Елитът на Кремъл в паника, близки до Путин молят Запада за помощ

Те искат прекратяване на войната в Украйна
16 авг 2022 21:58, Нели Христова
829
Елитът на Кремъл в паника, близки до Путин молят Запада за помощ
Снимка: БГНЕС

Голяма част от московския елит е силно обезпокоен от траекторията на инвазията на руския президент Владимир Путин в Украйна и е разтревожен от широкообхватните санкции, наложени от Запада в отговор, твърдят изтекли секретни данни.

В документ, за който се твърди, че е разпространен сред западните разузнавателни служби и е видян от „Мирър“, се казва: "Високопоставен служител на Кремъл се е обърнал към западни дипломати и шефове на разузнавателни служби в опит да помогне за прекратяване на войната в Украйна. Той е представител на вътрешния кръг на Путин и е изпратил сигнал за желание за преговори. Настроението на елита на Кремъл е паническо".

Още по темата

Не е ясно кой член на висшето ръководство на Москва вероятно е подкопал плановете на Путин, но се предполага, че в документа вътрешният човек е описан като "стълб на режима" в Русия.

Украински дипломатически източник заяви пред „Мирър“, че не биха се изненадали да чуят, че високопоставени служители на Кремъл се опитват да се свържат със западните разузнавателни служби зад гърба на Путин.

„Често се случва, както се случи в заключителните етапи на Втората световна война, служители от страна, която е загрижена за бъдещето си, да предприемат подходи, за да си го осигурят“, каза източникът.

Според изтекли документи, ако висш политик в Москва публично заяви желание за мир в Украйна или критикува Путин, животът му е в изключителна опасност заедно с този на семейството му.

Анатолий Чубайс, бивш вицепремиер, който наблюдаваше трансформацията на руската икономика от комунистическа в капиталистическа, подаде оставка като специален пратеник на Путин в международните организации през март и напусна Русия, за да живее в изгнание в знак на протест срещу войната. В края на миналия месец 67-годишният мъж се разболя внезапно и сериозно, след като почувства изтръпване на крайниците си, и сега се намира в интензивното отделение и страда от рядко неврологично заболяване.

Случаят с Чубайс е само последният от поредицата мистериозни заболявания и насилствена смърт - повече от дузина - сполетели руски бизнесмени, длъжностни лица и техните близки и семейства, откакто започна "специалната военна операция" на Путин в Украйна и бяха наложени западни санкции.

На 25 февруари - ден след началото на инвазията в Украйна - високопоставеният служител на руския енергиен гигант "Газпром" Александър Тюлаков беше намерен мъртъв в гаража си. Специалистът в областта на финансите и сигурността на ниво заместник генерален директор е починал чрез обесване. Наблизо е намерено "предсмъртно писмо", чието съдържание не е оповестено. Според съобщенията преди смъртта той е бил "жестоко пребит".

На 18 април 51-годишният Владислав Аваев, бивш служител на Кремъл и вицепрезидент на "Газпромбанк", финансовия филиал на енергийната компания, е намерен мъртъв от дъщеря си Анастасия в семейния си апартамент на 14-ия етаж в московски блок. И не само Аваев, но и съпругата му Елена, на 47 години, и другата им дъщеря Мария, на 13 години. Всички те са били простреляни, а в ръката на мъртвеца е открит пистолет.

55-годишният милионер Сергей Протосеня, бивш заместник-председател на "Новатек" - най-голямата частна газова компания в Русия, чийто основен акционер е "Газпром" - също е намерен обесен в градината на вилата си. Телата на съпругата му Наталия и 18-годишната му дъщеря също са били в къщата. Те са били посечени с брадва, докато са спели.

Това са само някои от примерите за многото случаи през последните месеци...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


829
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
20
 
13
 
! Отговори
Олег Иванов преди 1 година
Сега Руската държава е във възхода си,въпреки санкциите на Запада икономиката е в растеж,как при това положение вастта и елита ще са недоволни,проверявайте ги тези неща преди да пишете глупости моля
483
11
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 621: "Властта покварява" Вярно е. Но това, което прави Путин, го прави за руският народ и затова няма да си отиде с него. Руското население на Донбас и Луганск вече не иска да живее в една държава с укронацистите от Киев. Твърде дълго ги обстрелваха и убиваха. Иска или не, Украйна загуби Доннаска и Луганска област. И ако не започнат да преговарят за мир ще загубят повече.
482
1
 
6
 
! Отговори
До какво следва преди 1 година
Май си Волгин?
481
14
 
5
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Анонимен 622: Украинците предават фронта. Голямото контранастъпление все не се случва. Минаха на диверсии - тук/там да взривят нещо.
480
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кога ще свърши Когато правиш копи-пейстове е ясно, че напълно си предал фронта.
479
5
 
17
 
! Отговори
ма преди 1 година
Да му теглят ножа, вместо да се жалват. Аз ли да ходя да им го разкарам.
478
15
 
8
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 година
Простата сметка показва, че при тези жертви (100 убити и 500 ранени на ден, по думите на самият Зеленски) до една година от украинската армия няма да е останало почти нищо. Така че е ясно и кога ще дойде краят на войната. Това разбира се е т.н. горна граница. В интерес на украинците е да сключат мир по-рано - ще има по-малко жертви и разрушения.
477
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бат Гошо Русофилите целия ви живот представлява това, което си написал. Никога не били в Русия, не знаят езика, с руснаци имали досег колкото да не е без хич, но много ги разбирате нещата. Явно същата верига за информираност ползвате.
476
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русопитеците дет са виждали русия само на картата пак вият жалостно :) много ясно, че ще са в паника губят пари и то много пари.
475
9
 
12
 
! Отговори
Бат Гошо преди 1 година
А, пък една баба на опашката за картофи на промоция чула съвсем случайно дъщерята на комшийката и, която имала позната в москва работеща в кремъл да казва че Путин го болял провисналия корнишон. Вие сте като сборник от разкази Небивалици и Фантазии
474
1
 
9
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
журналистите са хрътки ей! защо не вярвате, че точно там ще излезе такава информация? В момента това е най-точното място! СКандалите в дипломатическите среди с Русия не са никак малко, за това е по-добре вестник да го каже, отколкото някое правителство. Вярвам, че е истина!
473
2
 
1
 
! Отговори
До какво следва преди 1 година
А с Тайван и Косово какво следва? С РСМ, близкия изток...
472
27
 
16
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
471
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 611 Верно е, има много бивши, които се правят на натовци - като Рундьо :))) Обаче тва не означава, че повечето натовци са бивши куманоиди :))))
470
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин . . . . Коментирайте! Нито за нито против!
469
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 606 "Така е .. Путин е най мразения човек след Хитлер. . . . Затова е преизбран с 84%!" Егааати слабака. Бай ви Тодор Живков го избираха с 97.5%, а пък Ким с 99%.
468
24
 
8
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
НЕ НИ ОБЛЪЧВАИТЕ СЪС СЛУХОВЕ И АНТИРУСКА ПРОПАГАНДА ЗАЩОТО НЕ СМЕ ***.ИСТИНАТА Е ЧЕ ЕВРОПА Е НА КОЛЕНЕ ПРЕД РУСИЯ И СЪЖАЛЯВА ЧЕ Е ПОДКРЕПИЛА САНКЦИИТЕ НА С,А.Щ.НАДАИТЕ СЕ РУСИЯ ДА ВИ ДАВА ГАЗ,АМА НЕ.ЩЕ ЗЪЗНЕМЕ ЦЯЛА ЗИМА И НЯМА ДА ИМА РАБОТА И ХРАНА,НО ЩЕ ИМАМЕ В ИЗОБИЛИЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕНОСТИ И СЛАДКИ ОБЕЩАНИЯ ОТ С.А.Щ.
467
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУСОФИЛ "Тука сме русофобчета и ставаме все повече." Кой бе? :))))) Каква кола караш? :))))
466
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 629 Така е .. Путин е най мразения човек след Хитлер. . . . Затова е преизбран с 84%! Писаха го тука, не съм аз! Прочети малко архива, ако знаеш какво е, но се съмнявам!
465
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
секретни данни и те отишли във западния вестник Мирър, хахахахаха. Тези прекалиха с пропагандата.