Поредна съмнителна смърт в Русия - убийство или самоубийство?

Равил Маганов бил с болно сърце
1 сеп 2022 22:00, Петя Славова
112

Увеличават се случаите на загадъчна смърт в Русия сред олигарсите. Последният е на председателя на борда на директорите на "Лукойл" Равил Маганов. Той е открит мъртъв след падане от 6-ия етаж на болница в Москва. Подробностите около смъртта му се изясняват, но официалната версия е самоубийство

Маганов лекувал болно сърце в една от болниците в руската столица. Рано тази сутрин обаче пада от 6-ия етаж, което се оказва фатално. През цялото време той е бил сам, а съпругата му спяла в съседната стая. Според информация на руската агенция ТАСС Маганов сам сложил край на живота си.

"В резултат на самоубийство почина ръководителят на съвета на директорите на "Лукойл" Равил Маганов. Той беше хоспитализиран след инфаркт. Освен това, приемаше антидепресанти", пишат те.

Още по темата

"Лукойл" е сред малкото руски компании, които твърдо заявиха съпротива срещу войната в Украйна. На 3 март съветът на директорите призова в официално съобщение да се "прекрати въоръжения конфликт".

В съобщението на компанията за смъртта на Маганов обаче известният журналист Андрей Караулов откри несъответствия, предава Bulgaria ON AIR.

"От "Лукойл" казват, че Маганов е починал след сериозно и продължително боледуване. Разследващите обаче твърдят, че смъртта му много прилича на убийство или самоубийство. Защо "Лукойл" лъже? Паднал през прозореца от шестия етаж. Паднал е през прозореца след продължително боледуване - това е абсурдно", твърди той.

Смъртта на Маганов предизвика вълна от коментари в социалните мрежи, тъй като е поредната на висш мениджър в руския газово-нефтен сектор. Последният случай отново при съмнителни обстоятелства беше смъртта на бившият мениджър на "Лукойл" Александър Суботин. Той почина след инфаркт по време на посещение при руския вуду маг Алексей Пиндюрин, известен още като Шаман Магуа.

Любопитното за инцидентите е, че никой от починалите олигарси не е критикувал открито инвазията в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
ДО 73 "САМО ТАК преди 1 година
А ЗАЩО ПУТИН- ПРИВАТИЗАТОРА НА ЛЕНИНГРАД И МИЛИАРДЕР В ЗЕЛЕНО, ЗАЕДНО С ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЦА ТИ НЕ ПОЖЕЛАЕШ ДА ПАДНЕ ОТ 6-ТИЯ ЕТАЖ, А ГО АПЛОДИРАШ?
80
0
 
0
 
! Отговори
ПАДАЙКИ ОТГОРЕ преди 1 година
ПАДАЙКИ ОТГОРЕ ИСКАЛО МУ СЕ Е ДА ИЗВИКА: "НЕТ"- "НЕТ" -"НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕТ". НОЕ ЗНАЕЛ,ЧЕ АКО СТОИЧЕСКИ НЕ ИЗДЪРЖИ СЕМЕЙСТВОТО МУ ЩЕ ПАДНЕ ОТ 10-ТИЯ ЕТАЖ.
79
0
 
1
 
! Отговори
През последните преди 1 година
години оставам с впечатлението, че руските болници нямат ни стълбища, ни асансьори ? Ако греша, моля да ме поправите ! Доста лекари и сестри опитаха свободното летене ! А сега и шефът на Лукойл, Равил Маганов, критик на Путьовската екскурзия в Украйна ??? Ами, много интересна инициатива !!! Очаквам съвсем скоро волните птички Путин, Лавров, Песков и компания да ги последват !!!
78
0
 
1
 
! Отговори
до 84 преди 1 година
Един чуждофил не е българин, сам си е пресякъл корена. Ние да си вършим работата ! Ако работата не върви, това вече ще е проблем !
77
0
 
1
 
! Отговори
историк преди 1 година
Равил Маганов, шеф на Лукойл, критик на Путьовската Екскурзия в Украйна полетя от прозорец на болница в Москва. Догодина ще го последват тези, които са поръчали това ! НАРОДЪТ Е КАЗАЛ: Който зло мисли, сам пада в него !
76
1
 
9
 
! Отговори
Съветските Болни преди 1 година
Руснаците да не ги мислим така или иначе тази т.нар държава си отива и ще се рзпадне заедно с престъпната шайка кагебисти, но най трагичното е, че в България все още има русофили това е трагедията на българския народ.
75
1
 
9
 
! Отговори
СеСеРе преди 1 година
Руската мизерия престъпност не случайно наричат тази държава МОРДОР а навремето Рейгън я наричаше Империята на злото
74
1
 
6
 
! Отговори
Златев преди 1 година
Естествено, че е поръчково убийство - разгърнете историята на Русия и ще видите колко много дейни личности са си отишли от този свят поради : катастрофа, унищожителна бо лест ,внезапен сърдечен удар , просто изчезнали и т. н . - списъкът с подобни " случайно сти " е дълъг... Нищо ново !
73
1
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Горкият, тежко болен и със слабо сърце и затова е паднал от шести етаж.Москва се замозапали и 50 хиляди руснки войници просто решиха да отидат на по-добро място.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искал да дава доброволно всичко на Путин но го принудили.
71
1
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
истината е че да си началник е смъртоносно -я ще те хване болест я ще паднеш от стола и ще се потрошиш. затова не се лакомете -по-полека =по-далече
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде моля ви се..."умрял при вуду ритуал".Направо си го е убил.А онзи Киркоров където танцуваше с обърнат кръст и веднага след посещението му в Крим почнаха да взривяват?Не се занимавайте с магии и наркотици.
69
1
 
11
 
! Отговори
Маг Папазов преди 1 година
Тоя не е искал да пие чай
68
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците пазят АЕЦ от сатанистите...искат да намалят населението.А иначе в основата на тези мистериозни убийства са си сатанисти.Всички сатанисти са анархисти.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ребята, ама недейте така! Аз нали съм от вашите?
66
4
 
5
 
! Отговори
до 79 преди 1 година
До До Укро феноветеСтига си разпространявал руски басни!!! Къв го дирят руснаците в мужда АЕЦ? Пазят централата от своите войски ?
65
5
 
11
 
! Отговори
САМО ТАКА преди 1 година
КРАДЛИВИТЕ ОЛИГАРСИ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ. ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНООПРЕДЕЛЯЩА СОБСТВЕНОСТ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ДЪХРЖАВМА - ЕНЕРГЕТИКА, МЕТАЛОДОБИВНА И Т.Н, КАКТО Е В НОРВЕГИЯ И ШВЕЦИЯ.
64
2
 
12
 
! Отговори
путин самоУбива преди 1 година
Много често путин самоУбива олигарсите си?!?!
63
2
 
13
 
! Отговори
Масква преди 1 година
леко потъна....
62
0
 
1
 
! Отговори
Питам преди 1 година
До Не ви изнася нали 82 За кои нацисти питаш ?