Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт

Президентът на Украйна отправи и критики към Израел, че не помага с оръжия
25 сеп 2022 07:45, Петя Славова
231
Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт
Снимка: БГНЕС


Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив към руснаците във вечерното си обръщение, като предупреди, че Путин съзнателно "изпраща гражданите на смърт".

Говорейки на руски език, Зеленски призова силите на Москва да се предадат, като заяви: "Никой няма да узнае обстоятелствата на вашата капитулация".

Още по темата

Това се случи само няколко часа след като Русия прие закон за затягане на наказанията за доброволно предаване и дезертьорство след частичната мобилизация, предава БГНЕС.

"По-добре е да откажеш да получиш военна повинност, отколкото да умреш като военен престъпник в чужда страна."

"По-добре е да избягаш от престъпна мобилизация, отколкото да бъдеш осакатен и след това да отговаряш в съда за участие в агресивна война.

"По-добре е да се предадеш на украинската армия, отколкото да бъдеш убит.", заяви украинският президент.

Също така в интервю през френски репортери той каза, че е и "шокиран" от факта, че Израел не е предоставил на Киев противоракетни системи, които да му помогнат да противодейства на руските атаки.

Зеленски е поискал оръжията малко след началото на войната през февруари. Той е споменал израелската система " Iron Dome", която често се използва за прехващане на ракети, изстрелвани от палестински бойци в Газа.

"Не знам какво се е случило с Израел. Честно казано - в шок съм, не разбирам защо не можаха да ни дадат противовъздушна отбрана", каза той.

Коментарите на Зеленски бяха по-силни от тези, които той направи през март, когато упрекна Израел за нежеланието му да изпрати оръжия. Тогава Израел не се ангажира, като заяви, че ще помогне на Украйна с каквото може.

Израел, който осъди руското нахлуване, се опасява да не обтегне връзките си с Москва, която е сила в съседна Сирия, където израелските сили често атакуват проирански милиции.

"Разбирам - те са в трудна ситуация по отношение на ситуацията със Сирия и Русия", каза Зеленски, като добави, че не отправя обвинения.

"Аз излагам фактите. Разговорите ми с израелското ръководство не са допринесли с нищо за подпомагане на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
13
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама нарко-нацисткият клоун-резидент вместо да се опитва да "призовава силите на Москва да се предадат" по-добре да се пъне да убеждава с написаните му от англичаните слова и да пробва да "призове" неговите собствени военно-престъпници от укровермахта да не се предават на армиите на РФ и ЛДНР. Също лицето зеленски и да не се напиня да говори на руски език...има време за това ще говори предостататъчно пред следователите, а и след това на предвиденото благочестиво място за въдворяване...:)
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.118 Забравил си да кажеш, че броят на жертвите на Украйна и Русия са по данни на Генералния щаб на Военните сили на Украйна. Мобилизация на млади хора в Украйна се провежда ежеседмично за попълвне на оредяващите защитници на държавата. Само по време на последната офанзива на ВСУ загиналите украинци по данни на западните медии са 5-6 хил. души. Значи за останалите 6 месеци укрите са дали по 350-600 души, а руснаците 8 пъти повече! Хайде стига глупости!
66
4
 
17
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама нарко-нацисткият клоун-резидент много-много да не изпада в "шок" от това, че държавата Израел не му е дала (продала) оръжие, и че никога няма и да му даде/продаде. Там са напълно наясно с поддръжката му на нацистките престъпления, в които той дефакто е съучастник, и даже са заявили това, вкл. на парламентарно ниво. След лъжата на лицето зеленскиза за неква руска бомбандировка на Бабий Яр (а всъщност, инсценировка на укро-службите), евреите вече го смятат за техен враг (пише го в нета)
65
19
 
8
 
! Отговори
Яница преди 1 година
На сатрапа мандата му е към края си - а краят ще е тип Мусолини!!! Элото което причини бункерния плъх и неговата бандитска шайка няма да остане беэнакаэано!!! И всичко да се свършва с таэи тоталитарна помийна яма - раша!!!
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления ще победи даже себе си.
63
3
 
10
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама нарко-нацисткият клоун-резидент да не бере грижа за руските граждани,ами да си гледа неговите, че нещо много бързо взеха да ги денацификацират,със Стахановски темпове.При неговите т.нар. "контра-атаки", РФ доста умело и успешно преизпълни плана с има-няма едно 20 хилки за 4-5 дни. Измъкнаха ги от казармите в Харков и ги опраскаха на полето и по пътищата. А те нека си плещят за некви грандиозни "победи". Ще видим как ще удържат сега "завоеванията" и дали ще смогнат да бегат наоборот...
62
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10-15 000 хохл месечно при бандера.Слез от пухкавото "бело" облаче.Очевадно е ,че половината ти армия е избита и 80% от военната техника унищожена.
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е типичен пример, че от актьор много трудно, дори е невъзможно да стане политик. Този пишман-президент вече омръзна на държавите от ЕС и само Байдън сега стои зад него. Ако продължава в същиядух еврейчето, скоро ще му скроят заговор и той ще загине при нещастен случай.Лошото е, че няма желаещи да го заместят. Разделянето на Западна Украйна между Полша,Унгария и Румъния скоро ще бъде поставено официално на масата.Изкуствено създадена държава.
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 123 "Допуснахме да ни се качат на главите евтините тиролчета...." Така е! Русофобията е остро и тежко психично заболяване, което води до деградация на личноста, а когато дeгeнepaти се опитват да ти диктуват правилата и условията как да живееш, тогава настъпват най-тежките времена за нормалните и цивилизовани хора.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О бела, чао чао!
58
6
 
13
 
! Отговори
До 115 преди 1 година
Къде ги изпраща "Зельо", като те са си в родината, а бомбите разрушават домовете им и убиват децата им? Те живеят там и никой от никъде не ги изпраща.
57
16
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ПУТИНОФИЛИТЕ, ЧЕ СА ЧИСТО ЗЛО И ЩЕ ВИ СТОРЯТ ЗЛО БЕЗ ДА ИМ МИГНЕ ОКОТО!! САМО БОЙ ПСУВАНЕ КЪЛНЕНЕ И ТРЕПАНЕ ЗА ПУТИНОФИЛИТЕ И ТО БЕЗ НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ !!!
56
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркомана играе яростно и безумно последната си битка, защото краят му наближава, неумолимо и страшно! Съдбата му беше предопределена още с издигането му за президент и странната победа над Порошенко. Оказа се че не е толкова странна, а напълно закономерна и планирана, за да бъде хвърлен на вълците един клоун и наркоман.
55
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин праща все по слаби войници на фронте! Когато бъдат изтрепани и тези 300 хиляди заблудени запасняци ( което няма да е трудно) ще мобилизира старците!
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехееее, Зеля в нова премяна? Браво! След 6 месеца пак!
53
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Koмплексираните русофили много се дразнят, когато има публикация с президента на Украйна - Зеленски... За разлика от кремълския, дърт (п л ъ х) той не се крие в бункера...
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една част от политическите бегачи се заселват в братска Украйна!
51
16
 
23
 
! Отговори
ааа преди 1 година
А ти какво правиш бе Зеленчук? 30К украинци измряха заради теб, милиони са бежанци. Вместо с мъдри политически действия да беше избегнал войната ти вкара Украйна в тотална разруха.
50
17
 
21
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Анонимен 83 И кой е цивилизационния свят.Сащ.ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХа>Държава създадена от убийци и затворници избили населението на сев америка
49
1
 
27
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Наркоманът ги пращал неговите на сватба, видите ли! Ей така - на ядене и пиене!Тоя наистина е с тотално унищожен мозък вече...