Все повече са руските граждани, влизащи в Казахстан

Има струпване на коли на някои ГКПП-та
23 сеп 2022 12:14, Елка Василева
66
Все повече са руските граждани, влизащи в Казахстан
Снимка: архив, БГНЕС

Нарасна броят на руските граждани, влизащи на територията на Казахстан през сухопътната граница между двете страни. Това съобщи днес казахстанската гранична служба, цитирана от ТАСС.

Още по темата
Трийсетте гранични контролно-пропускателни пункта (ГКПП) за автомобили работят нормално. На четири от тях обаче са се струпали коли. Ситуацията е под специален контрол, посочи граничната служба на Казахстан.

Съвместно с други компетентни органи граничната служба следи за реда и сигурността по ГКПП-тата, взаимодейства и с руското гранично ведомство. В дейността си тя се ръководи от международните договори и вътрешното законодателство на Казахстан, пише още в комюникето.

На 21 и 22 септември в социалните мрежи бяха качени много клипове, показващи автомобилни задръствания по руски КПП-та, главно на границите с Грузия, Казахстан, Монголия и Финландия. Медиите свързаха това с частичната мобилизация, обявена на 21 септември от президента Владимир Путин, посочва опозиционният сайт "Медуза".

В коментар за евентуални масови пътувания на руски граждани до страната председателят на казахстанския Сенат Маулен Ашимбаев заяви, че властите няма да ограничават влизането им, но ще им разрешават временно пребиваване само ако представят необходимите документи.

Гражданите на Русия нямат нужда от визи за влизане в Казахстан и може да останат в съседната държава до 90 дни, отбелязва ТАСС.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те и украинците така, след петата мобилизация масово бягат към Румъния
45
0
 
2
 
! Отговори
до 53 анал лизатор преди 1 година
До АнализаторФантазийте на една рашистска ***
44
6
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Очертава се пълен провал на мобилизацията.Крепостните се събудуха и не искат да участват в грабежа на Украйна в полза на кремълския елит.
43
3
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Прекалили са с пиенето на Самагон и Тройной одеколон.
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип сценария на сорос за русия ще предизвика много повече мугрантски натиск - разпад, ограбване на ресурсите, масово обедняване, ислямът ...
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли мераклии, които да преплуват до Аляска? Америка е само на няколко километра разстояние от Русия.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
48, заявлението не е прецедент. Отдавна ги има - предимно работят с HiMARS, разузнаване, инструктори. Тези са последна усилена пратка.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До вчера твърдяхте, че европейските страни са затворили своите граници за руснаци, а днес излизате с ново 25 "в социалните мрежи бяха качени много клипове, показващи автомобилни задръствания по руски КПП-та". Побъркахте ни да ни сменяте ветропоказателя.
38
2
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Не са фалшиви, но опашките са за влизане!
37
5
 
6
 
! Отговори
Алла преди 1 година
Милион.. милион.. милион алъйх(труп) роз!
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите русофили подкрепят силно Путин но,не искат да отидат в Русия .Защо ли!?
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В клоаката русия.даже и самите граждани не искат да живеят там и бягат панически.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голословно твърдите, че на 21 и 22 септември в социалните мрежи били качени много клипове, показващи автомобилни задръствания по руски КПП-та, a не можете да покажете едно видео. Не ги качвате, защото се съмнявате, че са фалшиви, нали?
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
подмосковският фолкщурм пристигна ли на Източния фронт?
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия нямат мозък. Казахстан бавно се отдалечава от Русия и там има силна пропаганда против руския език.Броят на руснаците в него от времето на СССР е намалял с над 50%. Започва да се провежда дискриминация против рускоговорящите. Отишлите там след месец два ще се върнат и ще разберат,че в Русия са доста по-добре. Същото стана и след нападението над Украйна. Близо 10 000 човека напуснаха Русия, но след три месеца 90% от тях се върнаха.
31
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, това което ти се иска не става, що така? Нито Путин умря нито е в кома нито Шойгу е в болница, референдуми ИМА, крим си е руски, кримски мост има, цената на петрола се вдигна а ти беше опорка, петрол се ползва, по зелен не си станал, напротив почваш да минаваш на дърва и въглища, руската армия чак сега мобилизират запасняци, досега Кадиров мачка бандерите, революции няма, колкото и да ти се привиждат, руснаците сами се редят на окръжията, а мисирките им се ще да бягат за да хранят гранта
30
1
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Я сказал Опс, не прочетох какво си написал ...ха-ха така е! Помислих, че България ще се разпада ...
29
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това е характерно за консуматорските общества представете си българия всекище се крие в миша дупка германия обаче ги приема защото са образовани и щевършат работа
28
3
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Я сказал Искаш ли пак да ви давим в Дунав?? Чети малко за Брест-литовският договор. За сведение, когато сме напукали долната част на таза на пияните сме били в съотношение 1:15 в полза на в.а.т.н.и.ц.и.т.е. Не разбрахте, че война не се води с количество биомаса.
27
5
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Не мога да повярвам, че само с 20 хаймарса САЩ разцепиха пияниците. Да се знае, имат над 700 бройки произведени, на склад :)) По приходи, Lockheed Martin надмина дори корпорациите които произвеждат ваксини.