ФСБ: Разгромихме теророистична клетка в Крим

Първоначално Русия съобщи, че взривовете са заради пожар
17 авг 2022 23:00, Йоана Цонева
66
ФСБ: Разгромихме теророистична клетка в Крим
Снимка: БГНЕС

Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Русия обяви в сряда, 17 август, че е разбила конспиративна клетка на обявената за терористична организация Хизб ут-Тахрир в Крим, съобщи "Интерфакс".

Според съобщението на агенцията, която се позовава на прессъобщение на ФСБ, въпросната групировка е действала в района на Джанкое и Ялта, където на 16 август бяха взривени руски складове с боеприпаси.

Още по темата
"Шестима членове на забранената в Руската федерация терористична организация "Хизб ут-Тахрир ал-Ислами" са били задържани в градовете Джанкой и Ялта", гласи съобщението на Центъра за връзки с обществеността на ФСБ. Шестимата са граждани на Русия и са вербували местни мюсюлмани в редиците си, се посочва още в съобщението, предаде "Актуално".

Открити са и са конфискувани пропагандни материали, както и комуникационно оборудване и електронни носители.
Образувани са и наказателни дела, допълват от пресцентъра, без да уточняват по какви членове.

Първоначално Русия съобщи, че взривът във военните складове е станал в резултат на пожар, а по-късно обяви, че причината е диверсия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дългата ръка на агент Василев (ЦРУ).
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6ма араби разбомбили военните складове на раша и то във военно време. Муахахахаа. По-добре да бяха оставили версията с цигарите. Пълна дупка са тея.
6
13
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Русия е едно буре с барут, което се държи полу-загасено с цената на множество репресии срещу различните малцинствени народности населяващи империята (кой знае защо наричана "федерация"). Няма народ който доброволно да се е включил в ***.
5
6
 
13
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 1 година
То едно е да пишеш глупости, а друго да разсъждаваш. Да ви направи впечатление, че самите украинци не знаеха за какво става въпрос и бяха меко казано изненадани. Нямаха идея как е станало. Дори не го обявиха за техен удар. Изненадани бяха и руснаците, от къде идва това нещо. И те нямаха идея отначало. Без ракетен обстрел и бомбардировки взривове в район, който отдавна е руски. Имат си служби. Разкрили са. При война тероризма вирее.
4
5
 
6
 
! Отговори
бонад преди 1 година
Има още клетки. Утре една от тях ще изпълни задача в Крим. Да не кажат че не са предупредени!
3
7
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Айде пак мюсулманите (респективно кримските татари) са им виновни за всичко. Защо ли? Защото през 2014 те не приеха "референдума" за легитимен и са винаги били проукраински настроени.
2
9
 
22
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
За всеки наблюдателен човек в не беше трудно да разбере, че това е диверсия извършена по суша, от местни групи и то мюсюлмански. Да не се чудим, защо Сталин през ВСВ е изселил татарите от Крим.
1
21
 
25
 
! Отговори
Zеленски преди 1 година
Хи-хи-хи, и араби ли взеха да ви взривяват бе, гнусни рашисти?