Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна
30 авг 2022 19:09, Нели Христова
315
Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс
Снимка: БГНЕС

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко. Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
0
 
! Отговори
аханякойсиговорисам преди 1 година
този път е край!
166
4
 
14
 
! Отговори
СРАМ! преди 1 година
Да вярва един човек, че примитивна Русия ще срази космическа Америка е абсурдно и това означава, че този човек е политически и дори технически неграмотен, че този човек е от най-затънтеното българско село. А вече сме в 21-ви век!
165
4
 
9
 
! Отговори
mazen преди 1 година
Шизофренно поведение, продиктувано от нищожен ръст и прекомпенсиран комплекс за малоценност.
164
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз мисля, че България не трябва да налага визи на гражданите на САЩ, САЩ са демократична свободна страна и наши рилайабъл партньори и американските граждани може да си влизат свободно в България когато си поискат без виза. Това че те са решили да въведат визи за български граждани е техен избор, САЩ са наши рилаябъл партнъри и ние уважаваме техния избор, не се месим във вътрешните работи на нашите партнъри.
163
4
 
4
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Нещо за братска Америка и Байдън да напишете ...а..!?
162
9
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Владимир Жириновски пред СНН - Целувайте портрета на Путин всяка сутрин да е жив издрав, че следващите след него няма да бъдат пацифисти и да играят шах и джудо с вас !
161
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Людвигсхафен. Топъл приют (станция за стопляне, Aufwaermstation). Когато жилището остане студено, бедните и старите трябва да спят с стоплящите халета. Защото когато Kreml-Despot Wladimir Путин(69) своята заплаха изпълни и газта спре, ще няма да скочат само разходите за енергия но и жилището е застрашено. За централна "Aufwaermstation" ще Friedrich-Ebert-Halle служи, съобщи кмета на Ludwigshafen Jutta Steinruck.
160
6
 
5
 
! Отговори
Конан Варварина преди 1 година
Ще има промяна.Путин няма да спечели войната.Трабва да дойде друг,много краен за да преключи с Украйна за 2-3 дена.
159
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
зелената енергия ни излиза през носа,с тези вятърни генератори объркаха движението на въздуха затова има територии с голяма суша или територии с обилни и разрушаващи наводнения
158
4
 
2
 
! Отговори
6matarok преди 1 година
ако съм на Путин бих ударил с ракети незабавно сащ , англия, австралия и япония , ей така за да ме помнят 1000 години а и малко за да им дойде акъла,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,но това че той не го прави ме навежда на мисълта че всичко е една игра на капиталистите срещу народите , има само 2 фактора в цивилизацията роби и робовладелци, така е било от както има цивилизация , а всички политици капиталисти се разбират много добре , всички войни са просто повод да покажат на народа че са подвластни
157
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некъпаните евроджендъри да си подмиват 4те точки да не миришат и да не се занимават с Путин и с Русия. Не е тяхна работа.
156
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До истината Путин да пусне една ракета и ще видиш какви са "трансджендърите". Обратен удар и няма да има Москва и кремъл
155
3
 
2
 
! Отговори
истината преди 1 година
света трябва да се радва че е Путин в момента ако знаете колко горещи глави има и са готови на всичко и всички средства да използватс това оръжие което притежават руснаците един глупав човек например като Трас англичанката до сега щеше да изгори всичко
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо нашите русофили не живеят в Русия? Защо нашите русофили ходят да работят гадния и лош запад ? Защо ве путинофили? Нали е много добре на изток? Отговор няма.....
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия имаше шанс да застане срещу исляма и се провали. Избра да застане срешу християнството като морален избор.
152
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглите оядени и самодоволни западняци ще се пръснат от самоувереност. Играха вабанк срещу Русия и загубиха. Заложиха всичко на блицкриг срещу Русия, без никакъв план Б, абсолютно уверени в победата си, плещейки победоносни лозунги за разрухата на Русия. А Путин буквално ги помля, попиля ги елегантно, спокойно и с финес. Перфектно, като руски балет.
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простият човек му дай всичко и всичко ще провали. Умният ще се справи дори и с ограничени ресурси. Само погледнете света и ще ви стане ясно.
150
11
 
12
 
! Отговори
Олег преди 1 година
Наш президент командует всем миром!
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът на българските русофили е, че залагат на теорията на силния, на "побойника". А това е отживелица в съвременния манталитет, поне в Европа.
148
11
 
4
 
! Отговори
Бедни като мишки преди 1 година
Нямат нито ресурси, нямат полезни изкопаеми, нямат метали, нито енергии. Нямат вода - една суша и спря АЕЦ-овете във Франция защото няма вода за охлаждане. Нямат плодородна земя, гъсно населени. Нямат гори за дървесина. Всичко внасяха евтино, но вече свърши. Никой вече няма да им продава евтино ресурси - нито Катар, нито Алжир, никой, обикалят по целия свят да се молят някой да им продаде газ. Ще мият по 4 точки да не миришат и ще студуват.