Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си

Той избяга във Франция
30 авг 2022 17:00, Нели Христова
376
Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си
Снимка: YouTube

Парашутистът Павел Филатиев, който напусна Русия, след като описа закононарушенията на руската войска в Украйна и избяга в Париж, скъса демонстративно всичките си руски документи – паспорт, военна книжка, удостоверение за ветеран от Кавказ и документ за предоставяне на „жалката“ по думите му военна пенсия от 3000 рубли.

Още по темата

Той поиска политическо убежище във Франция и още с пристигането си на летище "Шарл дьо Гол", Филатиев скъса документите си и ги хвърли в тоалетната чиния, като записано лично от него видео показва как парчетата от документите изтичат в канализацията.

Клипът бе качен в YouTube канала на правозащитната организация Gulagu.net , която му оказа помощ да напусне Русия. Под видеото е написано, че това е бунт против "мафиотската политика на руския деспот Владимир Путин и войната, която той разпали, убивайки десетки хиляди руснаци и украинци".

"Обичам Русия, обичам целия си народ, но Путин не е Русия и настоящето ни държавно управление не е Русия. Путин, върви на майната си", категоричен е избягалият войник.

Във видеото той споделя, че цели 34 години е бил патриот към собствената си страна и винаги се е възхищавал на Русия.

„Откакто постъпих в армията на 18 години обаче, на мен и всички останали войници всекидневно ни беше казвано, че всички искат да ни убият, да ни унищожат. На тази възраст си мислиш, че всичко, което правиш, е за благото на страната ти. Но се оказва, че всичко, което правиш, е за благото на правителството, което успешно ни използва и манипулира. В крайна сметка разбираш, че всъщност в Русия ти не си нужен на никого. Цената на човешкия живот е равна на нула. За войниците, които се сражават в Украйна, дори е непонятно за какво дават животите си“.

В електронната книга "ZOV", която публикува в своите свидетелства в обществената мрежа "ВКонтакт", Филатиев разказва за съветски бойци, изпратени в Украйна, взели участие в грабежи на цивилни по заповед на командването.

„Влизахме в офиси, които разполагаха с кухня и хладилници. Ние, като диваци, изяждахме всичко , което имаше - зърнени храни, овесени ядки, сладко, мед, кафе. Беше ни напълно безразлично, към този момент бяхме доведени до предела. До какво дивашко състояние можеш да доведеш хората...“, пише Филатиев в книгата си.

След публикуването на текста, той се е укривал в протежение на две седмици в различни хотели с цел да не бъде хванат от съветските управляващи. След като избяга от Русия той най-напред разгласи, че ще замине за САЩ, но впоследствие е решил да потърси убежище във Франция

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Павел Филатиев много прилича на милиционер от тайните служби на Путин назначен за алтърнатив който доказва с дела че държавата на Путин е Свободна и демократична и то за разлика от Великобритания и САЩ където такива като тоя биват публично разстрелвани от случайни съвестни граждани като оня разстрелян бял от САЩ разследвал САЩ за СПИН и прочие.......... Демокрацията и Свободата са за държави до максимум 30 милиона............. Бъдещето е на Тиранията и Диктатурата а най успешен е Китай
291
1
 
2
 
! Отговори
ТЕРОРГЛОБАЛИЗМА преди 1 година
Порядъчни средностатистически граждани на САЩ тежко въоръжени до зъби успяха да пречукат страшно много граждани на САЩ борещи за скандалджийски каузи вероятно пред погледа на невинните ченгета....Демокрация и Свобода може да има в Малта или Лихтенщайн и държави с подобен размер.....Най-късно от 2001 САЩ и Великобритания нямат нищо общо със свободата и демокрацията и доброволно станаха тиранична тоталитарна диктатура взимаща уроци от свръхуспешния Китай на ДВА милиарда човечета
290
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 311. Напротив. Гласувайте. Само негласуването ще сложи мафиоти или комунисти начело на държавата. Защото те ще си намерят продажни душички, които ще ги изберат. Точно честните хора трябва да гласуват, за да им е трудно на продажниците да фалшифицират вота.
289
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Молодец!
288
6
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 година
Този криминален престъпник ше го приютихте ,малко ли са нашите ,та и чужди да прибираме !
287
11
 
10
 
! Отговори
София преди 1 година
Поредният безполезен ***. Сега като нищо да стане инфлуенсър, говорител, коуч или бог знае какво, но не и да върши истинска работа с ръцете си.
286
16
 
14
 
! Отговори
ЕВАЛА преди 1 година
Един достоен руснак който се е опълчил на руската диктатура.
285
14
 
12
 
! Отговори
Наивник преди 1 година
Да се маха
284
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние, неволните читатели на тази пропаганда какво да направим? Да беше вестник - да го скъсаме и да забършем нещо - а то сайт.
283
18
 
19
 
! Отговори
AA преди 1 година
Този с тази брада не изглежда на служил години в армията. Имам достатъчно познати и също уволнили се военни, които не се водят по модата и брада не си пускат. Май си е обикновен руснак, а може и украинец, обещали му много неща.
282
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако гражданин на Русия не е работил нито един ден, той получава пенсия в размер на минималната работна заплата по възраст. Това е повече от 13 000 рубли. Ако е бил военен, има право да се пенсионира по-рано. Лъжлив човек! 3000 рубли - такава пенсия в Русия няма
281
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЖенитеВсъщност, точно обратното е. Историята показва, че жените раждат мъже, които след години се бият в различни войни, за да защитават своята баба, майка и сестра. Така е било винаги.Този приятел си мисли, основно за разкош и спокойствие, но такива няма когато има война и ако до сега не е разбрал защо се водят тези сражения, жалко за него.
280
24
 
25
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
....тоя какво си мисли ,че ще му се случи във Франция след тези тъпотии в интернет?!?? То и във Франция има руснаци ,които обичат Русия ?!! Предателите никой обаче не ги обича !!! Даже и французите!
279
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки народ си има своитекапути, соето не е грях. Гряп е когато явенкапут се опитва публично да презерватива вконздом
278
22
 
17
 
! Отговори
Val преди 1 година
GLUPAK
277
32
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-обикновен предател. И нищо не е разкрил, защото говори каквото му се каже. Френските служби ще го хранят един месец, след което ще иде на улицата.
276
30
 
23
 
! Отговори
аз преди 1 година
Още един кандидат за Новичок. Когато стане неудобен на Запада ще разбере че "при капитализма човек за човека е вълк, при комунизма е точно обраното!"
275
5
 
33
 
! Отговори
Жените преди 1 година
Всички жени по целия свят трябва да се обединят срещу войните, които се водят !!!! Те не са раждали,за да изпращат своите деца да воюват и да се избиват !!! Братя убиват братя !!! Затова всички олигарси и мафията трябва да бъдат унищожени !!!! За тях всичко е пари,лукс и развлечения !!!
274
12
 
18
 
! Отговори
България преди 1 година
Заедно с Кремъл и българските олигарси са СРАМ за цялото човечество !!!! Българските политици извършиха ГЕНОЦИД срещу нас българите !!!! Ако имаха поне малко ДОСТОЙНСТВО , МОРАЛ и ЧЕСТ досега щяха да са се оттеглили от властта и всички ръководни постове в страната !!! БЪЛГАРИЯ е за достойните ,морални и честни българи !!!! НЕ ГЛАСУВАЙТЕ !!!!!!
273
23
 
27
 
! Отговори
Браво ! преди 1 година
Това е истината !!! Кремъл и Путиновските олигарси трябва да бъдат унищожени !!! Олигарсите в Русия , Путин и Кремъл са срам за цялото човечество на Земята !!!!!