Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна
30 авг 2022 19:09, Нели Христова
315
Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс
Снимка: БГНЕС

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко. Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
3
 
22
 
! Отговори
Само да уточня: преди 1 година
"Крим е свещена земя за руснаците." И за турците също!
206
3
 
3
 
! Отговори
До Z преди 1 година
Да, аз знам руски език перфектно!!!
205
25
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 227 преди 1 година
Горбачов...........отначало мислех,че го купиха западняците,но май го излъгаха, той беше наивен, започна перестройката и затова се разпадна СССР и соц.блок!!Излъгаха го.........вещицата Маргарет Тачър и оня тъ.пак Роналд Рейгън.............третокласния холивудски артист!!!
204
24
 
26
 
! Отговори
??? преди 1 година
Значи в Русия има режим, а във Франция няма,така ли??Макарона като гони жълтите жилетки, няма режим,така ли???И във Франция полицията бие протестиращите,но там няма режим,нали???!!Добро утро, селяни прости!!!!!
203
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 230Русия тъне в мрак, крепостничеството е премахнато чак през 1861г --- САЩ премахнаха робството 1865 ))))))))В по - голямата част от САЩ годината е по рано, след гражданската война, която се води заради робството, вече и във всички южни щати е забранено.Робите в САЩ са докарва и от Африка, докато Русия поробва свое население и няма нито Парламент нито каквито и да са избори за власт, Царят и благородниците, помешчиците тъпчат народа и грабят без контролно.
202
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
днес Горбачов, утре ***!
201
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия тъне в мрак, крепостничеството е премахнато чак през 1861г --- САЩ премахнаха робството 1865 ... Явно некои другаре русофоби дори товя не знаят.... Дерзайте .... хахаххахахаххахаххаахахахахахахахахахах
200
17
 
47
 
! Отговори
ГОРБАЧОВ спря преди 1 година
Студената Война и влезе в Историята през Парадния Вход ! За съжаление путин се изтакова на метеното ! Дай Боже руски държавник от ранга на ГОРБАЧОВ !
199
26
 
9
 
! Отговори
Американ преди 1 година
Демокрацията не е панацея и не работи навсякъде - Индия е стара демокрация например, да не говорим до какво доведоха демокрациите в Южна Америка, а и някои в Европа.
198
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умря великият Гурбачов, който привърши със СССР.
197
51
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напред с братска Русия!
196
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почина Михаил Горбачов !
195
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 211Русофобе, зимата като ти замръзнат ушите друго ще пропееш))))))Държава която изнася електричество и дърва, едва ли населението й ще мръзне.
194
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пожелавахте смърт на Путин пък взе,че умря Горбачов виновника за разпада на СССР.Да не сте някои тайни комунисти и затова така стана?
193
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия никога не е имало демокрацияа, ако не броим 90те, от които руснаците набързо се отказаха.През 19 и 20, когато в западните общества има Парламенти, изграждат се правовите институции, прокуратура и съд, Русия тъне в мрак, крепостничеството е премахнато чак през 1861г.Едва в началото на 20 век плахите опити за Парламент, набързо са премахнати. Та и без Путин, все тая, пак ще си е мракобесие.
192
9
 
39
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Който и да е на власт,проблемът не е във върха ,а в самите руснаци. Те са на народ комплексари,които виждат,че не могат да спечелят уважение от никой народ по света и се опитват със страх,убийства,война и заплахи от употреба на ядрено оръжие да накарат светът да ги уважава. Не им е ясно,че светът се страхува от Русия и затова никога не ще я уважава.Рано или късно,психясалият напълно Путин Първи Отровителят ще употреби ядрено оръжие. И затова.,,никакви отстъпки на Путин и руснаците изобщо.
191
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия утонула
190
37
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Интересно ми е как си представяте "режима" в Русия (режимите в западните държави не ги коментирате особено), ако Владимир Путин си отиде от този свят. На негово място ще дойдат разни Елцинчета или евро-гейчета да управляват и Русия ще се върне като преди 10 години назад? Смешни сте с такива статии...
189
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мрачни перспективи за Русия и света...
188
1
 
16
 
! Отговори
ШЕФЪТ преди 1 година
НА ЦРУ ОТБЕЛЯЗА, ЧЕ ПУТИН Е ПРЕКАЛЕНО ЗДРАВ !?!?!? НЕ СЕ ВИЖДА БЕЛЕГА МУ ПО РОЖДЕНИЕ И НЕ МУ ТРЕПЕРИ РЪКАТА !?!?!?