Електроенергията - кът в Европа, Украйна готова да помага

Условието - Запорожската атомна електроцентрала да е към Украйна
2 сеп 2022 13:13, Петя Славова
193
Електроенергията - кът в Европа, Украйна готова да помага
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната е готова да увеличи износа на електроенергия за Европа. Видеопосланието му беше излъчено по време на икономическия форум "Амброзети", който беше открит в северния италиански град Чернобио, съобщи вестник "Република".

Още по темата

"Украйна е готова да увеличи износа на електроенергия за Европа, но за това е важно Запорожската атомна електроцентрала да остане свързана с украинската енергийна система. Руското присъствие в централата не ни позволява да допринесем за енергийната ситуация в Европа", цитира вестникът думите му. "Въпреки всички трудности можем да допринесем за покриването на поне 8% от потреблението на електроенергия в Италия", продължи той, цитиран от БГНЕС.

Според Зеленски Украйна "има голям потенциал за развитие на възобновяемата енергия и зеления водород". Той добави, че "демилитаризацията на територията на Запорожие е истинска мисия за всички, за да се предотврати ядрена катастрофа".

Украинският лидер изрази също така надежда да се срещне "с италианския министър-председател в оставка Марио Драги в Италия". "Драги показа голяма подкрепа за моята страна, а личният му ангажимент е много ценен", каза Зеленски.

Мисия на МААЕ, ръководена от генералния директор Рафаел Гроси, успя да достигне до Запорожската АЕЦ в четвъртък. Според Гроси международните инспектори са успели да получат ключови данни за ситуацията в завода, но ще продължат работата си, тъй като много въпроси изискват по-подробно обсъждане. Генералният директор заяви, че агенцията ще организира постоянно присъствие в електроцентралата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тва момченце са казва Волтметър и затова се хванало за Енерго бизнеса, че и още повече че Волтметър Ленин е казал Електричество + социялизъм = Комунизъм. Излиза че тва чудовище допринесло за смъртта на десетки хиляди украински войници и зачернил 100ци хиляди майк, бащи и деца на войниците се прави на демократ. ДЕМОН а не демократ е товачудовище. Как изобщо може да гледа децата си когато те знаят че е директно виновен на хиляди украински дечица и разби цяла Украина.ГадБлядПидерят
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До FMC , Руските туристи са доста платежоспособни и например тая година спасяват туризма в Турция, особено много са в Анталия, такава статия има.
135
1
 
3
 
! Отговори
FMC преди 1 година
146, путинските колхозници купуваха над 2 млн автомобила и бяха втория пазар на нови автомобили в Европа. Европа си го вкара и с оттеглянето от тоя пазар. Така както ги гледаш колхозниците, купуваха повече автомобили и от великата ти Британия. Отделно, че тия автомобили се произвеждаха главно в заводи, намиращи се в Русия. Европа си направи харакири тая година и това е истината!!!!
134
1
 
5
 
! Отговори
Хари-Коко преди 1 година
КЪДЕ Е БРЕНДО ЗЕЛЕНСКИ ЗА КОЛКО МИЛИОНА СТАНА ВАШ ГРАЖДАНИН?
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 146 : Украйна така се измъква, че е на 104-то място по БВП по покупателна способност (GDP PPP /capita) с около $14000. Русия е на 58-мо с $30000 , а България е на 61-во с $28000. Това е по данни на Световната банка и ЦРУ.
132
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За двайсетина години когато Украйна почна да се измъква от икономическата обвързаност с СССР нейният БВП растеше с двойни темпове спрямо путинските колхозници и то без да има суровинния ресурс на Русия. Това е основния страх на руската олигархия. След още 20 украинците щяха да гледат с насмешка "богатите" си бивши съграждани. Сега Путин реши да съсипе и двете държави. По напредналите технологични нации вече почнаха да вземат мерки в тая посока и си осигуриха пазара на продукцията за век напред
131
2
 
15
 
! Отговори
До руските агенти.. преди 1 година
Предайте на Путин, че ни е писнало от Зеленски ще ни направи голяма услуга, ако го плени и прати някъде в Сибир и никога повече не чуем нищо от/за него !
130
5
 
3
 
! Отговори
малиии кво ни чака преди 1 година
Да защитим Зеленски от заобикаляшите го пRедатели, мRъсници и гадняRи. И от оная дето се снима по трико, разкрачена и подпряна на бедро с лакът. Това са най-продажните биоукри. Зелнски всичко го наричат Наркоман въпреки че Наркоман не е име а е диагноза. Да се надяваме че в порите на контейнерите със зърно изпратено за Африка, ще му скътат желаните и потребни ивици бе;омозъчен апгреит. Изобщо може ли някой да си го представи да говори без да е надрусан, като нищо ще изблещи: Към Берлииииин!"
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ползата от тоясерсемин е че на дело ни доказа че потъп и от Крушльоф и от Безбрежнеф, а за Теди Жифката там сме с 10:0 спрямо зелленияглист
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния Хрушчов е бил първи секретар на ЦК на КПСС. Диктатор на СССР. Не знам защо се счита че бил украинец тъй като е роден в Русия, Курска губерния и е починал в Москва. Може би защото е дал Крим на Украйна, еднолично и абсолютно незаконно.но е роден и починал в Русия.
127
1
 
13
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Като научи Путин,че в ЕС има проблем с тока и веднага ще върне окупираната от Русия централа на Украйна.
126
2
 
4
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
До Хрущов е украинец то и марадона е македонец и Стоичков е македонец и васко жабата е македонец и св.св Кирил и Методий и там още може да се изброява и да Хрущов е украинец. украйна = македония - измислени държави. Прочетете малко история, явно куца тоя предмет в училище. Няма нужда аз да я разказвам за да може малко да поровите и да прочетете за какво става въпрос.
125
15
 
1
 
! Отговори
Хрущов е украинец преди 1 година
Централите са построени от украинци, като украинеца Хрущов, който командваше цяла Русия!Самолетите Ан, също са измислени от украинци!
124
1
 
15
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Хаха, а кой построи вашите централи а ??? Не бяха ли комунистически и руски, значи са вредни - трябва да ги съборите ида ги построите наново, да са усраински.Само не знам кой ще ги строи, нито инженери има, нито строители. Е.аси лицемерите.Само да вметна русофобите да не ползват метрото в София, тъй като влаковете са руско производство и ви облъчват с новичок, 5G и т.н.
123
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не знам що ми триете коментарите, като няма нищо нецензурно
122
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя кл0ун още ли не е разбрал, че запорожкия аец отплава... никога повече, ама никога никога! няма да произвежда ток за оссраина... и това без значение дали на площадката на аеца са руснаци или хо0хли.
121
4
 
42
 
! Отговори
неразбрал преди 1 година
Защо всеки ден ни натрапвате този евреин-наркоман?Думите на това жалко комедийно актьорче не значат абсолютно нищо.Подлец ,предател и фашист.Мнението му е изцяло прокраварско и само проси пари и оръжие.Пълна гнус е този невзачник.
120
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нищо чудно това ЗеленоЩекатило да го утрепат с най отвратителна жестокост, екстремно желание за мъст и дълговременни ескалиеащи болки. Заслужава ли това зеленощелатильче такива или по-силни мъчения. Естественноп не. Но ститици хиляди родители, деца, роднини и приятели на загиналите украински войници само от тях да го вардят че всеки би искал да наплюе, изрита и бухалково да удари тоя ръпон по ряпатасвинскаиуродливанаркоманска
119
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква енергия ще изнасяте бе Укри, след като АЕЦ Енергодар е под Руски контрол и без него няма да имате ток за себе си зимата, какво оставя да изнасяте.
118
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая умствено изостаналата Петя няма да може да я хване сън ако не заработи стотинките списвайки хвалебствени дитирамби за шутът наркоман и оплювайки всичко руско!Можеш да го изтриеш на момента тоя пост,но това няма да те направи нещо по различно от това което си Жалка Гладна Поодлога изевяваща се като "журналист"