Медведев: Цената на ЕС демокрацията - студ и празни хладилници

През зимата е много по-топло и удобно в компанията на Русия, пише той
18 авг 2022 15:50, Нели Христова
557
Медведев: Цената на ЕС демокрацията - студ и празни хладилници
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа пореден пост в Telegram, в който разсъждава за отношенията на ЕС и Русия и призовава обикновените европейци да не мълчат и да търсят сметка на "своите глупаци", за каквито смята властите на ЕС, предаде dir.bg.

Текстът на Медведев е озаглавен "Социологията на масите срещу политиката на идиотите: кой кого?", а текстът гласи следното:

Европейските правителства, особено просяците прибалтийци, изперкалите поляци и бягащите в НАТО финландци, се надпреварват кой по-злобно ще разкаже за желанието си да прекъсне всички отношения с Русия. Буквално: презираме руснаците и не искаме да ги пускаме където и да било. Визите трябва да бъдат премахнати. Книгите - забравени. Картини няма да гледаме. Музика няма да слушаме. Газ и нефт - няма да взимаме. Макар че не... с последното е по-трудно, особено в очакване на студена зима. Но засега всички европейски политици се опитват да се държат стройно - никакви връзки с руснаците. Отсега и завинаги!

В същото време обикновените граждани, ако се съди по резултатите от проучванията на общественото мнение, не са загубили здравия си разум. Повече от половината от жителите на държавите от ЕС изобщо не горят от желание да скъсат контактите си с Русия. Искат пълноценни отношения, както беше преди. Нормални лични контакти, руски енергоносители в котлите си, нашия пазар за стоките си, успешна търговия, наши туристи в техните музеи и ресторанти.

Разбира се, мозъците им са здравата осрани. Но налягането на фекалиите в пропагандната канализация има предел. След това общественото съзнание започва да се задушава в миазмите на циничните лъжи, които се изливат с мръсен поток върху главите на уморените европейци. Когато, като по Оруел, студът в радиаторите - това е топлината на европейската солидарност, а поскъпването в магазините за хранителни стоки е минималната цена за запазването на европейската демокрация, която може да загине от асфиксия в обятията на руската мечка.

Между три четвърти и 90 процента от гражданите на ЕС категорично не желаят да участват във военните действия на страната на киевския режим. Макар че, ако се съди по проучването на общественото мнение, дебилните европейски политици не го изключват. А антируските санкции (също според социологическите проучвания) не се подкрепят от повече от половината, а в някои страни дори от две трети от гражданите им. Още повече, когато подкрепата се предлага единствено за тяхна лична сметка. И всички тези безумия - от пестенето при кремация на телата на починали до прането на тоалетна хартия - са с цел да се накаже далечната "тъмна Русия", която с нищо не е навредила на нито един гражданин на ЕС с операцията си в Украйна. И средният гражданин най-накрая започва да се пита: защо трябва да плаща за чуждите грехове?

Разбира се, ние искаме мирно сътрудничество, търговия, обмен и други неща, които са нормални за всички. Не се затваряме за никого, подкрепяме всички разумни предложения.

На свой ред обаче бихме искали европейските граждани не само да изразяват тихо недоволството си от действията на своите правителства, но и да кажат нещо по-ясно. Например, да им потърсят сметка, като ги накажат за очевидната им глупост. Особено ако "цената на европейската демокрация" е студ в апартаментите и празни хладилници, такава "демокрация" е за безумците. Ето защо четири европейски правителства вече подадоха оставка за кратък период от време. Нека им е. И това очевидно не е краят. Гласовете на избирателите са силен лост дори за най-закоравелите политикани.

Така че действайте, европейски съседи! Не мълчете. Потърсете отговорност от вашите идиоти. И ние ще ви чуем. Ползата е очевидна - през зимата е много по-топло и удобно в компанията на Русия, отколкото в горда самота с изключен газов котлон и студен радиатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
11
 
9
 
! Отговори
Соколов преди 1 година
Цената на руската агресия в Украйна - вековна ненавист и омраза към узурпаторите, неп римиримост с техните постоянни лъжи и заплахи! Бетер са от Хитлер и неговите пълчища тия нови диктатори !!!
331
4
 
18
 
! Отговори
Този преди 1 година
е виждал хладилник???
330
2
 
15
 
! Отговори
Koko преди 1 година
На това му се вика: Да изплискаш легена.
329
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слушайте песента на Бонием- Распутин: Хаха Распутин челявати на путин, че го усмърдем яко ле дим
328
5
 
7
 
! Отговори
В ЕС преди 1 година
Има либертокрация. Натрапване на лудости на обществото.
327
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека е пил. Не му обръщайте внимание.
326
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На некадърниците коза им е полезните изкопаеми. Нищо сътворено от тах. Навсякъде ги мразят, но това не ги спира да грачат. Големи заплахи, голямо нещо
325
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие си стойте във вашата ко4ина
324
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
затова че много ни плювате на нас русия ще остнете без ток и вода ще мрънете без россия глада ще вие голям вие в ес сте големи тарикати и сте второ качкство хора в ес още сега тези жеги гладувате кг домати 6лв да вие честито
323
6
 
4
 
! Отговори
Мърсула преди 1 година
тоз малкия, голям чиляк излези ..
322
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 144 скъпи европейски роб у нас в русия е всичко е етино мияч на тоалетни и чинии да ти е ясно и ние сме суверитетна независима идържава ние сме на свтлини години по напред от ес и бг.на ден се къпя два пъти сутрин и вечер ние в русия ядем чаи с кр.масло кашкавал и сирене а вие чаи с маргарин и се палете живи от немотия дп тие ияснот с еас не сравняваите
321
7
 
18
 
! Отговори
ХАХАХАХ преди 1 година
*** НИТО ХЛАДИЛНИЦИТЕ НИ СА ПРАЗНИ НИТО СТОИМ НА СТУДЕНО САМОПРОМИЛ СИ СИ МОЗЪКА ЧРЕЗ СРЕДСТВАТА ВИ ЗА МАСОВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ
320
8
 
11
 
! Отговори
do 361 преди 1 година
До Адмираци време е да бъде унищожено световното зло руZZия ведбъж за винаги, скоро..
319
12
 
8
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Анексиране на Европа и пълна демилитаризирация не Республиките! Време е за Велика Руска Империя, столица в Москва!
318
12
 
6
 
! Отговори
Какво иска Путин ... преди 1 година
Освен да превземе цяла украйна той иска и нова подялба на света на която не да е свидел с и равноправен участник ! Навсякъде където има военни конфликти за разпределяне на влияние върху всякакви природни богатства започна и Русия да участва къде официално къде не военните и са на всички горещи точки ! Само че докато той мисли откъде трябва да грабне нещо ,другите мислят как него да,, разграбят ,, и ще го разграбят !
317
7
 
18
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Тоя недоебляк е в пъти по-*** от оня,се го клати.Тръгнал акъл да дава.
316
18
 
9
 
! Отговори
Филибелия преди 1 година
Ревете, о демократи! Гневете се, апологети на евро-либерало-педразо-краваро-рептилските ценности!Скърцайте със зъби, адепти на безплатното прокраварско фелацио....Медведев е прав!Свърши вашата извратения!И този път, краят на похода срещу фашизма, няма да спре в Берлин!ПП: Абе, веселячета европейски, някой от вас, чел ли е Сун Дзъ?ППП: Ама и аз, какви въпроси задавам...
315
6
 
5
 
! Отговори
Либия в ЕС преди 1 година
До САз не знам защо ЕС се мотае и не приема в редиците си Израел и Либия. Първите са отличници по всичко. Вторите, Запада им разказа играта генерално, направо са готови по всички критерий за ЕС членове. И най-после, ще има държава членка богата на нефт и петрол. Брюксел ще има откъде да си точи на воля!
314
5
 
12
 
! Отговори
Няма как един режим преди 1 година
Да върне назад или да обърка живота на света ,помислете каква финансова и икономическа мощ седи зад Запада ! Дори да спрат ресурсите си онези ще решат бавно ли да ги душът или е необходима война ,това са милиардерски фамилии които са със визия за света поне 100г за напред ,разполагащи със огромения ресурс на най богатите страни във света и изведнъж икономическо джудже но със много ресурси необходими на Запада за да движат света напред да каже няма да ви дам и ще ви ударя с атома ?
313
8
 
4
 
! Отговори
Дддф,Ати преди 1 година
Абсолютно вярно