Поне шестима са загиналите в Харков

18 авг 2022 07:40, Петя Славова
77
Поне шестима са загиналите в Харков
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна осъди като "подъл и циничен" руския удар, при който според губернатора на региона в Харков са загинали най-малко шестима души, а 16 са били ранени.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че жилищен блок е бил "напълно разрушен" при нападението, което според него "няма никакво оправдание и показва безсилието на агресора".

Още по темата

"Няма да простим, ще отмъстим", заяви президентът в Телеграм, цитиран от БГНЕС.

Ударът е предизвикал пожар в жилищен блок в североизточния град, съобщи кметът Игор Терехов в Телеграм.

По-рано той съобщи за трима загинали и десет ранени, но областният управител Олег Синегубов заяви, че броят им се е увеличил.

"За съжаление броят на загиналите и ранените след бомбардировката... се увеличи: шестима души са загинали, а 16 са ранени", заяви Синегубов в Телеграм.

Харков беше обсаден през първите дни на инвазията през февруари.

Но руските войски - подкрепени от масиран артилерийски огън и ракетни удари - не успяха да установят контрол над втория град в Украйна.

Според властите в региона са загинали стотици хора.

В понеделник при руски обстрел в града е загинал най-малко един човек, а други шестима са ранени, съобщи във Фейсбук висшият полицейски служител Сергей Болвинов.

По-голямата част от руската офанзива в момента е съсредоточена в Южна и Източна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
19
 
! Отговори
Абдал преди 1 година
Крайно време беше и по цивилните райони. Те онея стрхливци там се крият и се чувстват в безопасност . Килим от термобаричнини касетъчни бомби трябва да ги пържи.
23
10
 
19
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Байденовците изляха сума ти пари за укрите а те продължават да плачат за още. За бългерианите пари няма а те се радват че са мизерници щото имало за укрите.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странна работа. Нито един газопровод не е засегнат. Украйна продължава да продава газ.
21
12
 
21
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Путин е квалифициран офицер, Байден е изкуфял и озлобен дядка.
20
12
 
21
 
! Отговори
Петров преди 1 година
колкото повече американците насъскват укрите толкова по зле за българия. колкото пари американците дават на укрите, два пъти повече ще взимат от бългерианите с високи цени за газ, нефт, оръжия, техника. и ще им промиват мозъците с разни лакърдии за "запада"
19
9
 
14
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Байден не знае че Сталин е умрял, толкова е изкуфял, някои тръгнали с Путин да се занимават.
18
23
 
11
 
! Отговори
Обектувен анализ преди 1 година
Русия е безсилна и ще загуби войната.
17
17
 
12
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
Имам една мечта Путин да виси от върба.
16
6
 
18
 
! Отговори
Петров преди 1 година
рано или късно американците с всичките си хаймарси и долари ще бъдат изритани от Източна Европа.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин вчера в прав текст им каза на глаобалистите, че вече са история. Ама такива неща днес. Бг не пуска като новини. Но мнения на затворнички избягали от Русия и отишли във Франция да главна новина.
14
7
 
17
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама вече човек е склонен да мисли,че такива обстрели се извършват всъщност от самите укро-нацисти. Те нали тръбяха,че руснаците сами са си обстрелвали Запорожката АЕЦ,и къде ли не още...А,и освен това, нарко-нацисткият клоун-резидент да предупреди струпванията на укро-вермахта,че като се навират да спят нощем по жилищните блокове,почивни станции,училища и университети, да внимават като пушат цигари. Иначе дроновете прилагат противопожарни мерки...Ама не се знае чии са дроновете, нали така
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хълк зеления потник що не каза и какво са разположили в тая жилищна сграда? Гаубица 777 или хаймарс с ръчно изтрелване. Що не лаже защо точно тази сграда, а не съседната? Те от амнести му казаха ама той си знае неговото. Незащитени мирни граждани с гранатомети и картечници по блоковете, а на силните етажи обикновенни хора. После кой ми стана в зелените *** и ги направи кафяви.
12
5
 
18
 
! Отговори
Един преди 1 година
до 14 , а 8 години когато бомбандираха Донбас не се възмущаваше или когато гориха хора в Одеса. Нито когато организираха с помощта на нацистите преврата. Или когато Порошенко говореше, че техните деца ще ходят на училище, а онези в Донбас ше седят в бомбоубежищата. Единственото което ме е яд на руснаците е, че не направиха тази специална военна операция още през 2014.
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американските *** ще побеснеят но любимата чаша на Путин ще е от черепа на Зеленски.Вагнеровците имат заповед да две седмици да доставят главата.
10
7
 
26
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Майтапът е, че ако се случи Русия да нахлуе в България, болшинството от мъжете с някаква военна подготовка ще предпочетат да се бият на нейна страна, а не на страната на продажните ни политици или европейските розово-зелени сбърканяци.
9
25
 
8
 
! Отговори
Категорично НЕ преди 1 година
Това което вършат руснаците в Украйна, това е падение за славянизма, християнството. Като руски възпитаник на едно от престижните учебни заведения в екс СССР, сега съм крайно негативно насторен срещу тази нация, този народ. Ненавиждам ги. Не искам тези хора повече да стъпват в България, нито да им се чува езика. Крайно време и баба Мутрофанка да затвори за 99 години амбасадата и да поеме към Москва. Тези хора са убийци, те нищо добро не ни мислят. Всички да изчезват от България!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5Има кой!
7
39
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разплатата предстои... Ще има много убити paшисти в следващите месеци.
6
32
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро иде разплатата за клоуна терорист .клетката в кабинета на Путин вече е направена.
5
17
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
В този жилищен блок имаше военно оборудване и беше пълно с нацисти! - това казва всеки заблуден