Путин: Западът се опитва да запази своето господство

Според него той целенасочено разрушава европейската система за сигурност
16 авг 2022 13:48, Йоана Цонева
472
Путин: Западът се опитва да запази своето господство
Снимка: БГНЕС

Колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на Московската конференция за международна сигурност, събщава ТАСС.

Т. нар. колективен Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност, създавайки все нови и нови военни съюзи, подчерта той.

"САЩ и техните васални държави грубо се намесват във вътрешните работи на суверенни държави чрез организиране на провокации, преврати и граждански войни. Те си служат със заплахи, изнудване и натиск, за да принудят независимите правителства да се подчиняват на тяхната воля и да следват правила, които са им чужди", добави Путин.

Той подчерта: "Всичко това се прави с една цел - (САЩ) да запазят своето господство, моделът, позволяващ да се захранва целият свят, както е било преди векове, и този модел може да се поддържа само със сила".

Още по темата
Руският президент насочи вниманието на участниците в конференцията към факта, че НАТО се придвижва на изток, укрепва военната си инфраструктура, включително чрез разполагане на системи за противовъздушна отбрана и увеличаване на настъпателните способности на силите за нападение.

"На хартия това лицемерно се обявява като необходимост от укрепване на европейската сигурност, но в действителност се случва точно обратното. В същото време предложенията на Русия от декември миналата година просто бяха пренебрегнати за пореден път", заключи Путин.

Той заяви и че Западът се опитва да приложи система, подобна на НАТО, в Азиатско-тихоокеанския регион, съобщава "Ройтерс".

По негови думи Съединените щати се опитват да "протакат" конфликта в Украйна и посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван по-рано този месец е било "старателно планирана провокация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
18
 
36
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Започна като Хитлер и ще свърши като Хитлер...
355
17
 
34
 
! Отговори
путьоооо путьо преди 1 година
Западът винаги е имал господството
354
16
 
31
 
! Отговори
Пикая на Русия преди 1 година
Ами кво да ти кажем таварищ... Открито се изпусна да кажеш че Запада има господство...Защо ли ?
353
21
 
38
 
! Отговори
ДА ! преди 1 година
Западът се опитва да запази своето господство ! И дано да го запази ! ! !
352
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Путята наркотиците се оказаха доста по силни от на Зеления
351
19
 
29
 
! Отговори
... преди 1 година
Бря видяхме ние 77г вече видяхме как русия ни оправя! така, че сега нека БГ да е със запада! да видим как ше е! Защото ние видяхме как е с русия! и да си кажем честно никак ама никак не е добре!!!
350
25
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
375 Западът, преди всичко ЕС, налива в България милиарди, а Русия бедност и войни.
349
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците никога не са имали демокрация, не я познават. От абсолютната монархия скочиха направо в комунизма. За първи път получиха парламент "Дума", едва при Елцин. Затова смятат, че могат да наложат на света примитивната си диктатура. Западът направи руските олигарси милиардери, затова санкциите ще продължат да се увеличават, за до може руският лидер да "прецени по-ясно", истинската ситуация в която е попаднал. За да може да оцени, що е демокрация.
348
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До goshoДА БЕ ДА, ЗАТОВА ЛИ ЦИА ПРАВИ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ СРЕЩУ ВИДЕНОВ... КАКТО И В УКРАЙНА ДВА ПРЕВРАТА... ОРАНЖЕВ И МАЙДАНСКИ... ВТОРИЯ И С ТРУПОВЕ
347
12
 
14
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО ЖУРНАЛИСТ преди 1 година
КОЙТО НАЛАГА ЦЕНЗУРА, И Е ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ И ЦЕНЗУРИСТ ПРЕЗ ЮГОВОЙНАТА НЕ Е НИКАКЪВ ДЕМОКРАТ, А ДЕМАГОГ, ЧОВЕК, КОЙТО СЪЗНАТЕЛНО ЛЪЖЕ И МАНИПУЛИРА, КАТО ПРЕКРАСНО ЗНАЕ, ЧЕ Е НА СТРАНАТА НА ЛЪЖАТА И СРЕЩУ ИСТИНАТА. ОРУЕЛ 1984ГЕОРГИ МАРКОВ Е УБИТ ОТ АНГЛИЙСКИТЕ СЛУЖБИ ЗАЩОТО РАЗКРИ ДЕМАГОГИЯТА НА ЗАПАДА И ИСКАШЕ ДА СЕ ВЪРНЕ В БЪЛГАРИЯ.
346
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАПАДА ПО ЦЕНЗУРА ВЕЧЕ ЗАДМИНА ПУТИНОВА РУСИЯ, НАЛАГА ДИВА ЦЕНЗУРА, КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА ВЯРВА, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ СТРЕЛЯТ ПО ЦЕНТРАЛАТА, КАТО Е ВЕЧЕ ТЯХНА, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ТО ДА СИ СЛОЖИТЕ ТАВАН НА ЛЪЖИТЕ ВСЕ НЯКЪДЕ...
345
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 године преди лошите руси да ни освободят от братята ни османци непоробители, а присъстващи на българската земя пет века, английски лорд предлага султана да подари правата над поробеното християнско население на английските робовладелци, за да го експлоатират както африканските роби и индианците... Днес ктак сме - ври ли от свобода, от честни избори и от български независими киро-кокоро-линчета политици и боковци и томиславовци и от деси ... евала български избиратели, самоубивайте държаватаСИ
344
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много правилно, васални държави.За последните 30 години САЩ изби 11 милиона души, разруши светски държави и постави на тяхно място шериатски режими. Отблъскващо лицемерие. Дано Европа се осъзнае, ако можем да изобщо да говорим вече за Европа.
343
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът целенасочено чрез марионетните политици от СДС и ДСБ разруши българската икономика и превърна страната ни в суровинен придатък в неоколониалната западна система. С аутсорсинга българските предприятия са неконкуретноспособни на западните втори път, а в същото време запъдат внася в България стоки с крайна добавена стойност, многократно превишаваща тази на суровините ни. Цялата политическа система е пробита и не защитава интересите на българския бизнес и българското население.
342
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дрон за тебе, злодей! по-зле си от човека с мустачките! задмина го!
341
9
 
19
 
! Отговори
373-ти путинопитек преди 1 година
А ти какво искаш бе, лакей на кремълското чудовище и злодей, какво искаш? Западът да го остави да взриви целия свят, да завладява чужди държави, да срива със земята цветущи градове, болници, университети, жилищни сгради и да убива? Това ли искаш бе, подлого кремълска и национален предател! Искаш, ама няма! Руснаците бягат като обезумели то Крим, а на психопата от Кремъл свят му се е завил! Военните се гласят да го свалят!
340
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 370 Успокой се малко. Искаш ядрен удар, явно си мислиш че ще си някъде в страни и ядрени удари ще се сипят като новогодишни фойерверки, а ти ще отпиваш винце и ще се кефиш. Както е тръгнало, третата световна се задълбочава и действително може да се стигне до ядрени удари, но ние може да се окажем в епицентъра на някой от тях. И какво ще правим? Ще се кефим? Ще ръкопляскаме на САЩ?, или на Англия? които наливат демократично масло в огъня!
339
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли *** Путляшки да обясниш защо Расия финасираше Мугабе и защо все още финасирате Африканските геноцидни огнища и обучавате нег-ри терористи там.Крадете зърното на Украйна и го пращате пак там.Мръсная масковская слово4 ядрен удар за вас.
338
7
 
6
 
! Отговори
май Путин преди 1 година
се опитва да е господар ама не му се получава..ха.ха само с едни ракети и газ няма как да стане.ха.ха
337
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
343 "Слава" на баба ти хвърчилото.