Мобилизацията в Русия: Разплакани семейства, тъга, прегръдки

Призовки получават дори и студенти
Обновена: 23 сеп 2022 07:02 | 23 сеп 2022 07:00, Камелия Цветанова
237
Мобилизацията в Русия: Разплакани семейства, тъга, прегръдки
Снимка: БГНЕС

Ден след като в сряда руският президент Владимир Путин разпореди частична мобилизация, за да подсили войските си в Украйна в социалните мрежи бяха разпространени видеоклипове с драматични сцени на разплакани семейства, които се сбогуват с мъже, заминаващи от центрове за мобилизация, предаде БТА като цитира АП.

Още по темата

На видео от източния сибирски град Нерюнгри се виждат мъже, които излизат от стадион. Преди се качат на автобусите, мъжете се прегръщат със свои роднини, чакащи ги отвън. Мнозина плачат, а някои закриват с длани устата си в проява на мъка. Един мъж държи дете до прозореца на автобус за последен поглед от заминаващия.

В Москва жени плачат, прегръщат и прекръстват мъже в друг мобилизационен център. Баща прегръща на раздяла 25-годишния си син и му казва: "Пази се". Младежът, представил се като Дмитрий, казва пред медиата "Осторожно новости" в "Телеграм", че не е очаквал да бъде призован и мобилизиран толкова бързо особено защото е студент. По думите му получил същата сутрин призовката да се яви в центъра в 15 часа и след като чакал час и половина, му било казано, че заминава веднага с останалите мобилизирани. После излязъл навън, за да се сбогува с роднините и приятелите си, съобщи АП.

Обявената частична мобилизация доведе до импровизирани протести в Русия, на които в сряда бяха арестувани най-малко 1332 души, съобщи Франс прес. По данни на руската правозащитна организация OВД-Инфо, само в Москва са били задържани най-малко 538 души, а в Санкт Петербург - 479. И в двата града има случаи на пребити участници в протестите. В 15 полицейски участъка в Москва на задържани мъже са били връчени повиквателни за мобилизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а трансджендърите от нато отиват на фронта с усмивка. защото нямат семейство, което да тъжи за тях
166
3
 
11
 
! Отговори
щ преди 1 година
Да се въоръжат и обратно в Москва, и решават проблема.
165
5
 
17
 
! Отговори
--------- преди 1 година
Айде всички умствено повредени български русофили да потеглят за Русия. Тяхната истинска родина ги събира на бой.
164
1
 
6
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
има българи с руско гражданство за да не ходят войници. има и един политик. дали ще ги мобилизират? дано.
163
3
 
4
 
! Отговори
стига ревахте преди 1 година
така е на война, има сълзи кръв и смърт важното е да убиеш противника и да плячкосаш всичко. така е било преди хиляди години и така ще бъде
162
7
 
4
 
! Отговори
ОщеЧакам преди 1 година
Часовникът тиктака, кремълското джудже е в паника! --- Това го слушам от 2000 година... 22 години и още чакам.... хахахха това нещо заприлича на Бг прехода - започна преди 35 години а кога ще свърши и как, никой ти не казва.
161
3
 
3
 
! Отговори
Ад в Бобов дол преди 1 година
МВР е инсталирал пулограмотни полицаи в РУ БОБОВ ДОЛ които слугуват буквално на Ц/И/Г/А/Н/И и тероризират новодошли Софиянци!Тежко изостанали Полицаи по близки до Терористи отколкото до нормални хора! В Бобов дол е АД, Ц/И/ГА/НС/КИ АД!Казвам се Мирослав Германов и полицаи и роми ме изтезават в Бобов дол!
160
9
 
19
 
! Отговори
Миро преди 1 година
Тука ако направят мобилизация точно на 45 мин. съм в Гърция
159
12
 
9
 
! Отговори
Undefined преди 1 година
Те плачат от щастие. Стига фалшиви новини.
158
14
 
14
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 1 година
Нали подкрепяха войната а сега на.сраха от от страх, егати смешниците.
157
18
 
15
 
! Отговори
МЪЙ ПАБЕДИЛИ! преди 1 година
ДЕСЯТИЙ НАШ СМЕРТЕЛЬНИЙ БАТАЛЬОН... ОЩЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ИМ НАБИВАТ В ДЕТСКИТЕ ГЛАВИЧКИТЕ ВОЙНА, ВОЙНА, ВОЙНА! И КАТО НЯМА КОЙ ДА ГИ НАПАДНЕ ТЕ СИ СЕ НАПАДАТ САМИ И СЕ БРАНЯТ С АТОМНИ БОМБИ?
156
14
 
8
 
! Отговори
Bai Dun преди 1 година
мерси за пропагандата !!!!
155
13
 
12
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
И ЩО НЕ СЕ РАДВАТ?
154
17
 
22
 
! Отговори
само питам преди 1 година
Нали уж беше ОПЕРАЦИЯ,за 3 дни?Нали уж да освобождава некакви си русняци,а той ги изби до един и сравни градовете им със земята?Мариопул например?!Нали уж Крим бил негов и който направел нещо там той видите ли щял да го?!Взривиха му летището с 15 самолета и 100 пилота и обслужващ персонал?Ако можеше да е направил нещо!С две думи ГОПНИК,както го наричат украинците!Самозабравен КАРЛИК,дето ще бъде линчуван от самите русняци и то в най скоро време!!
153
17
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Руският народ сега ще плаща за слабоумната си търпеливост и съпричастност с шайката тоталитарни нацисти !
152
22
 
28
 
! Отговори
Отчаяни ходове преди 1 година
Разпада на режима в Русия е в ход. Часовникът тиктака, кремълското джудже е в паника! От безизходица решава да хвърля собствения си народ в месомелачката. Сега вече можем да се обзалагаме как ще свърши. Дали на трибунал, дали ще го обесят, или просто ще го хвърлят на тълпата да го разкъса на улицата с голи ръце както направиха с Кадафи? Щоуто тепърва предстои.
151
14
 
18
 
! Отговори
ahhahaha преди 1 година
Ама, защо, бееее. То е хубаво. Най-хубавата държава на света иска да направи други места хубави като нея. Защо страдат. Нека се възрадват, че ще освобождават гнилия, лош ЗАПАД с неговите кофти ценности
150
14
 
19
 
! Отговори
Пич преди 1 година
*** как така? Очакваме радостни наборници да се записват с желание и да се отправят към фронта с песен на уста!
149
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МОБИЛИЗАЦИЯТА В РУСИЯ - ЗАРАДВАНИ СЕМЕЙСТВА, СИНЪТ ОТИВА ВОЙНИК ЩЕ КРАДЕ И ЩЕ ВЛАЧИ В ДЕРЕВНЯТА ПОДАРЪЦИ НА МАМИНКА И ПАПА
148
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да ми ревете само! Отивайте на фронта да браните джуджето !!!!!!