Медведев: Цената на ЕС демокрацията - студ и празни хладилници

През зимата е много по-топло и удобно в компанията на Русия, пише той
18 авг 2022 15:50, Нели Христова
557
Медведев: Цената на ЕС демокрацията - студ и празни хладилници
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа пореден пост в Telegram, в който разсъждава за отношенията на ЕС и Русия и призовава обикновените европейци да не мълчат и да търсят сметка на "своите глупаци", за каквито смята властите на ЕС, предаде dir.bg.

Текстът на Медведев е озаглавен "Социологията на масите срещу политиката на идиотите: кой кого?", а текстът гласи следното:

Европейските правителства, особено просяците прибалтийци, изперкалите поляци и бягащите в НАТО финландци, се надпреварват кой по-злобно ще разкаже за желанието си да прекъсне всички отношения с Русия. Буквално: презираме руснаците и не искаме да ги пускаме където и да било. Визите трябва да бъдат премахнати. Книгите - забравени. Картини няма да гледаме. Музика няма да слушаме. Газ и нефт - няма да взимаме. Макар че не... с последното е по-трудно, особено в очакване на студена зима. Но засега всички европейски политици се опитват да се държат стройно - никакви връзки с руснаците. Отсега и завинаги!

В същото време обикновените граждани, ако се съди по резултатите от проучванията на общественото мнение, не са загубили здравия си разум. Повече от половината от жителите на държавите от ЕС изобщо не горят от желание да скъсат контактите си с Русия. Искат пълноценни отношения, както беше преди. Нормални лични контакти, руски енергоносители в котлите си, нашия пазар за стоките си, успешна търговия, наши туристи в техните музеи и ресторанти.

Разбира се, мозъците им са здравата осрани. Но налягането на фекалиите в пропагандната канализация има предел. След това общественото съзнание започва да се задушава в миазмите на циничните лъжи, които се изливат с мръсен поток върху главите на уморените европейци. Когато, като по Оруел, студът в радиаторите - това е топлината на европейската солидарност, а поскъпването в магазините за хранителни стоки е минималната цена за запазването на европейската демокрация, която може да загине от асфиксия в обятията на руската мечка.

Между три четвърти и 90 процента от гражданите на ЕС категорично не желаят да участват във военните действия на страната на киевския режим. Макар че, ако се съди по проучването на общественото мнение, дебилните европейски политици не го изключват. А антируските санкции (също според социологическите проучвания) не се подкрепят от повече от половината, а в някои страни дори от две трети от гражданите им. Още повече, когато подкрепата се предлага единствено за тяхна лична сметка. И всички тези безумия - от пестенето при кремация на телата на починали до прането на тоалетна хартия - са с цел да се накаже далечната "тъмна Русия", която с нищо не е навредила на нито един гражданин на ЕС с операцията си в Украйна. И средният гражданин най-накрая започва да се пита: защо трябва да плаща за чуждите грехове?

Разбира се, ние искаме мирно сътрудничество, търговия, обмен и други неща, които са нормални за всички. Не се затваряме за никого, подкрепяме всички разумни предложения.

На свой ред обаче бихме искали европейските граждани не само да изразяват тихо недоволството си от действията на своите правителства, но и да кажат нещо по-ясно. Например, да им потърсят сметка, като ги накажат за очевидната им глупост. Особено ако "цената на европейската демокрация" е студ в апартаментите и празни хладилници, такава "демокрация" е за безумците. Ето защо четири европейски правителства вече подадоха оставка за кратък период от време. Нека им е. И това очевидно не е краят. Гласовете на избирателите са силен лост дори за най-закоравелите политикани.

Така че действайте, европейски съседи! Не мълчете. Потърсете отговорност от вашите идиоти. И ние ще ви чуем. Ползата е очевидна - през зимата е много по-топло и удобно в компанията на Русия, отколкото в горда самота с изключен газов котлон и студен радиатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
12
 
8
 
! Отговори
Толераст преди 1 година
Нема да са трИвожиж, камарад Медведков.... УспАкой ся.... НИТО ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИК НЯМА ДА ИЗКАРА ИДВАЩАТА ЗИМА НА СТУДЕНО.... И ХЛАДИЛНИКА ИМ ВИНАГИ ЩЕ Е ПЪЛЕН ДО ГОРЕ. Европейското простолюдие не го мисли. Те с война и без война ги очаква студ, глад и миззерно съществуване. Неизбежно е с такива "лидери"......
311
3
 
7
 
! Отговори
AZ преди 1 година
Does.bg какво давате на руските *** сцена , публикувайки побърканите им бъртвежи?
310
1
 
4
 
! Отговори
ЦарНиколай Трети преди 1 година
До АнонименЦар Николай Първи "пукнал" , в средата на 19ти век? Съдбата на Николай Втори била по-лоша? Каква богата езикова кошница. Вижда се "доброто"образование и широката "култур"а. Абе направо от Сорбоната си ти, сладурче...
309
3
 
12
 
! Отговори
С преди 1 година
"Засега всички европейски политици се опитват да се държат стройно - никакви връзки с руснаците. Отсега и завинаги!"Лъжеш, Медведев, лъжеш! В момента, в който се разкарате от власт и дойдат нормални хора, а не като Вас - рептили, веднага не, а моментално ще си възстановим връзките с Русия. Дай боже и тя да влезе в ЕС. Това ще е истинската Европа.
308
14
 
6
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 година
Прав е.Я да помръзнем малко,да погладуваме,да се вмирише на обединени европейски порове,пък тогава ще видим Всичко да се срине върху демократичните ви глави.
307
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски и *** и алкохолик.
306
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гледна точкаЕ, и? Нали знаеш че комплекса на Крамъл не ти е по нивото. Все едно няма да прокопсаш много.
305
11
 
12
 
! Отговори
ЕС, общо? преди 1 година
Не разбирам, защо много от вас се палят и се заяждат с Медведев. Той не говори на вас, а на истинските европейци. България я приеха в ЕС, как? Жан-Клод Юнкер каза че подписал за България защото бил в "Добро настроение" !! И след тези унизителни думи, много от вас махат весело с опашка и са съпричастни и жертвоготовни.
304
8
 
9
 
! Отговори
Руснаците веднъж на преди 1 година
.... ,, 1000г ,, се събуждат и изчистват всички до 9--то коляно които са ги ръководили със репресии !!! Не е много сигурно дали европейците или руснаците ще се будят ,но както вървят нещата възела около реваншистите които плашат света със атом здраво се затяга !Хем се гледат във Украйна ,че за нищо не ги бива ,хем тръгнали да плашат НАТО ! Това не е майтап да плашиш милиардерите във Маями със бомба ще ти закарат до границата 50милиона армия със космическа техника която не сте ...
303
8
 
9
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ЕС има технологии, ЕС минава минава на Зелена сделка с високотехнологични квантово-кохезионни, хибридно-фузионни плаващо-водородни електроцентрали които се захранват с биогориво от човешки изпpaжнения. Хем ще си акат високотехнологично европейците, щем ще си правят енергия за европейската икономика.
302
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Средната класа, основана на постоянно потребление в големи обеми, е основата на западния свят. Сега феноменът на средната класа отива в историята заради рязкото обедняване на населението на САЩ, ЕС и Великобритания. Колективният Запад в сегашния си вид ще просъществува още много кратко време и ще му се наложи да търси нови модели на управление на собственото си общество - почти разорени хора с най-големи претенции. А единственият такъв модел за запазване на социалното устройство и властта на елита при обедняване на населението е фашистка диктатура.
301
9
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Анонимен 33543 000 ликвидирани рашисти и 1800 изпържени руски танка са доста сериозни загуби.За 10 год. в Афганистан ГРУЗ-200 беше 15 000,в Украйна за 7 мес.-43 000.
300
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доставките на газ от Русия за ЕС постепенно ще намаляват. Поради ликвидирането на промишлеността в Евросъюза потребността от въглеводородни енергии ще намалее и фактически няма да има нужда. Заводи ще затварят, населението ще обеднява. Просто тези безработни, декласирани хора, които до вчера се определяха като средна класа, вече няма да могат да купуват газ и нефт по тези цени. Грейте се с дърва или каквото там намерите, това не влиза в работата на Русия.
299
6
 
12
 
! Отговори
До337 преди 1 година
И какво е западното общество. В метрото в Ню Йорк колко хора с луд поглед има..И одърпани и.. Абе..
298
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът е в такова положение че каквото и да правят ще губят и загубят. Въпросът не е дали а какво и кога. Към "какво" влиза и пълно физическо унищожение и изличаване от лицето на земята ако започнат война с Русия.
297
5
 
13
 
! Отговори
До Европеец преди 1 година
Какъв европеец си ти бе. Никой не те смята е Европа за Европеец. С демокрацията ти е Американска диктатура.Няма такова нещо като демокрация в света. Само ба.. Ламур.. Ниците я балнуват.
296
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак някои живеят с фантазиите си за края на Запада. С мозъчната си недостатъчност хал хабер си нямат какво е това западното общество. Ще има да чакат цял живот и пак няма да видят краха на Запада. Но това е от мозъчната недостатъчност и не се лекува, природна даденост е.
295
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият шанс на ЕС да оцелее е да се включи във войната в Украйна и Русия да загуби. Разбира се оядените западняци няма да воюват, ще воюва източна Европа. Не случайно започнаха да разполагат американски части в България.
294
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия бавно и систематично унищожава украинската армия с минимални загуби и минимални разходи. Всеки украински войник има избор - или да бъде погребан, или да се предаде в плен. А САЩ изобщо не ги интересува колко украински войници ще бъдат погребани, за САЩ е важно колко руски войници ще бъдат погребани, но не осъзнават, че реално усилват руската армия която придобива опит и много бързо се приспособява, а вярата на руския народ към своите ръководители се усили.
293
4
 
10
 
! Отговори
До327 преди 1 година
Абсолютно. Консуматорския западен модел е нарушен.