Путин затяга обръча, затвор грози при отказ от участие във военни действия

Драконовски мерки срещу дезертьори и предали се в плен
24 сеп 2022 18:13, Александър Попов
330
Путин затяга обръча, затвор грози при отказ от участие във военни действия
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес поправки в Наказателния кодекс на Руската федерация, предвиждащи до 10 години затвор за военни, които дезертират или отказват да се сражават по време на мобилизация, какъвто е случаят в момента, предаде Франс прес.

Същата санкция важи и за запасняците, извикани на военно обучение.

Това става в момент, когато Москва търси всякакви начини, по които да привлече повече мъже, които да се бият в Украйна, отбелязва АФП.

От 3 до 10 години затвор очакват военнослужещ, доброволно предал се в плен. Може да бъде освободен от отговорност само, ако му е за първи път и после се е освободил и върнал на служба.

Според Кремъл, Путин е подписал днес и закон, който улеснява получаването на руско гражданство от чужденци, които се записват в армията за поне една година. Това става в момент, когато Москва търси всякакви начини, по които да привлече повече мъже, които да се бият в Украйна, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
17
 
! Отговори
Жалки преди 1 година
Има една държава, която прави военните си паради пред Мумията на най-великият Гей на миналия век...Иличь! Империята на Zлото и казват! Кланят му се , защото ги е научил как се управляват 10 часови пояса... с много терор!
209
5
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 година
По-добре в затвора, отколкото мъртав.
208
2
 
12
 
! Отговори
До бачкатор преди 1 година
Въпросната держава с много часови пояси е 51 път по-голяма от островна Джапония, но с почти същото количество двуноги. Следователно, часовите пояси не са важни, а наличието на качествен човешки матрял.
207
12
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
На Украйна и свършва пушечното месо. В името на европейската солидарност, трябва всяка от 27 те държави да даде на Укрйна малко пушечно месо! Това са европейските ценности!
206
4
 
10
 
! Отговори
Тиловак преди 1 година
Ако знаят какво ги чака на фронта, ще им иде да се гръмнат, за да не се мъчат.
205
12
 
8
 
! Отговори
бачкатор преди 1 година
Държава дето има 8 часови пояса и се прекосява за 10 часа със самолет,не може да се управлява със меки китки и цветни паради lgbt и такива подобия!
204
3
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Крайно време беше, тия които му ръкопляскаха на Лужники, да изпитат лудостта на Психаря на собствения си гръб! Това е добре за Украинците! Залавят ги , държат ги един месец, и им ги връщат обратно на Путин! Той си ги праща на 10 годишна каторга!
203
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щолц до Путин: Предай се ИЛИ!Путин: Или какво!Шолц: Или Германската икономика ще умрееее и зопочва да плаче!
202
7
 
4
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
В тези времена не е достатъчно вече, да стоите в къщи и на се къпете за да спасити демократичния западен свят! Трябват ни доброволци на фронта в Украйна! Месо ни трябва! Споко има *** неутрални тоалетни и веганска храна на фронта! Неее, войната е добра за климата!
201
3
 
3
 
! Отговори
СМЕРШ преди 1 година
До Споко ще си смениш мненията когато ни видиш
200
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес джуджето директно призовава всички русофили от бившия соц блок сив да го подкрепят с доброволци на фронта нашите русофили напълниха гащите от страх ха ха ха сбогом нещастно джудже сбогом нещастни русофили Всю кончилас идют Суд Божии за вам помешници
199
4
 
6
 
! Отговори
До 223 преди 1 година
Щото Путин не и обявявал война като Хитлер а специална военна опепация! То и Обама не ходи в Сирия, Буш не ходи в Ирак, Клинтън в Либия и Байдън в Авганистан по време на операциите тогава...
198
4
 
11
 
! Отговори
Чеченец преди 1 година
Чеченският лидер Рамзан Кадиров се опълчи на Владимир Путин. Кадиров обяви, че исканата от Путин частичната мобилизация няма да се състои в Чеченя, тъй като регионът е "преизпълнил плана за набор с 254 процента". Путин май ще вкара Кадиров в затвора...
197
0
 
10
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Путин ще остане в историята . Тоя вече 7 месеца свири погребалният марш .
196
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия спад на БВП - 3 процента за последния месец. До края на годината се очаква да е нула, а от 2023 да започне разтеж.
195
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едрият бизнес в Германия трескаво мисли къде да пренесе бизнеса си, защото вече е ясно, че останат ли в Германия ще умрат. Някои мислят за САЩ, други за Латинска америка, и даже за Турция.
194
6
 
5
 
! Отговори
Байдън преди 1 година
Трябва ни ново пушечно месо! Откъде да набавим?? В Армения, Косово и Тайван не се получи въпреки огромните напъни на Нанси Пелоси...Афганистан пропадна..Урсуло някакви идеи? Ами..може би македонци..или българи?Состатъчно ли са тъъпи? Е сега не толкова колкото украинците, но са отчаяни времена, ще свършат работа!
193
2
 
2
 
! Отговори
Прави дифърънс преди 1 година
Прави дифърънс, прави дифърънс такова между Титаник и ЕС - когато Титаник е потъвал е има електричество, и светлина и гориво.
192
6
 
4
 
! Отговори
Кан преди 1 година
През границите на Русия изтичат на цените им капитали! Стратегически скоро ще заприличат на България. И всичко тива заради ограниченият кръг повярвали си фантазьори в кремле. Тъжни картинки.
191
7
 
12
 
! Отговори
Лоша новина преди 1 година
Зеленски беше нужен на Русия за да подпише капитулацията. С присъединяването на 4те области Донецк, Луганск, Херсон и Запорожка област капитулация вече не е нужна, и Зеленски не е нужен на Русия.