Москва потвърди взривовете в Крим - и този път били заради "пожар"

Експлозиите станаха рано тази сутрин в склад за боеприпаси
16 авг 2022 18:08, Йоана Цонева
60
Москва потвърди взривовете в Крим - и този път били заради "пожар"
Снимка: БГНЕС

Новите взривовете в окупирания от Русия полуостров Крим са потвърдени. Експлозиите станаха рано тази сутрин, на 16 август, в склад за боеприпаси край гр. Джанкой. Руското министерство на отбраната твърди, че боеприпасите са се взривили вследствие на пожар, избухнал в една от военните бази в село Майске.

Сергей Аксьонов - руски пълномощник в окупирания от 2014 г. Крим, заяви, че двама души са били ранени при взрива. Руските проксита на полуострова също така съобщиха, че има повредена железопътна линия в резултат на експлозиите. Пътуващите с влак са били прехвърлени на автобуси. Според контролирания от Кремъл информационен сайт РИА Новости - около 2000 души са били евакуирани от Майске след взривовете.

Още по темата
Все още Украйна не е обявила дали има нещо общо с експлозиите. Съветникът на политическия кабинет на президента Володимир Зеленски – Михайло Подоляк – коментира в Twitter, че случилото се тази сутрин е напомняне, че „Крим, принадлежащ на нормална държава, представлява Черно море, планини, отдих и туризъм, а Крим, окупиран от руснаци, е взривяване на складове и висок риск от смърт“. „Демилитаризация в действие“, допълва той.

Преди седмица в Крим отново имаше голяма експлозия – на военното летище „Саки“. Тогава руското военно министерство отново отрече взривовете да са в резултат на украинска атака и заяви, че „основната причина е неспазване на противопожарната безопасност“. Само че бившият съветник на украинското МВР Виктор Андрусив намекна, че Украйна вече разполага с ракети с обсег 200-300 км, които разширяват още повече мащаба на действие на ракетните системи HIMARS. Киев отказа да каже дали има общо с взривовете, но се появи информация за евентуално използване на тези ракети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Пловдив 42 Ф-16 които се строят за нас ще бъдат дадени на Украйна.Помощ от братска България.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм русофоб. Никой не ми плаща. Не лъжете!
49
2
 
2
 
! Отговори
Нов преди 1 година
взрив до село Гвардейское в Крим
48
2
 
4
 
! Отговори
Санди преди 1 година
американци ги обстрелват от Украйна с HIMARS с обсег до 300км. Рашките се правят на бити лисици защото не искат да рискуват конфликт с НАТО, ей това е истината. Като ги фанат ще им се случи същото като на Азов - упс, удари ги ракета докато спят и аре на парчета всички
47
10
 
0
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Дали съм бил на преглед ?!?... Това с нищо няма да помогне на украйна да продължава да губи територии
46
2
 
8
 
! Отговори
До влади мир преди 1 година
Скоро бил ли си на преглед?
45
11
 
1
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Има си зависимост, с джавелини и nlow и байрактари губят 20%, с химарси губят 40%, с химарси и комплект atmc губят 100%... , или накратко всичкото е в географията;))
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-големи пушачи от руснаците няма. Цялата им държава пламна от тея фасове... Муахахахаа
43
14
 
1
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Добре, щом казваш...между впрочем вундервафлите ги видяхме от джавелините, nlow, стингърите, байрактарите, caesari те suzana и krab, дори pz2000, m777 и измислените химарси всякаква там извънземна артилерия....всичко се утилизира
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рубашките изпаднаха с ступор! Ни дума но вопъл...
41
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взели са 20% от територията, ама от населението са само 6%. Другите избягаха в западна посока. Всичко, което са превзели рашистите скоро ще е скитска пустиня и обезлюдяването ще продължи. Никой не иска живот на путински крепостник.
40
4
 
15
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Време е дъртата травер!са от Кремлин да помисли за избор на край - или провесен на Червивия плющощад, или новичок, или пък нещо друго. Нещата не са добре за Мужикистан дори сега, а братята украинци имат само 10 HIMARS-а. Не ми се мисли какво би станало ако ги оборудват с още играчки на чичо Сам!:)))
39
5
 
17
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Не ми се и имисли колкоАлкаша ще хвърчат във въздуха когато украинците получат обещаните им Ф-16. Един такъв самолет се равнява на по бойна мощ на 10 HIMARS. Украински пилоти вече се обучават в страна от НАТО.
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да приготвя един новичок за себе си.
37
1
 
19
 
! Отговори
Не вярвам преди 1 година
Не ще да са от "пожар". Най-верятно това даже не са взривове на боеприпаси, а са фойерверки на благодарните украинци за тяхното "освобождение". След зарята същите тичат да месят хляб за посрещане на руските фашисти.
36
1
 
11
 
! Отговори
Вива, гр. Ленинград преди 1 година
Гори, гори огънче.
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо огъня върви с руснаците? Кат са нагърмят с огнена вода, не знаят кво правят!
34
21
 
5
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
А фактите са че 20 % от украинската територия, за сега.... ще се присъедини към РФ, пък вие си пишете))
33
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За радост на американофилите се казва , че диверсия от украиците които ги е научила америка
32
3
 
21
 
! Отговори
ПутинКапут преди 1 година
Такъв звучен шамарПрез лицето на клоунаМедведев здраве му кажи. Този безполезенМазник който се опитва да бъде следващия Жириновски го бяха изпратили в Крим миналата седмица да затяга редиците и да повдига бойния дух. Каза, че Сарматите ще изпепелят целия Запад ако и една прашинка падне върху руска територия. ПодлогоУкраинците преминаха всички твои червени линии, какво чакаш?