Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната

Жители на окупираните територии да внимават за провокации, призова той
17 авг 2022 08:00, Анисия Иванова
228
Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова всички жители на окупираните от руските сили украински територии да бъдат внимателни и да не се приближават до военните обекти на руската армия. Причините за експлозии там могат да бъдат много различни, но имат едно и също значение - унищожаването на военното оборудване спасява живота на нашите хора, подчерта украинският държавен глава.

"Ръководството на Русия очаква, че украинците, европейците и целият свят ще се изморят от тази война. Трябва да направим всичко, така че не ние или нашите приятели и партньори да се изморят, а това да се случи с враговете ни. За да изгоним окупаторите от Украйна, всеки ден трябва да правим така, че за Русия да бъде все по-трудно да води война. Това е нашата военна и политическа задача номер едно", заяви Зеленски в традиционното си обръщение към украинския народ, публикувано на уебсайта му.

Във вторник серия от експлозии разтърсиха анексирания от Русия Крим. В северната част на полуострова се взривиха боеприпаси в склад, а Москва определи инцидента като "саботаж" и призна, че той дело на въоръжени групировки, лоялни на Украйна. Руската Федерална служба за сигурност приписа на украински "саботьори" и атаки срещу електропроводи на Курската атомна електроцентрала. Украйна нито потвърди, нито отрече участието си в серията от взривове в Крим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пудинга ще умре! Повтаряйте като папагали кремълските небивалици, но вече е необратимо. Ще го убият неговите
109
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Човекът ясно заявява, какво са му заповядали от САЩ....
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оцелелите 5-6 *** чакат заплатите си , останалите Зеленски и финансовият министър на Зелев , пресметнаха , че по-добре ще е да икономисат ЗАПЛАТИТЕ им / и така и стана/ , и ги оставиха в АЗОВСТАЛ да бъдат пленени или убити от руските войски ,... и ето ти иконимия на финанси , няма да има заплати .
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски помага на Русия , за да се изчисти Украйна от навлеци азовци и фашаги от къде ли не !Затова войната ще продължи до последният такъВ!Зеленски не държи на народа на Украйна , показва го на практика , ще се наложи накрая да го удари на партизанлък !
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната , г-н Зеленски , не е балет от балерини , на война , като на война !
105
1
 
3
 
! Отговори
HIMARS преди 1 година
не вярва на сълзи.
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато и да настъпи мирът, той ще е униизителен за сегашната укрохунта. Какво им пука на САЩ и Европа - те не са дали жертви и територии, ....само ВПК е захлебило едни милиардни поръчки. Няма да правим вече автомобили - само танкове и БТР-и!?
103
3
 
7
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ГОСПОДАРИТЕ ВИ ОТ С.А.Щ. ЛИ ВИ НАРЕЖДАТ ДА НИ ОБЛЪЧВАТЕ С ТОЯ САТРАП ДЕНОНОЩНО?
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
англииския на Зеленски -излес от стаята ЕКЗИТ(на кмет на провинциален град който не разбра как мер на град трябва да излезе от залата да речем !!!!! казва президента на украина а тези които зная малко този анг-ки знаят .че е гет аут оф зе рум(хол)и това беще пряко предаване но украинската тв
101
1
 
6
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
Тоя *** пак изпълзя.Кога ли ще го хванат руснаците и отново шут във второразреден сериал
100
0
 
7
 
! Отговори
Myшенгuu преди 1 година
Зеления се готви за партизанска война.Явно скоро ще бяга от Киев и ще прави правителство в изгнание!За 6 месеца укр.армия 1 село не си е върнала, а руснаците бавно напредват и смилат армията им.Те вече смляха де!Скоро Селенски ще бъде обявян за загробителя на Украйна,който можеше да сключи приемлив мир, но предпочете да умрат стотици хиляди украинци, да загуби още територии и цялата си икономика и накрая да сключи унизителен мир!Какво му пука,той не е украинец- ще избяга при милионите си!
99
0
 
3
 
! Отговори
Мир до 7 дни Казах! преди 1 година
Кой руснак кой украинец не се знае . Примерно бях на командировка и на площатката 8 от общо 10 бяха руски украинци имаше един дето един ден беше украинец един ден руснак зависи от грамовете :) То и от 300 тата хиляди украинци дето бяха на хотел у нас зимата над 70% бяха руснаци от Украйна ,ама няма лошо Кирето черпи .
98
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая вечер всичко ври и кипи в Крим. Руските бази и складове гърмят като пуканки. Марионетното правителство на Крим избяга в Ростов на Дон, а днес бг ни занимава какво бил казал лузъра Путин.
97
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Вашата задача е да си изкопаете евро.ейски дупки,където да си заврете фашистките мммутри.
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От вас нищо не зависи. Спрат ли ви помощите от хора и оръжие - дотам сте
95
0
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Това вашата задача ли е или е американска задача,а вие сте изпълнители на американците за да се ослаб Русия до последният украинец!
94
1
 
16
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
Значи вече не дрънка за "победа", а за това Русия да победи окончателно и си вземе всичко което си е набелязала- но по-бавничко. И продължи по-дълго. За да не му спре кранчето с милиардите, а и народите от ЕС и света съвсем да бъдат разорени от глобалистите.
93
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Боже,тоя го държат на първа страница толкова време ...Се едно е НАШ "фактор",за който требе да сме информирани....ДГД Зеленясалия!...Тук е БЪЛГАРИЯ,не Окраината!..Имаме си достатъчно НАШИ проблеми !
92
0
 
13
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
Зельо Наркомана ще ликвидира страната на фашистите-долна и продажна Уссрайна!Пияндурниците от Бандера ,Азов ,Десен сектор и подобни трябва да бъдат утилизирани до последния татуиран изверг!
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска да каже Зеленият бандит, че задачата му е все по-трудна.