Въпреки рисковете, отново обстрел край АЕЦ Запорожие

Враждуващите отново си размениха обвинения
8 сеп 2022 07:20, Петя Славова
35
Въпреки рисковете, отново обстрел край АЕЦ Запорожие
Снимка: БГНЕС

Обстрелът край украинската атомна електроцентрала "Запорожие" беше възобновен вчера, а враждуващите страни отново си размениха обвинения, ден след като агенцията за атомна енергия на ООН настоя за създаване на зона на безопасност, за да се предотврати катастрофа, предадеБТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Още по темата

Руските сили са обстрелвали с ракети и тежка артилерия град Никопол, разположен на отсрещния бряг на река Днепър срещу най-голямата атомна електроцентрала в Европа, съобщи областният управител Валентин Резниченко.

"В (централата) има пожари, прекъсвания на електрозахранването и други неща, които ни принуждават да подготвим местното население за последиците от ядрената опасност", каза Резниченко. През последните дни служители раздадоха на жителите йодни таблетки, за да ги предпазят в случай на изтичане на радиация.

В Енергодар, където е разположена централата, кметът от преди руската окупация Дмитрий Орлов съобщи, че градът е попаднал под руска атака за втори път вчера и е останал без ток. "Служителите на комуналните и други служби просто нямат време да завършат аварийните и възстановителните работи, тъй като поредният обстрел свежда работата им до нула", заяви той в приложението "Телеграм".

Руската страна обвини украинците. Владимир Рогов, ръководител на установената от Русия администрация на Енергодар, заяви в "Телеграм", че тежки сражения с украинците са причинили прекъсването на електрозахранването в града, а руското министерство на отбраната обвини за прекъсването на електрозахранването украинска атака срещу електрическа подстанция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите и sorosoidite никога не си преглеждат писанията да видят хората какво мислят за тях.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите и sorosoidite никога не си преглеждат писанията да видят хората какво мислят за тях.
27
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пак глупости за некъпани с IQ 20 русия се обстрелвала сама хахаха
26
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обстрелът на атомната електроцентрала "Запорожие" не е прекъсван от укропите нито за ден. Бендеро-нацистите извършиха терористични актове в Бердянск и Мелитополь. Снощи в Мелитополь бе взривен щабът на общественото движение "Ние сме заедно с Русия".
25
1
 
21
 
! Отговори
gosh преди 1 година
Г-жо Славова,Нали сте наясно, че Енергодар е руски /та кой е този кмет/. Хайде да четем повече, и да не пишем /преписваме/ глупости. Защото аз пък съм кмет на Сатовча, и руснаците стрелят по нашето селище.
24
4
 
24
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
След доклада на МААЕ, за всички стана ясно кой стреля по АЕЦ-а. Те не посочиха кой. Ако беше Русия, щяха да го повторят няколко пъти с главни букви. След като не написаха, значи са украинците. А че вие продължавате да пишете меко казано неистини, си е проблем на вашата съвест.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Руските сили са обстрелвали с ракети и тежка артилерия град Никопол, разположен на отсрещния бряг на река Днепър срещу най-голямата атомна електроцентрала в Европа, съобщи областният управител Валентин Резниченко." - АБе тия руснаци много модерни ракети имат ,стрелят по града който е на отсрещния бряг на реката срещу централата, а пожарите са в електроцентралата ????
22
24
 
7
 
! Отговори
мръсни руски преди 1 година
руските долняри ще предизвикат втори чернобил!
21
0
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Никога досега в историята на цивилизацията, откакто го има човечеството, не са се водили военни действия около АЕЦ. Това разбира се е много опасно, особено ако някой реактор бъде пробит и започне радиоактивен теч. Плутоний 239 се полуразпада за 24 000 години. Стронций 90 е най-опасен. Полуразпада се за 28 години, но според учените 1 чаена лъжичка от него може да умъртви всички хора на Земята. От Чернобил например е изтекло количество - около 6-7 чаени лъжички.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете на зеленото да спре с обстрелите, нали ви е любимец. Ако ви е мил живота. Иначе показвате глупост
19
8
 
5
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
Ако вляза в руска аец въоръжен дали няма да ме обстрелват?
18
1
 
22
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
АБЕ ТЕ ХАХОЛИТЕ И ОТ ПЕСКИ ОБСТРЕЛВАХА ДОНЕЦК - НЕЩО ЛЮБОПИТНО - ПРИ ПРЕВЗЕМАНЕТО НА ПЕСКИ СЪЮЗНИТЕ СИЛИ НЯМАЛИ НИТО ЕДИН ПРЕДАЛ СЕ УКРАИНСКИ ВОЙНИК НЯМАЛО И РАНЕНИ ВСИЧКИ КОИТО ИЗБИВАЛИ ДЕЦАТА И ХОРАТА В ДОНЕЦК БИЛИ УБИТИ. СЛУЧВА СЕ
17
0
 
13
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
До 18 'Тоя" сингапурския е само проводник на американските долари и политика ,и едва ли ще бъде изритан от Вашингтон, той добре им върши политиката у нас!А ние от 1997 година сме под калпака на САЩ,те ни направиха"цветната революция" с инфлацията през 1996 ...и станахме послушни!
16
4
 
10
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Румъния раздаде йодни таблетки на населението , а нашите управници какво чакат ?
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаше пожари в АЕЦ-а щеше да е голям проблем и тя да бъде спряха и т.н., ама такива няма! Онова което се троши след поредните обстрели са разпределители и прекъсвачи, т.е. грубо казано жици и метални шини. Никакви ядрени елементи не се засягат! Реакторите, както и на всяка друга АЕЦ - могат да издържат взрив на атомна бомба. Такива (засега) няма. А ако имаше, то пораженията наоколо щяха да са от самата бомба, не от друго! Тъй че - СПОКО. Нема никаква нужда от паника )))
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ром'с "Добро утро, тази политика на Днес да пише глупости за обстрела на АЕЦ"---------- абе същата статия я има 1:1 и в дир-ниика, та явно някой и я спуска отгоре.... ама то така е - който плащата, той поръчва музиката. Хубавото е, че са малко уффтсете, които играят по тази музика и като нищо съвсем скоро тоя с парите може да бъде наритан както му се полага!
13
3
 
27
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Добро утро, тази политика на Днес да пише глупости за обстрела на АЕЦа в Запорожие и града... не им омръзна и не разбраха, че няма иддиотти да им фярват на фантастиката им?
12
4
 
30
 
! Отговори
Укротероризъм преди 1 година
Укропитеците със идването на зимата им идва края, Активизирали са ги по всички направлвния. Даже екстремно от запад искат да ги инжектират със 5 милярда.
11
19
 
3
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Мястото от, което се изстрелват ракети става мишена моментално. Щом Тошкова им пук Ана руснаците да напуснат аец-а, но се крият там.
10
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските терористи са способни на най долни провокации.От руснак добро не чакай.