Путин: Западът се опитва да запази своето господство

Според него той целенасочено разрушава европейската система за сигурност
16 авг 2022 13:48, Йоана Цонева
472
Путин: Западът се опитва да запази своето господство
Снимка: БГНЕС

Колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на Московската конференция за международна сигурност, събщава ТАСС.

Т. нар. колективен Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност, създавайки все нови и нови военни съюзи, подчерта той.

"САЩ и техните васални държави грубо се намесват във вътрешните работи на суверенни държави чрез организиране на провокации, преврати и граждански войни. Те си служат със заплахи, изнудване и натиск, за да принудят независимите правителства да се подчиняват на тяхната воля и да следват правила, които са им чужди", добави Путин.

Той подчерта: "Всичко това се прави с една цел - (САЩ) да запазят своето господство, моделът, позволяващ да се захранва целият свят, както е било преди векове, и този модел може да се поддържа само със сила".

Още по темата
Руският президент насочи вниманието на участниците в конференцията към факта, че НАТО се придвижва на изток, укрепва военната си инфраструктура, включително чрез разполагане на системи за противовъздушна отбрана и увеличаване на настъпателните способности на силите за нападение.

"На хартия това лицемерно се обявява като необходимост от укрепване на европейската сигурност, но в действителност се случва точно обратното. В същото време предложенията на Русия от декември миналата година просто бяха пренебрегнати за пореден път", заключи Путин.

Той заяви и че Западът се опитва да приложи система, подобна на НАТО, в Азиатско-тихоокеанския регион, съобщава "Ройтерс".

По негови думи Съединените щати се опитват да "протакат" конфликта в Украйна и посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван по-рано този месец е било "старателно планирана провокация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
2
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ние Наследниците на Императорския род Дуло ще Ликвидираме този 133 годишен Руско-Турски КEНEФ и Възстановим Българската Държава. ЗЕМЯТА Е БЪЛГАРСКА - ДЪРЖАВАТА ХАЗАРСКА - ДА СЕ ЛИКВИДИРА. ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД--БЪЛГАРИ
335
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците никога не са имали демокрация, не я познават. От абсолютната монархия скочиха направо в комунизма. За първи път получиха парламент "Дума", едва при Елцин. Затова смятат, че могат да наложат на света примитивната си диктатура. Западът направи руските олигарси милиардери, затова санкциите ще продължат да се увеличават, за до може руският лидер да "прецени по-ясно", истинската ситуация в която е попаднал. За да може да оцени, що е земокрация.
334
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
314 Сериозно грешиш, руските медии не предлагат алтернативно мнение, а откровени лъжи и агресия. Те са част от хибридната война на Путин срещу свободния свят, към който той никога няма да принадлежи. Що се отнася до руските туристи, то те вече не са толкова богати. Всеки момент, може да им блокират сметките. Спомни си, преди 2 години, кок останаха без пари, руските туроператори ги зарязахаи трябваше държавата България да ги извозва безплатно за Русия. Скандални и пияни, носещи криминал
333
9
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Угоре, Угоре Тангра ли ти изпи мозъка та изпусна от обора Българските Гoвeдa, хазарските пачаври само това и чакаха свалиха гaщитe и ето ти сега съвременните И3РOДИ наречени Руснаци. Тази Измислена държава наречена Русия Българи я създадоха,Българи я Култивираха, Българи ще я ликвидират. Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски. Цялата земя от Москва до Казахстан, Киев до Атина е Българска!
332
9
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Хазарите Менахем Мендел (Дмитрий Медведев) и Владимир Шаломович (Путин) са безпартийни *** шибащи Руското славянско *** обитаващо една от многото Кoчини създадени от нас Българите, но само за ВРЕМЕННО ПОЛЗВАНЕ!!! Руската нация е продукт на Любовта между Българско Арийско Гoвeдo и Хaзарска Пeдeрacкa Cвиня кланеща се на Фoлoсa. 3aплoждaнeтo е станало в старата Българска столица Бaщy (Киeв) а виновникът е Угoр Лaчич (Игoр Рюрикoв) издънкa на рoда Дулo!
331
5
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Светът се управлява чрез игра на карти! Винаги преди да започне играта се избира цвят. Пика - Управляване чрез Война, Каро - Управляване чрез Парите - Банкстерите, Гангстерите, Купа - Управление чрез различен вид Кeкс, Спатия - Управление чрез различни видове Религия! Та Картите имат Цар, Царица, син на Царица, армия. и играта е от началото на Хазарта - Хазария! Казината в държавата Монако - център на Хазарта!
330
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби..Военните знаеха къде отиват....Бог да ги прости...Дълговете от твоят джоб ли ги плати...НЕ...но сега пак повтарям,плащаш по висока нафта или бензин...по висока газ и това го усети защото парата излиза от Твоят джоб...там е разликата...
329
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, санкции срещу Русия си има от години. Защо не заработи Северен поток 2? Защо не направиха газопровода през България, а мина през Турция?
328
6
 
9
 
! Отговори
Вън Русия преди 1 година
спри да убиваш жени и деца бе пич, изтегли си глупавите войници от украйна и никой няма да ти дава никакви санкции.
327
4
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Моят дедо имаше земи. Дойде СССРето през 1944г, взеха му земите и си направиха ТКЗС. Както казваше моят дедо: "Парата днес света владей и който я нема като мен зле живей!" Аз неговия внук - който, неговият дедо го прати да учи математика, казвам: " В 20-21-век, Мафията е "Престъпен договор между Организираната престъпност и част от Политическия елит, целящ ограбване членовете на Гражданското общество..." Не търсете в речниците, а си запишете. че дефиницията е на езика на Вселената - Математиката
326
0
 
2
 
! Отговори
Челси - Тотнъм преди 1 година
2:1
325
1
 
0
 
! Отговори
Kisses преди 1 година
Kisses....kisses...kisses....
324
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До С тези руснаците...ти тези приказки омайни ко било ги остави- помня ко било- ако не бяха на баба бурканите с всичко нямаше да оцелеем- хляба който ям сега е спомен и аромат от моето детство- защото си го правя в къщи с машината за хляб. Дали ми харесва сега отколкото тогава- да, но при ГЕГБ- сега ги ненавиждам всички дето ми изпразниха портфейла с 40% за храна. И сме биле 37 икономика в света ама друг път- приказки на Държавна сигурност за наивници в ония години.
323
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби344 Разтягаш локуми и не отговори на въпроса ми,...но явно се вживяваш в ролята на майка Тереза...
322
3
 
12
 
! Отговори
Жалка Русия преди 1 година
Тя Русия не посмя да прекъсне връзките си с България след като изгонихме 70 руски шпиони - а какви закани бяха от Мутрофанова - а някои руски *** по-надолу са се размечтали как Русия можела да прекъсне връзките си с когото поиска - НЕ МОЖЕ! Много е жалка и зависима !
321
11
 
0
 
! Отговори
Великая преди 1 година
Слава..
320
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До С тези руснаците 336..тогава защо в един момент клекнахме пред скапаните капиталисти бре чоджум....защото строят беше една химера...един балон,който в един момент се спука.....
319
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби..Не са толкова жертвите колкото ги казваш,но както и да е...Отделно от избиването на невинни,ти Боби...и твоето семейство,.....да усети нешо от нападението на САЩ над Ирак..ама честно....не...нито се повиши тока,нито газа...нито нефта.А тази война на Изтрещелият в Европа,докара сума ти беди,които и ТИ ги усети нали....
318
1
 
12
 
! Отговори
stoedin преди 1 година
тоя пък къде е тръгнал да критикува, все някой им е виновен, некадърници ще си останете
317
2
 
9
 
! Отговори
Путин жив ли е?! преди 1 година
Кой от всички Путини го е казал това ?! Този от снимката няма скъп швейцарски часовник на дясната ръка като истинския Путин !