи, за да си го осигурят“, каза източникът.

Според изтекли документи, ако висш политик в Москва публично заяви желание за мир в Украйна или критикува Путин, животът му е в изключителна опасност заедно с този на семейството му.

Анатолий Чубайс, бивш вицепремиер, който наблюдаваше трансформацията на руската икономика от комунистическа в капиталистическа, подаде оставка като специален пратеник на Путин в международните организации през март и напусна Русия, за да живее в изгнание в знак на протест срещу войната. В края на миналия месец 67-годишният мъж се разболя внезапно и сериозно, след като почувства изтръпване на крайниците си, и сега се намира в интензивното отделение и страда от рядко неврологично заболяване.

Случаят с Чубайс е само последният от поредицата мистериозни заболявания и насилствена смърт - повече от дузина - сполетели руски бизнесмени, длъжностни лица и техните близки и семейства, откакто започна "специалната военна операция" на Путин в Украйна и бяха наложени западни санкции.

На 25 февруари - ден след началото на инвазията в Украйна - високопоставеният служител на руския енергиен гигант "Газпром" Александър Тюлаков беше намерен мъртъв в гаража си. Специалистът в областта на финансите и сигурността на ниво заместник генерален директор е починал чрез обесване. Наблизо е намерено "предсмъртно писмо", чието съдържание не е оповестено. Според съобщенията преди смъртта той е бил "жестоко пребит".

На 18 април 51-годишният Владислав Аваев, бивш служител на Кремъл и вицепрезидент на "Газпромбанк", финансовия филиал на енергийната компания, е намерен мъртъв от дъщеря си Анастасия в семейния си апартамент на 14-ия етаж в московски блок. И не само Аваев, но и съпругата му Елена, на 47 години, и другата им дъщеря Мария, на 13 години. Всички те са били простреляни, а в ръката на мъртвеца е открит пистолет.

55-годишният милионер Сергей Протосеня, бивш заместник-председател на "Новатек" - най-голямата частна газова компания в Русия, чийто основен акционер е "Газпром" - също е намерен обесен в градината на вилата си. Телата на съпругата му Наталия и 18-годишната му дъщеря също са били в къщата. Те са били посечени с брадва, докато са спели.

Това са само някои от примерите за многото случаи през последните месеци...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


829
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
504
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статия съшита с бели конци. Ако Левски беше с ботуши.
503
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин наказва предателите и целите им семейства. Това му е останало от обучението в КГБ.
502
8
 
10
 
! Отговори
МИРЪР:-) преди 1 година
Аха! Това трябва да е поредната highly likely операция. ЮК отчаяно се нуждае от четива и зрелища за народа тези дни, защото движението "Спрях да плащам сметките си" взима невиждани размери. При 247% увеличение на сметките за ток британските граждани наистина се нуждаят от глътка пропаганда, която да им внуши, че "спасението е близо":-)
501
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен579Най-бедната в ЕС, не в Европа. По-бедни са например прото-съвеЦките Молдова и Беларус. И пак е по-добре от Путляндия.
500
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснака е грубо животно. Той не може да води политика, той разбира само от сила. Когато имаш само чук всеки проблем започва да изглежда като пирон. Затова сега се чудят какво да правят. Мислеха си, че като спрат газа за европа и всички ще клекнат моментално ама не стана. Сега хем не го продават, хем не могат да спрат да го добиват. Резултата милиони кубици газ се горят в Русия на вятъра вместо да се продават, докато конкурентите на Русия изграждат инфраструктура за да им вземат пазарния дял.
499
13
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Руснаци, сър. Човешкият живот няма никаква стойност, ако не се кланяш на вожда.
498
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен636 Барем половината техника в моя и във всеки друг нормален дом, гараж или производствено предприятие е германска. Къде е техниката на "победителите"? Стига писа небивалици, бе, кухо, оплете се в собствените си глупост, само и само да защитиш нещо незащитимо- че от твоя Мордор става нещо.
497
7
 
12
 
! Отговори
Дядя Путин преди 1 година
Ами, така е като не са ваксинирани, измират.... Той затова Лилипутин иска да ваксинира всички с ракети и бомби...
496
1
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Такива "наказания" се случват и в България. Дали от руските агенти или от друг не е ясно, но един обикновен човек, убеден комунист реши да сподели информация с президента Първанов по време на втория му мандат и бе отровен в президентството... Неудобните се премахват.
495
3
 
20
 
! Отговори
смях преди 1 година
няколко неща са сигурни, мераклии за олигарси, винаги ще има в Русия. Цар винаги ще има в Русия. Враговете винаги ще са пред портите и Русия винаги ще е мъченица. Населението може и с малко, може и с нищо, а може и да го зеносват. Все им е тая. Тъжна история.
494
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 637Нали си даваш,че без тях сега щеше да пишеш на германски телефон. А по-вероятно изобщо нямаше да можеш да пишеш , а щеше да бачкаш като роб
493
14
 
20
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Наскоро стана известно,че над 81% от рушнаците подкрепят путин и войната му в Украйна.Питам:при толкова много загадъчни смърти,при това насилствени,как може един обикновен руснак да е против войната? Противниците на пууутин и войната са съдени като врагове на рушия и страхът-ужасният страх от смъртта-е завладял цялото общество .Питам: с тази ли диктатура иска да ни сближава "въз(из)раждане?
492
4
 
13
 
! Отговори
Сакров преди 1 година
Чувства се почерка на КГБ,ФСБ и другите секретни служби на РФ - познато случаи с които изобилст5ва историята на Русия ! Да, такава е съдбата на всички несъгласни с водената от Путин политика ... така е било и по времето на Сталин. няма нищо чудно и необичайно - за една страна с диктаторски режим такива инсценирани " нещастни " случаи изобилстват...
491
10
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 633: "Викаш, в твоя Мордор корупция няма"? Не знам какво наричаш "Мордор", но корупция има навсякъде. Но у нас, кой знае защо, тези, които най-много се бият в гърдите че са евроатлантици, се оказват най-корумпирани. Преди доста време една американска посланичка беше казала, че САЩ за вложили осем милиарда долара за "укрепване на демокрацията" в България. Да си чул къде са отишли?
490
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СмяхВикаш, в твоя Мордор корупция няма. То и един геронтократ навремето беше обявил, че в СССР @екc няма. Та така.
489
11
 
12
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До русия ще пълзи: "България ще спасява Русия". По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш?
488
4
 
12
 
! Отговори
До Олег преди 1 година
Пуснаха ли на пазара новия смарт аганьок...
487
10
 
16
 
! Отговори
русия ще пълзи преди 1 година
и ще моли за подаяния. Но България този път няма да я спасява.
486
13
 
3
 
! Отговори
Смях преди 1 година
До Анонимен 627: "Русофил=бакшиш"? Ами да го обърнем обратно. "Корупция=евроатлантик". И защо не? Плащат в долари все пак.
485
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са в паника,личи от писанията в който пишат само некакви фантасмагории.