Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си

Той избяга във Франция
30 авг 2022 17:00, Нели Христова
376
Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си
Снимка: YouTube

Парашутистът Павел Филатиев, който напусна Русия, след като описа закононарушенията на руската войска в Украйна и избяга в Париж, скъса демонстративно всичките си руски документи – паспорт, военна книжка, удостоверение за ветеран от Кавказ и документ за предоставяне на „жалката“ по думите му военна пенсия от 3000 рубли.

Още по темата

Той поиска политическо убежище във Франция и още с пристигането си на летище "Шарл дьо Гол", Филатиев скъса документите си и ги хвърли в тоалетната чиния, като записано лично от него видео показва как парчетата от документите изтичат в канализацията.

Клипът бе качен в YouTube канала на правозащитната организация Gulagu.net , която му оказа помощ да напусне Русия. Под видеото е написано, че това е бунт против "мафиотската политика на руския деспот Владимир Путин и войната, която той разпали, убивайки десетки хиляди руснаци и украинци".

"Обичам Русия, обичам целия си народ, но Путин не е Русия и настоящето ни държавно управление не е Русия. Путин, върви на майната си", категоричен е избягалият войник.

Във видеото той споделя, че цели 34 години е бил патриот към собствената си страна и винаги се е възхищавал на Русия.

„Откакто постъпих в армията на 18 години обаче, на мен и всички останали войници всекидневно ни беше казвано, че всички искат да ни убият, да ни унищожат. На тази възраст си мислиш, че всичко, което правиш, е за благото на страната ти. Но се оказва, че всичко, което правиш, е за благото на правителството, което успешно ни използва и манипулира. В крайна сметка разбираш, че всъщност в Русия ти не си нужен на никого. Цената на човешкия живот е равна на нула. За войниците, които се сражават в Украйна, дори е непонятно за какво дават животите си“.

В електронната книга "ZOV", която публикува в своите свидетелства в обществената мрежа "ВКонтакт", Филатиев разказва за съветски бойци, изпратени в Украйна, взели участие в грабежи на цивилни по заповед на командването.

„Влизахме в офиси, които разполагаха с кухня и хладилници. Ние, като диваци, изяждахме всичко , което имаше - зърнени храни, овесени ядки, сладко, мед, кафе. Беше ни напълно безразлично, към този момент бяхме доведени до предела. До какво дивашко състояние можеш да доведеш хората...“, пише Филатиев в книгата си.

След публикуването на текста, той се е укривал в протежение на две седмици в различни хотели с цел да не бъде хванат от съветските управляващи. След като избяга от Русия той най-напред разгласи, че ще замине за САЩ, но впоследствие е решил да потърси убежище във Франция

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
2
 
16
 
! Отговори
Емил Странжев преди 1 година
За Русия да ходят на фронта олигарсите, децата , внуците , копелетат им, мутрите , депутатите, баровците, респективано вяжи и за ***
231
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родоотстъпник е смислена дума-всичко казва. Без род няма Родина.
230
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
родоотстъпници има навсякъде,особено платени
229
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така, война в Европа не е имало от 2000г.- Югославската война, само преди 20 -тина години.
228
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този ще го намерят заклан...Има време за война, има време за мир, времето на мира свърши. Този с нетипично дълъг за руснак нос пак ми напомни за евреите. Библията е писана по Тората и както знаете преди 2-рото пришествие на власт идва Рогатия. Според евреите няма Христос, но след Рогатия, Господ в обещал да даде на богоизбрания народ целия свят като гоите Бог ни е създал за да служим на евреите. Злото е желано за евреите именно като прелюдия за тяхната безусловна власт.
227
1
 
17
 
! Отговори
ОТ ВОЙНА преди 1 година
ПЕЧЕЛЯТ САМО ЧЕРВЕИТЕ !!!
226
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родните *** дет са виждали Русия само на картата отново знаят по-добре от самите руснаци кое как е :)))))
225
0
 
15
 
! Отговори
ШЕФЪТ преди 1 година
НА ЦРУ ОТБЕЛЯЗА, ЧЕ ПУТИН Е ПРЕКАЛЕНО ЗДРАВ !?!?!? НЕ СЕ ВИЖДА БЕЛЕГА МУ ПО РОЖДЕНИЕ И НЕ МУ ТРЕПЕРИ РЪКАТА !?!?!?
224
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е смешно да четеш хора, които твърдят, че ще се бият на страната на руската армия срещу България, да обвиняват в предателство руснак, който не иска да се бие в своята армия. Това индиректно показва, че русофилите считат Русия за първа своя Родина, а България е едва на второ място. В същото време те не искат да живеят в Русия. Изобщо тяхното състояние може да бъде обяснено от някой много, много добър психолог.
223
13
 
23
 
! Отговори
ууу преди 1 година
Ясно, обиден заради пенсията. А във Франция ще му дадат максималната. И някоя моделка ще му я носи.
222
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин унищожава Русия. Всички руснаци, които подкрепят Путин, са национални предатели.
221
23
 
19
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Жалко, че не си живял от 2014 в Донецк или Луганск или не си бил през 2014 от подпалините живи мирни хора по време на протеста в Одеса, тогава да видим каква песен ще да пееш, най вече като разправяш колко обичаш Русия, ей там трябвало да бъдеш и там да разправяш колко обичаш Русия, тогава би било интересно какво щеше да ти се случи и какво щеше да говориш сега!
220
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миризливите кажете бе натрупахте ли достатъчно кир по телата си, че да тръгвате за фронта да побеждавате Путин
219
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха тоя безродник вече е сам на света. Сега нито Русия, нито Франция ще го искат. Такива ги използват и ги изплюват. Бас ловя, че до 1 година ще е клошар.
218
23
 
18
 
! Отговори
путлер утопист преди 1 година
Ама аз не знам руснак който е в България и да подкрепя Путин. Между България и Русия има кармична връзка. Братска връзка. Пропита с кръв връзка. Обич. Признателност. Но не и между България и Путин. Всеки един главнокомандващ на Русия е мислил страната ни за васална държава. Между българи и руснаци винаги е имало добри отношения, но това което Путин прави е маниакалност която носи смърт за нарада му и за всички които са подложени на средновековните му вманиачавания за велики империи - утопията му
217
13
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Какво ли не прави страха :) Продажници има навсякъде, но най-вече в България. Разбира се, може да вземем аналогични случаи и от Щатите. Примерно Сноудън ;) Усложливо паметта на бг продажниците изневерява
216
23
 
21
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
Един нормален човек от рашистката ***!
215
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му вярвам че е Руснак - Има документи с които да докаже ?!
214
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** пак избива рибата с монументална неграмотност. "Съветски" това, "съветски" онова...
213
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е на 34г. и е постъпил в армията на 18г, това прави 16г служба - Това че е ял овесени ядки и мед в някакви офиси , това ли са му най-страшните грехове ,и като си скъса паспорта , това прави ли го "герой" след като го ВЪЗХВАЛЯВАТЕ толкова ?! А някой от цъкащите тук минуси , знаете ли колко души е затрил преди да получи " просветление" ?!