Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения

Според него поведението на ръководството в Русия е "истерично"
25 сеп 2022 14:21, Петя Славова
166
Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения
Снимка: БГНЕС

Поведението на руското ръководство е "истерично и недобре обмислено", коментира пред Нова тв бившият вътрешен министър и председател на ДАНС Цветлин Йовчев. По думите му, това показва състояние, в което руският президент Владимир Путин се чувства притиснат в ъгъла и панически търси решения.

"Това е заплаха. Защото, ако това състояние се запази, и Путин не види изход да излезе от тази ситуация, напрежението ще ескалира", смята още той. Според него дори проправителствените медии вече критикуват мобилизацията.

Още по темата

Във връзка с действията на руския президент Йовчев посочи, че има три събития, които трябва да бъдат разглеждани заедно - частичната мобилизация, референдумите и ескалиращите заплахи за употреба на ядрено оръжие.

"Ако изходим от очакванията за рационално поведение, не би трябвало да се използва ядрено оръжие от страна на Русия. Това е една заплаха, която цели да намали помощта на европейските страни и САЩ към Украйна. И да подаде ясни сигнали вътре в Русия", обясни бившият вътрешен министър.

Кризата с мигрантите у нас

Видеото, от което се вижда как бус с мигранти преминава границата с Турция, ни показва, че продължава да нараства наглостта на трафикантите, смята той. "До голяма степен това е резултат от факта, че те не усещат, че държавата има адекватни мерки и решения спрямо тях", подчерта Йовчев.

Според него чувството за безнаказаност е довело до инцидента с автобуса с Бургас, при който загинаха полицаи.

Защитата на националната сигурност

Политическата криза е факторът, който в най-голяма степен увеличава риска от всички заплахи, смята бившият вътрешен министър. Според него държавата не е адекватна и не е в състояние да приложи необходимите мерки за защита на националната сигурност.

"Показваме неспособност да се справяме с кризите. Ние сме най-зле подготвената държава по отношение на енергийната криза. Нямаме идея как ще подпомогнем бизнесите. Тази неспособност вече рефлектира навсякъде", е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
5
 
! Отговори
Путин преди 1 година
И да не спечелим, поне ще се разпаднем.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-безсмислена организация в България от ДАНС. Получават оргомни заплати, които от 3 години се изплащат благодарение на външни дългове, а не допринасят до нищо позитивно. Колкото по-скоро се разформирова тази пародия ДАНС, толкова по-добре за България - а служителите да се съдят да си връщат парите от заплатите в бюджета поради нищоправене.
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак опряхме да говорим за Путин с цел отвличане на вниманието. В същото време, България е разграден двор, където всякаква арабска пaплaч плаща огромни пари на гранични полицаи и полицейски шефове, не се подчиняват на полицейски разпореждания и убиват полицаи.
32
6
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
И тоя специалист повтаря като папагал евроантлантическите си ментори. Омръзнахте ни, еййй, вече никой не ви обръща внимание, както и на двете проамерикански телевизии с вечно лицемерно усмихнати водещи.
31
18
 
8
 
! Отговори
Смърт за Путин преди 1 година
Скоро това нискоинтелигентно злобно джуджее, ще бъде изтребено от САЩ! НАЙ-ВЕЛИКАТА ИМПЕРИЯ!
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае тези хора луди ли са?
29
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия нашите експерти даже не са на малкият пръст на Путин, че да се опитват да анализират ситуацията. Кои са те та смятат, че може да са дорасли за подобни анализи? Все пак Путин е офицер от КТБ, което наред с ЦРУ, МИ6 и Мосад са разузнавания от най-високо ниво. Всеки такъв малък човек търси да се изтъкне и извиси на гърба на Путин.
28
6
 
21
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Кой беше тоя Йовчев един провален министър на МВР изкарал на поста няколко месеца и понеже не става за тази работа отиде да трови нервите на студентите в Благоевград . Чак пък оценки на Путин дава. Лольо.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние да си гледаме колко са враговете на Путин, както винаги, де!
26
0
 
8
 
! Отговори
перко преди 1 година
Нали най важното заПП беше да громи ГЕРБ, а на всичко друго майн.та му!
25
14
 
5
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Путин е тарикат, разчита на лъжи и дезинформации. Виж какъв външен министър си е избрал - Лавров , лъжливо еременче. Напоследък, съдейки по сегашните арменци, напълно разбирам турците и азерите... Но и с лъжи ,и с тарикатлъци , в крайна сметка Русия ще се прибере в старите си граници, е, ако Китай и Япония не й вземат Далечния Изток.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде беше тоя чичо когато в Перник сина на окръжния прокурор пребиваше до смърт случайни хора за удоволствие и на всичко отгоре записваше побоите си и ги пускаше в социалните мрежи?
23
6
 
8
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Айде-е-е...Изгубихме.
22
12
 
11
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Как да победиш НАТО? Те са много по-добри от Русия.
21
9
 
14
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Отгде се взе толкоз кураж у тоя "анализатор"? Сигур има гръб отвъд океана?...
20
9
 
6
 
! Отговори
ехе преди 1 година
и аз си имах украинка ама то калпаво па претенциозно жовотно и бих и шута естествено- за една мокра дудичка няаа ставам роб. извиняаайти де нещу ако такова.... ако и цялата им нация е така незнам....
19
12
 
14
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Путин е добър човек.
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В плановете на специалната операция е да загубим войната.
17
7
 
18
 
! Отговори
Бисер преди 1 година
До къде я докарахме.. политическата ни некомпетентна *** да прави психо портрет на Путин по жълтите ни медии. Ще е интересно да се прочете българската преса по време на втората световна война. Сигурно са бълвали същия бълвоч
16
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-доброто за Путин е да се прибере в Москва...(крайцера, имам впредвид)