Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна
30 авг 2022 19:09, Нели Христова
315
Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс
Снимка: БГНЕС

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко. Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари