Зеленски: Мобилизацията - признание, че руската армия се разпада

55 хиляди руски войници са загинали в тази война за половин година
278
Зеленски: Мобилизацията - признание, че руската армия се разпада
Снимка: БГНЕС

Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия, която „десетилетия е била подготвяна за заграбване на чуждото, не издържа и се разпадна“, заявява Володимир Зеленски в своето обръщение тази нощ, цитирано от Укринформ.

В него украинският президент, както често прави, изразява благодарност към всички украинци и украинки, които защищават независимостта на страната си. По думите му Украйна е успяла да промени хода на войната, така че „всеки окупатор, даже и най-неадекватният, да може да усети, че ние можем да победим и се движим към победата“.  Той подчертава, че каквито и да бъдат решенията на руското ръководство, те не променят нищо за Украйна – освобождаване на страната, защита на народа и мобилизация на световната общност за изпълняването на тези задачи.

Още по темата

Зеленски благодари и на европейските съюзници на Украйна „от Исландия до Румъния“, както и на САЩ, Канада, Великобритания, Турция и много други.

В края на обръщението си на украински език президентът преминава на руски език, „за да обясни какво става“. Започва с протестите в Русия против мобилизацията и пита „защо например дагестанци или които и да било други трябва да загиват“ в Харковската област или край Донецк. И отговаря, че това е решил „един човек в Русия от името на всички граждани на Русия".

„Вие вече сте съучастници в тези престъпления, убийства и изтезания на украинци. Защото вие мълчахте. Защото вие мълчите“, обръща се той към руснаците. И им казва, че сега за тях е време за избор - за мъжете дали да загинат, или да живеят, дали да бъдат осакатени, или да запазят здравето си и за жените дали да загубят завинаги своите съпрузи, синове и внуци, или да се опитат да ги защитят от гибел.

По думите на украинския президент досега 55 хиляди руски войници са загинали в тази война за половин година, а десетки хиляди са ранени. Той отново се обръща към гражданите на Русия: „Искате ли още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен“.

Володимир Зеленски завършва тазнощното си обръщение с обичайния си възглас: „Слава на Украйна!“. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
8
 
! Отговори
Койнаправи врътката преди 1 година
заради зеленияглист Европа ще се изръси над един трильон евро само и само да закърпи енергетиката си.По офицялни данни ЕУ е изплатила на РФ 200 милярда от този трильон и още има да плащат.Кой е сляп и кой е предателят в Европа за тази балтия. Лани газта беше по 3-400евро за кубическиметър-днес е 10 пъти по висока.Къде е балансът?На УКР дават за десетки милярди оръжие,боеприпаси и суха пара а вответ РФ получава 200 милярда евро.Аре бе?Нямали поне един харврдиец даспретне въпроса истинската истина
129
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казва човекът, който направи 7 или 8 вълни мобилизация вече и праща хората си в самоубийствени атаки... Да, тези атаки имат някакъв успех, но с цената на хиляди избити украинци...
128
3
 
8
 
! Отговори
Зеленчо преди 1 година
Аз изтрепах 55000 хиляди Руски солдата в Украйна! Майната му, 55 милиона направо изтрепах. Това, че по Американски данни са само 5 хиляди не ме вълнува, 55 милиарда изтрепах ейййй!!!
127
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ав Украина мобилизация няма ли? И въпреки това има избягали и млади мъже.. така че да и погледне собствената армия. Друг е въпроса, че го държат за да има конфликт в Европа. Потушат ли този, се започва с Косово, Албания,които вече се подготвят. Чичо Сам не иска да има мир. Конфликти трябват...
126
2
 
12
 
! Отговори
Клоунът Зеленски преди 1 година
От Зеленски друго освен г'лупости и п'ростотии не може да се очаква.
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛА ПУГАЧОВА Е ИСТИНСКА РУСКИЯ, ЗЕЛЕНСКИ Е ИСТИНСКИ УКРАИНЕЦ, А КИРКОРОВ Е ИСТИНСКИ АРМЕНЕЦ...
124
2
 
15
 
! Отговори
Стефчо преди 1 година
Русия трябваше да го премахне от земния живот още в началото на операцията,и после да действа . Тоя ще запали трета световна война само за да угоди на господарите си!
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛА ПУГАЧОВА ЩЕ БРАНИ ЗЕЛЕНСКИ С ГОЛИ ГЪРДИ! А ДО НЕЯ ФИЛИП КИРКОРОВ С ГОЛО ДУПЕ ТАРАЛЕЖИ ЩЕ МАЧКА...
122
3
 
13
 
! Отговори
Поплавски преди 1 година
Украински ***,затвори си плювалника,ти трябва да си обесен на първия стълб от народа си.Превърна Украйна в склад за американско оръжие насочено срещу Русия.Май.. ти идиотска,ти ще предизвикаш трета световна война.
121
1
 
12
 
! Отговори
фен преди 1 година
На тоя клоун марионетка няма ли вече кой да му освети масълцето?
120
1
 
11
 
! Отговори
Яко и много вярно!!! преди 1 година
ЕС се състой от 28 стада.Всяко си има овчар. Често те се събират при главната овчарка на ядене и пиене под наблюдението на кравара. Обсъжда се как по на често да се стрижат и доят оФцете. Всичко друго е лицемерие
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По скоро е призоваване на запасняците.. Но иначе мобилизация звучи по драматично..
118
3
 
21
 
! Отговори
гост преди 1 година
Този беше до тука. Краят на поставения с преврат наркоман и еврейски престъпник е ясен - ще бяга или ще си го утрепят укрите. Руснаците ще си задържат териториите дето са взели, може и още да вземат с тези войници дето са ги мобилизирали. Руснаците надали ще искат да преговарят с доказани терористи като Зеленски и правителството му. Жалко, че позволиха на този зелен *** да съсипе Украйна като държава.
117
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този главата ще се разпадне,както Украйна ще се разпадне и ще престане да съществува. И всичко това благодарение на любезното съдействие на САЩ, сателитете без грам мозък в главата си от ЕС и това зелено дрогирано човече.
116
1
 
5
 
! Отговори
Ебльо преди 1 година
ся като ти разцепят матката и ще ти се разпадне фантазията
115
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от укро пропаганда!Преди месец Зелето също обяви мобилизация.Значи тогава Зелето е признал как укро армията се е разпаднала така ли?!
114
3
 
18
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Слава России, слава Путину!
113
9
 
4
 
! Отговори
Лл преди 1 година
До Шишко . . Кви да са, или са с шкембета или са алкохолизирани! Да си видял в Русия да живеят много здравословно? По-зле са и от тука дори
112
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мобилизацията означава, че конфликтът ще прерасне до световен. Възможно е и ядрен. Никой не иска мир! Войната е бизнес!
111
1
 
4
 
! Отговори
До татул преди 1 година
Дядо ти ли каза!