Путин затяга обръча, затвор грози при отказ от участие във военни действия

Драконовски мерки срещу дезертьори и предали се в плен
24 сеп 2022 18:13, Александър Попов
330
Путин затяга обръча, затвор грози при отказ от участие във военни действия
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес поправки в Наказателния кодекс на Руската федерация, предвиждащи до 10 години затвор за военни, които дезертират или отказват да се сражават по време на мобилизация, какъвто е случаят в момента, предаде Франс прес.

Същата санкция важи и за запасняците, извикани на военно обучение.

Това става в момент, когато Москва търси всякакви начини, по които да привлече повече мъже, които да се бият в Украйна, отбелязва АФП.

От 3 до 10 години затвор очакват военнослужещ, доброволно предал се в плен. Може да бъде освободен от отговорност само, ако му е за първи път и после се е освободил и върнал на служба.

Според Кремъл, Путин е подписал днес и закон, който улеснява получаването на руско гражданство от чужденци, които се записват в армията за поне една година. Това става в момент, когато Москва търси всякакви начини, по които да привлече повече мъже, които да се бият в Украйна, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Ами мисля че трябва да започнат да сторят затвори защото скоро .....
269
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сина на Медведев няма да може да участва. Живее и учи в Америка!
268
0
 
8
 
! Отговори
американец преди 1 година
До ГерманкаКакъв го дириш в Германия Заминавай за Русия.
267
17
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 1 година
По повод руския "диктатор", който въвел затвор (10 г.) за неявяване при мобилизация, да ви цитирам Българския закон - в ЕС, НАТО и великата демокрация и свобода:Чл. 364. (1) Който при мобилизация се отклони от военна служба, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години....(3) Ако деянието по ал. 1 е извършено във военно време, наказанието е лишаване от свобода от пет до двадесет години или доживотен затвор без замяна.
266
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна трябваше да избира между ЕС и Руското блато.Украинският народ избра Европа,но блатото се оказа много отмъстително.
265
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Интересно ми е как точно ще накаже дезертьорите. Предполага се, че ако някой дезертира ще изчезне безследно и не в Русия, а в друга държава. Ако е достатъчно умен дори няма да го счетат за дезертьор, а за безследно изчезнал. Ама то знае ли се, *** има всякакви, може и у дома да се върнат като дезертират.
264
4
 
2
 
! Отговори
до соросца 291 преди 1 година
Вижда се , че за помия си съгласен и да няма български народ
263
6
 
2
 
! Отговори
Овчаров преди 1 година
Скоро и в България спокойно. Много от жалкарите са си повярвали ,че са фактор и могат да откажат повикватели, когато ги призоват в Военните окръжия.Само не знаят ,че лично АЗояв Кракен и Блякуотер ще гфи подобират при мобилизация. И ако установят русофилистични наклоности ще бъдат превръщани в каша на място.
262
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическият елит и техните пазители слуги съвсем скоро ще бъдат превърнати в торр за размножение на членестоноги.
261
9
 
1
 
! Отговори
Клана Дуло преди 1 година
Войната е срещу администрацията на ЕС , не срещу народа . Народа е просто на пътя .
260
9
 
27
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Затяга се обръчът около врата на този психично болен злодей, свиреп диктатор и масов убиец! Българи, това чудовище на снимката е господар на "българския", с извинение (п)Резидент на Решетников! За селяндурина от Славяново става дума, за българофоба, тръгнал да превърне държавата ни в Губерния на прогнилата империя на лудия злодей Путин! Селяндуринът от Славяново е срам и позор за Блъгаиря!
259
0
 
23
 
! Отговори
Костя преди 1 година
Мен ме мобилизираха!Сбогом,другари
258
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Курти...А ТВОЯТА УСМИВКА КУРТИ, КВА ШИ СТАНИ....СКЪПИ РУСОФИЛИ, МОЛЯ ВИ НАЙ СЪРДЕЧНУ ФАЩАЙТЕ ПЪТЕКАТА КЪМ ТО РАШКА И ПОКАЖЕТЕ СВОЯТА ЛЮБОВ ТАМ В ДЕЙСТВИЕ А НЕ ДА СЕ О Д Р И С К В А Т Е ПО ФОРУМИТЕ ЩЕ ВИ ПРИДРУЖИ СЛАВНИЯТ ПУТЕНОФИЛ ДРУГАРЯТ МАЛИНОВ, КОСТЯ КОПЕЙКИН, ВОЛЯН/ПОД СЕКРЕТ ПО НАСТРАНИ ОТ НЕГО ОТ МНОГО РУСОФИЛИЯ СИ Е ИЗГУБИЛ УМА И СКАЧА НА БОЙ- НАЧИ ВИДИШ ЛИ ЕДНАТА МУ ВЕЖДА ДА СКАЧА БЯГАЙ/, ТА КУРТИ ПОКАЖИ СИ ЛЮБОВТА КЪМ РАШКА КАТО ВОЮВАШ ЗА НЕЯ, ЩЕ ПОЛУЧИШ РАШКО ГРАЖДАНСТВО
257
36
 
4
 
! Отговори
Курти преди 1 година
Скоро ще ви замръзнат усмивките,Слава Росии
256
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия пак ще освободи европа
255
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До иво. За съжаление грешиш - нали видя колко екипиран беше солдата, който плениха край Изюм - единия с джапанки, другия с крадени от някой украински дом официални обувки, скъсани кожени якета (вероятно също заграбени от цивилните). Не че руснаците имат много силни страни, но определено оборудването, въоръжаването и снабдяването на войската са им ахилесова пета.
254
5
 
27
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Те руснаците са си в затвора по един или друг начин! Явно им харесва!!! То и нашите *** мечтаят за раша затвора!
253
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пуйката. Понеже много питаш ще ти обясня. Мобилизацията в Украйна е факт и то не от 14 септември, а от 24 февруари и то не "частична", а масова. Възприема се така, както и изглежда - неизбежна необходимост за защита от агресора. Хората са призовани да защитават родина и близките си. Сега да направи паралел с моГилизацията в съседната на Украйна територия - неизвестен брой хора по неизвестни критерии се изпращат с риск за живота им по неизвестни за тях причини. Открийте десетте разлики.
252
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т.е. с този указ се заменя смъртното наказание с 10 години затвор. И посля разправят, че в русия е диктатура.
251
15
 
7
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Голяма радост и то необяснима струи от тази мобилизация.А в Украйна дори забраниха на стусентите на Запад да напускат страната от 14 септември.Може би ще ги пращат на курорт.Руската мобилизация е само повод за тревога за това,което предстои,по-точно им трябва оправдание пред народа за вкарване на редовни войски,а не на тия запаснязи, които са само сигнал до народа,че което ще стане е оправдано.