Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения

Според него поведението на ръководството в Русия е "истерично"
25 сеп 2022 14:21, Петя Славова
166
Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения
Снимка: БГНЕС

Поведението на руското ръководство е "истерично и недобре обмислено", коментира пред Нова тв бившият вътрешен министър и председател на ДАНС Цветлин Йовчев. По думите му, това показва състояние, в което руският президент Владимир Путин се чувства притиснат в ъгъла и панически търси решения.

"Това е заплаха. Защото, ако това състояние се запази, и Путин не види изход да излезе от тази ситуация, напрежението ще ескалира", смята още той. Според него дори проправителствените медии вече критикуват мобилизацията.

Още по темата

Във връзка с действията на руския президент Йовчев посочи, че има три събития, които трябва да бъдат разглеждани заедно - частичната мобилизация, референдумите и ескалиращите заплахи за употреба на ядрено оръжие.

"Ако изходим от очакванията за рационално поведение, не би трябвало да се използва ядрено оръжие от страна на Русия. Това е една заплаха, която цели да намали помощта на европейските страни и САЩ към Украйна. И да подаде ясни сигнали вътре в Русия", обясни бившият вътрешен министър.

Кризата с мигрантите у нас

Видеото, от което се вижда как бус с мигранти преминава границата с Турция, ни показва, че продължава да нараства наглостта на трафикантите, смята той. "До голяма степен това е резултат от факта, че те не усещат, че държавата има адекватни мерки и решения спрямо тях", подчерта Йовчев.

Според него чувството за безнаказаност е довело до инцидента с автобуса с Бургас, при който загинаха полицаи.

Защитата на националната сигурност

Политическата криза е факторът, който в най-голяма степен увеличава риска от всички заплахи, смята бившият вътрешен министър. Според него държавата не е адекватна и не е в състояние да приложи необходимите мерки за защита на националната сигурност.

"Показваме неспособност да се справяме с кризите. Ние сме най-зле подготвената държава по отношение на енергийната криза. Нямаме идея как ще подпомогнем бизнесите. Тази неспособност вече рефлектира навсякъде", е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
13
 
20
 
! Отговори
Йовчев тъпур преди 1 година
Евала на Йовчев. Супер психолог и мега проницателен тип е щом е разбрал как се чувства Путин.
94
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен , к.94 Йовчев е бивш изтъкнат член на БКП/БСП и като такъв аналогично на Шаламанов и още 2-3 бивши министри на МНО, сега МО, между които ген.Аню Ангелов, обърна боята и стана правоверен евроатлантик. Не вярвам тази промяна да е повлияла на САЩ, по-конкретно на Пентагона и ЦРУ, но като има маши за въздействие върху раята, пък и поназнайващи нещо за МО на Русия, защо да не се използват.Нали ген.Радев разви теорията за Европа на ТРИ морета и предложи Киро-Асен-Лорер,които разсипаха БГ!
93
4
 
24
 
! Отговори
Медии преди 1 година
И тоя ли го извадиха от архива? Малко разнообразие след Рашков.
92
3
 
22
 
! Отговори
Ей преди 1 година
Тоя назначаваше Пеевски и заради него паднаха окончателно.
91
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На уважавания г-н ексминистър на МВР бих казал, че хвърлянето на няколко бомби с ядрен заряд би направил Украйна площ, в която хора, включително войници на НАТО, не биха посмяли да влезнат поне 50 години.Такова действие би било крайна мярка, но то би охладило стремежа на НАТО и престарелия президент на САЩ да разположат войски под носа на Москва.
90
14
 
22
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Глупости!Йончев ти си бил много зле с военната тактика и стратегия!Притиснати в ъгъла са Запада начело със САЩ!Русия реализира смазващо военно превъзходство с ядрената си триада и сега се гаври със Запада - отряза ги от енергоносители , подгони фашагите от Украйна които предадоха страната си на САЩ да строят бази и биолаборатории и агресивно превзеха севера !Като прибавим и удара по щатския долар - САЩ са в паника!
89
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един специалист по всичкология,а защо не направи нищо като управляваше,а сега голям акълия бе батка...
88
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата има много доказателства ,за КОПЕЙКИН и неговите платени слуги ,,Въпрос на Национална сигурност е да бъдат съдени ,скоро ..
87
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокуратурата има много доказателства ,за КОПЕЙКИН и неговите платени слуги ,,Въпрос на Национална сигурност е да бъдат съдени ,скоро ..
86
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-ценни донори на акъл са разни бивши - министри, шефове на ДАНС, премиери, президенти. Те ако са имали толкова акъл за даване, нямаше да са бивши. Ама що да не изкарат някой лев като прочетат от аутокюто някакъв текст?
85
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това резултата от промиването на мозъка не знаеш къде се намираш....ню йорк таймс пише за колосални загуби на украйна на южния фронт голяма част от мобилизираните ще попълнят силовите стриктури в освободените региони
84
4
 
13
 
! Отговори
МОЗЪЧЕН ЛЕКАР преди 1 година
пореден "ЗНАЙКО"
83
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цел номер 1 на Възраждане след като спечели изборите е да открие и осъди трроловете от Америка за България. Тези от рода на Гломб и Христова са ясни. Останалите ще бъдат вкарани в затвора за държавна измяна!
82
6
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Поредното мнение на някакъв от бившите. Много станаха такива като него. Мен ме интересува какво мислят сегашните. С такива бивши като Йовчев, видях до къде я докараха страната. Избори след избори, служебно правителство след служебните. Криза след криза. Неадекватни политици като Нинова, която вместо хиляди казва милиони, като Борисов, който все още си търси членската книжка от БКП и останалите.
81
9
 
19
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Путин винаги е спокоен когато говори за разлика от зеленото нарко!
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За управшенското ниво в сектор национална сигурност, анализа му е кръгла нула, но политически е в тренда за кариера всред елита, назначаван от вън.Това цели службогонеца. С такъв анализ в съвета по национална сигурност, ще му се смеят.
79
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 месец е Украинските войски ще влязат в Москва и ще освободят Русия ....Ако ПУТИН ,не се предаде на Зеленски, Русия я чака пълна разруха и разпад.....
78
6
 
14
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Притисната е Европа между Русия и САЩ.Ние сме губещите.
77
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се разпада на 5 държави .Народите в тях ще бъдат свободни ,без режима на военнопресъпника - N* 1 в света из.рода и дяволско изчадие ПУТИН !!!!
76
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя никому неизвестен човечец се осмелява да коментира титана Путин... Някои мноооого са си повярвали, или пък го правят срещу заплащане и обещания?