Протест и в Дагестан срещу руската мобилизация

Руската полиция е стреляла предупредително във въздуха
25 сеп 2022 21:05, Красимир Ангелов
82
Протест и в Дагестан срещу руската мобилизация
Снимка: БГНЕС

Полицаи в руската република Дагестан са стреляли предупредително във въздуха по време на протест срещу частичната мобилизация заради "специалната военна операция" в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на местни активисти.

Още по темата
Правозащитната група "ОВД-Инфо" съобщи, че жители на село Ендирей блокирали улица, за да спрат представители на властите. На видеозапис се вижда как полицаи стрелят във въздуха, както и сблъсъци между силите за сигурност и местни жители.

Според медии 110 жители на Ендирей, с население от общо близо 8000 души, са получили повиквателна.

Кавказка република Дагестан, населена преобладаващо с мюсюлмани, е сред руските региони, от които са набирани най-много войници, твърдят наблюдатели. Активисти се оплакват, че по време на разпоредената в сряда частична мобилизация са изпращани диспропорционално много повиквателни на представители на малцинства, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, а Израел къде го броиш при свободата на *** карабини. Той с няколко бомби ще ви прати при аллах.
21
10
 
35
 
! Отговори
Украинците преди 1 година
отиват доброволно и умират за роднината си, а руснаците са събирани насила, срещу заплащане и пак дезертират. Украинците знаят за какво се бият, а руснаците сами на себе си не могат да обяснят чий го дирят в Украйна.
20
6
 
29
 
! Отговори
Imam Shamil преди 1 година
Свобода за Дагестан и Чечня, за Башкуртистан и Татарстан. Докато тези хора ще са под руския ботуш. Края на империята на злото наближава. Турция ще помага.
19
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсурдно и нелепо да се прави мобилизация за да се воюва в друга държава... Явно Путин е напълно неадекватен.
18
7
 
10
 
! Отговори
Абе, преди 1 година
До Анонименя се таковай в таковата, руска огрибка.
17
11
 
3
 
! Отговори
Да бе. преди 1 година
Няма проблем в комуникацията що се касае до мъжете.Основния проблем идва от жените повечето , от които са самовлюбени - саможиви - самодиви. И комуникацията с тях = 0.
16
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън, дрън.Държавата няма да остави мобилизираните без подкрепа, финансова, кредитни отсрочки, застраховки и пр.Това е повече от ясно за всички следящи събитията.Освен това, за преминалите през мобилизация и участващи в СВО, ще се отворят вратите за кариера и обучение с последващо участие в държавните структури и кариерен ръст. Това също е повече от ясно. С две думи схемата е стара колкото света, а който се страхува, има и западен модел. Все още могат да бягат. И така цял живот.
15
3
 
17
 
! Отговори
Е преди 1 година
Това е все все едн тук да пратим преимуществено *** или турци. Да не мислите,че софийските мамини синчета, които правят дрогирани катастрофи някой "министър" ще ги прати. Амиии....... А, точно мамини синчета с поршета са за фронта. И без това са дрогирани и не знаят какво правят, та и да умрат няма да го забележат.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свобода за Чечня
13
5
 
6
 
! Отговори
Опала преди 1 година
Иначе сте сложили снимка от протеста в Москва. Браво на вас. Медия за подръжание.
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, колкото повече медиите реват срещу Путин, толкова повече расте рейтинга на ***. Мразя и Путин и ***. Спрете. Българинът е *** и първосигнален
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой още вярва ли на тези "новини"?
10
1
 
7
 
! Отговори
Шменти преди 1 година
Това е все едно да броят чернокожите в американската армия.
9
3
 
17
 
! Отговори
Мобилизационен виц преди 1 година
-Ти готов ли си да умреш за Путин?- А,че той сам не може ли?
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето как е у нас за подобни случаи.364. (1) Който при мобилизация се отклони от военна служба, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години....(3) Ако деянието по ал. 1 е извършено във военно време, наказанието е лишаване от свобода от пет до двадесет години или доживотен затвор без замяна
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка е силна, когато бомби отвисоко и няма кой да й отвърне. Примери от Дрезден и Хирошима до наши дни колкото искаш. Америка е пудел, ако може да и отвърнат. С това за протестите е демагогия. Такива в случаи подобни, ще има и у нас, и в Германия, и в Америка.
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разлика от протестите в Русия, там жените са основна движеща сила.Дори и там, да бъхтиш жени е кощунство. Недоволството вече тръгна, а средноазиатците са диви народи,които побеснеят ли, няма спиране.Иде нещо, което Русия няма да може да овладее.
5
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
днес.бг пишете малко за избягалите окраинци в България и в цяла Европа преди да обявят мобилизацията там.. мисля че в март или април месец.
4
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има протест там но не против мобилизацията. Хората протестират срещу Зеленски. Готови са да умрат за Путин.
3
8
 
9
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Това е била акция за подбуждане на нещо за медиите в Дагестан. От руска страна признаха за протестите в тези села и отрекоха да са пращали тези призиви. Излизат фалшиви точно с цел медийно отразяване на резултата в украинските и западните медии.