Путин: Западът се опитва да запази своето господство

Според него той целенасочено разрушава европейската система за сигурност
16 авг 2022 13:48, Йоана Цонева
472
Путин: Западът се опитва да запази своето господство
Снимка: БГНЕС

Колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на Московската конференция за международна сигурност, събщава ТАСС.

Т. нар. колективен Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност, създавайки все нови и нови военни съюзи, подчерта той.

"САЩ и техните васални държави грубо се намесват във вътрешните работи на суверенни държави чрез организиране на провокации, преврати и граждански войни. Те си служат със заплахи, изнудване и натиск, за да принудят независимите правителства да се подчиняват на тяхната воля и да следват правила, които са им чужди", добави Путин.

Той подчерта: "Всичко това се прави с една цел - (САЩ) да запазят своето господство, моделът, позволяващ да се захранва целият свят, както е било преди векове, и този модел може да се поддържа само със сила".

Още по темата
Руският президент насочи вниманието на участниците в конференцията към факта, че НАТО се придвижва на изток, укрепва военната си инфраструктура, включително чрез разполагане на системи за противовъздушна отбрана и увеличаване на настъпателните способности на силите за нападение.

"На хартия това лицемерно се обявява като необходимост от укрепване на европейската сигурност, но в действителност се случва точно обратното. В същото време предложенията на Русия от декември миналата година просто бяха пренебрегнати за пореден път", заключи Путин.

Той заяви и че Западът се опитва да приложи система, подобна на НАТО, в Азиатско-тихоокеанския регион, съобщава "Ройтерс".

По негови думи Съединените щати се опитват да "протакат" конфликта в Украйна и посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван по-рано този месец е било "старателно планирана провокация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
джудже смотано - два шамара по врата и бегай в дупката - ке.ле.ш
375
1
 
2
 
! Отговори
ами ти преди 1 година
Ти 20 години се въртя, президент, МП, пак президент, конституцията сменя, само и само да *** от хората. Твоят начин ли е правилен? Нормално мислещите хора, с поне малко интелект в България (защото тук това е кът), виждаме за какво става въпрос. преди 65 години взехте всичко от хората и ги пратихте от сегала в градове. Сега берем плода на невероятният ви тоталитарен режим.
374
2
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Много странно, днес няма много проруски коментари? Да не би на Копейкин ботовете да са офлайн?
373
2
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
"Колективния" запад се опитва да събере остатъците на изгубената власт на световния едноличен жандарм. Ние, обаче, искаме не еднн, а няколко Световни жандарми. Затова подкрепяме борбата против едноличния жандарм. И ще победим.
372
3
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
руZия е световния тероризъм ! След 1917 г започва и до днес!!!
371
2
 
11
 
! Отговори
така е преди 1 година
Западът има господстово---културно, социално, икономическо и военно. Но това господство е, защото хората искаме да господства разумът, да живеем по добре, да бъдем по добри. А какво ни предлага Путин---глад, мизерия, държава-мафия и тотална световна изолация. И който не е съгласен , нека да съпостави цифрите : емиграция на запад и интерниране в путинландия.
370
3
 
10
 
! Отговори
Благодарение на преди 1 година
главния терорист на Земята от Кремъл , НАТО се разширява . Само и единствено заради безсмислената война срещу Украйна водена от руските фашисти - необвързаните държави Швеция и Финландия побързаха да се включат незабавно в НАТО с цел сигурност и благоденствие на собственото си население. Никой не вярва на кървавите фашисти от кремъл.
369
1
 
9
 
! Отговори
Жужакот преди 1 година
напълно е изкукуригал.
368
2
 
7
 
! Отговори
Ха преди 1 година
пупу е изключително нагъл мъник .......... абе комсомолец вестник ли да ти четат?
367
5
 
13
 
! Отговори
Абе, преди 1 година
Г-н Путин, факт е, че НАТО се разширява на Изток. Но защо е така? Защото вие, като СССР бяхте направили васални държави от сраните членки на Варшавския Договор и искахте да господствате над всички! Забравихте ли, как чрез репресии потушавахте бунтове в Чехословакия и Унгария? Това не беше ли намеса във вътрешните работи на тези държави?Или ще кажете, че е било по молба на техните партийни ръководства? Та разликата е, че едни налагат господство чрез възможност за развитие, а други чрез терор!
366
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МОЛЯ РУСКОГОВОРЯЩИТЕ ПОРОВЕ И ПОРКИ ДА СЕ РАЗКАРАТ ОТ ФОРУМА
365
7
 
19
 
! Отговори
haha преди 1 година
Аз не виждам какво по-хубаво от влизането в НАТО може да се случи на една държава. Със сигрност да бъде смазана от руския ботуш (който се оказа повече сандал май) е доооста по-зле.
364
1
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
А ти се опитваш да наложиш твоето !
363
5
 
20
 
! Отговори
Бедна фантазия! преди 1 година
Ако Жужи се надява, че примитивна крепостна русия може да застраши господството на Свободния свят, то тогава той няма и капка представа за космическата мощ на Пентагона. Истината той ще осъзнае едва в Хагската килия на Милошевич...
362
3
 
13
 
! Отговори
Путлераст преди 1 година
Аз съм пиян геронтофил и обичам моят президент!!!
361
9
 
30
 
! Отговори
Путин преди 1 година
е пътник. Въпрос на време е тези около него да се сетят че това безумние не може да продължава повече. Руската армия е разбита в Украйна, руската икономика е развалина.
360
18
 
20
 
! Отговори
истински русофил преди 1 година
Путин е западен агент. Ще разпарчетоса Русия. Такава му е мисията на този сатанист долен!
359
12
 
36
 
! Отговори
до 371 преди 1 година
Ако свободният свят е русия----искам да живея в робството на Запада.
358
8
 
25
 
! Отговори
Запада преди 1 година
Има културно господство, икономическо,социално соти много по - добре и перспективите са отлични. Така, че никой от запада не се натрапва на руснаците --уви, те сами идват на талази....
357
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, остава да стои и да ти ръкопляска.