Мобилизацията в Русия: Разплакани семейства, тъга, прегръдки

Призовки получават дори и студенти
Обновена: 23 сеп 2022 07:02 | 23 сеп 2022 07:00, Камелия Цветанова
237
Мобилизацията в Русия: Разплакани семейства, тъга, прегръдки
Снимка: БГНЕС

Ден след като в сряда руският президент Владимир Путин разпореди частична мобилизация, за да подсили войските си в Украйна в социалните мрежи бяха разпространени видеоклипове с драматични сцени на разплакани семейства, които се сбогуват с мъже, заминаващи от центрове за мобилизация, предаде БТА като цитира АП.

Още по темата

На видео от източния сибирски град Нерюнгри се виждат мъже, които излизат от стадион. Преди се качат на автобусите, мъжете се прегръщат със свои роднини, чакащи ги отвън. Мнозина плачат, а някои закриват с длани устата си в проява на мъка. Един мъж държи дете до прозореца на автобус за последен поглед от заминаващия.

В Москва жени плачат, прегръщат и прекръстват мъже в друг мобилизационен център. Баща прегръща на раздяла 25-годишния си син и му казва: "Пази се". Младежът, представил се като Дмитрий, казва пред медиата "Осторожно новости" в "Телеграм", че не е очаквал да бъде призован и мобилизиран толкова бързо особено защото е студент. По думите му получил същата сутрин призовката да се яви в центъра в 15 часа и след като чакал час и половина, му било казано, че заминава веднага с останалите мобилизирани. После излязъл навън, за да се сбогува с роднините и приятелите си, съобщи АП.

Обявената частична мобилизация доведе до импровизирани протести в Русия, на които в сряда бяха арестувани най-малко 1332 души, съобщи Франс прес. По данни на руската правозащитна организация OВД-Инфо, само в Москва са били задържани най-малко 538 души, а в Санкт Петербург - 479. И в двата града има случаи на пребити участници в протестите. В 15 полицейски участъка в Москва на задържани мъже са били връчени повиквателни за мобилизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
30
 
24
 
! Отговори
Навсякъде може преди 1 година
Във всяка държава има страхливци, дезертьори и предатели. Западняшката пропаганда не показва и не отразява медийно дезертьорството на украинците, които бягат в Европа вместо да се подчиняват на диктатора си Зеленски.
146
20
 
18
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Украинец Дезертьор 169 - това русофилите, са нискоинтелигентни и смачкани от живота пенсионери, които могат да пишат само умствени поVръщни! Виж се какво си написал! Злобата и пRостотията ти избиват като ***! Много сте зле!
145
23
 
25
 
! Отговори
Украинец Дезертьор преди 1 година
Да мечтаете да сте украински дезертьори - бегаме у Европа и там ни хратутят и глезят с Евраци. У България пък ядене, пиене, купонясвяне по луксозни хотели, на моренци и СПА процедури. Ох голем кеф е и не го слушаме тоя Зеленски бегаме и дезертираме и глупавите европейци ни дундурикат обгрижват и обслужват да си живеем райски и без никакви угризения и без съвест за бяството, за дезертьорството и предателството към Зелето дето само призовава към смърт и бой. Ядем си пием си Ибеем си европейки така
144
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде на фронтаааааааааааааааааааааа мишоциииииииииии !
143
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 165: Баба ми е прабългарка , а баща ми е тракиец :) Колко умно изиграно. Славяните се избиват един друг защото са хитри :) После ще им вземем територийките. Може пък да се появи още една България на картата. Имаш най-голямата страна (русия) с най-много ресурси ама ламтиш за чуждото ...
142
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 163: Как ще стане това ? Само не ми говори за ядрени ракети защото никой няма да седи и да гледа, бъди сигурен :) Турция в никакъв случай ! Крим до 1945-та е 90% кримски татари разселени от дерибей сталин. С какво друго ще воюва аналоговата армия ? minusrus dot com :)
141
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: В крайна сметка който иска да умира в Украйна ... лек му път :) Хехехехе. Ленд/Лийз започва от 1-ви октомври. Същия ако помните между 1941-1945-та достави на русия над 7000 танка и 11000 самолета. Хоххохохо :) Следва след 2-3 години разпад на рф. Крайно време беше !
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 155: Четем интересуваме се , гледаме руските телеграм канали. 10к доброволци има заради заплащането и почти всички са с дръпнати очи където хората са бедни. Останалите от москва и питърсбург никой не иска да ходи на война. Ти защо не си направи труда да погледнеш и клиповете с 50км опашки на границите :) Хихихи.
139
4
 
2
 
! Отговори
тракиец преди 1 година
Така е нека "умните" славяни се избиат един друг :) Хихихихи ! Затова и прабългарите са си превзели тук !
138
16
 
4
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Какви студенти, какви пет лева бе, аман от тази гнусна лъжа Само дезинформация по нашите медии. И в западните медии е разпространено, кои подлежат на частичната мобилизация, ама не, тук само фейкове.
137
11
 
5
 
! Отговори
Adsds преди 1 година
Вчера се прибрах от Москва. Пълни глупости пишете.
136
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе днес.бг - защо ми изтрихте коментара? Защото написах, че публикувате фейкове. И отново - само за часове след обявяване на частична мобилизация в Русия без до дочакат получаване на повиквателното са пристигнали над 10 000 доброволеца. протестите са провокирани от организацията на Навални и западните посолства. хора, четете и се интересувайте.
135
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не си руснак в днешно време, а май и в което и да е време.За управниците в Русия, обикновените хора винаги са били пушечен месо.
134
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молете се, борете се да спрат войната, защото и тук ще ревем. Световните вампири се хранят с кръв и разрушения. Не чакайте милост!
133
1
 
8
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
Референдум да се присъединим към Швейцария!
132
4
 
17
 
! Отговори
москва преди 1 година
Русофилите като върнат комунизма и тук ще има мобилизация. Само за копейкин няма да се отнася.
131
26
 
9
 
! Отговори
Татул преди 1 година
Дядо ми ме учеше, че власт с кръв се взема и с кръв се дава. Но победителите не ги съдят. Жалко за момчетата, които ще воюват в тази война. Жалко и за мирните хора, които ще пострадат от нея. Всеки критикува руснаците, но забравя, че половин украйна е с руски произход и не може западните украинци 8 години да ги мачкат и репресират. Това са милиони хора. Руснаците не забравят своите, за разлика от нас българите, които дори корените си забравихме. Е това е жалкото.
130
2
 
8
 
! Отговори
В България преди 89а преди 1 година
Като ни,, мобилизираха" се правеха изпращани, като сватби.....
129
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименВ МИНАЛАТО АНГЛИЯ РЕШАВА ДА НАПАДНЕ БЪЛГАРИЯ И НАБИРА АРМИЯТА СИ ОТ КОЛОНИИТЕ....
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименанглия от къде набира армията си точно от затворите, ПИРАТИТЕ какво са?