Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт

Президентът на Украйна отправи и критики към Израел, че не помага с оръжия
25 сеп 2022 07:45, Петя Славова
231
Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт
Снимка: БГНЕС


Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив към руснаците във вечерното си обръщение, като предупреди, че Путин съзнателно "изпраща гражданите на смърт".

Говорейки на руски език, Зеленски призова силите на Москва да се предадат, като заяви: "Никой няма да узнае обстоятелствата на вашата капитулация".

Още по темата

Това се случи само няколко часа след като Русия прие закон за затягане на наказанията за доброволно предаване и дезертьорство след частичната мобилизация, предава БГНЕС.

"По-добре е да откажеш да получиш военна повинност, отколкото да умреш като военен престъпник в чужда страна."

"По-добре е да избягаш от престъпна мобилизация, отколкото да бъдеш осакатен и след това да отговаряш в съда за участие в агресивна война.

"По-добре е да се предадеш на украинската армия, отколкото да бъдеш убит.", заяви украинският президент.

Също така в интервю през френски репортери той каза, че е и "шокиран" от факта, че Израел не е предоставил на Киев противоракетни системи, които да му помогнат да противодейства на руските атаки.

Зеленски е поискал оръжията малко след началото на войната през февруари. Той е споменал израелската система " Iron Dome", която често се използва за прехващане на ракети, изстрелвани от палестински бойци в Газа.

"Не знам какво се е случило с Израел. Честно казано - в шок съм, не разбирам защо не можаха да ни дадат противовъздушна отбрана", каза той.

Коментарите на Зеленски бяха по-силни от тези, които той направи през март, когато упрекна Израел за нежеланието му да изпрати оръжия. Тогава Израел не се ангажира, като заяви, че ще помогне на Украйна с каквото може.

Израел, който осъди руското нахлуване, се опасява да не обтегне връзките си с Москва, която е сила в съседна Сирия, където израелските сили често атакуват проирански милиции.

"Разбирам - те са в трудна ситуация по отношение на ситуацията със Сирия и Русия", каза Зеленски, като добави, че не отправя обвинения.

"Аз излагам фактите. Разговорите ми с израелското ръководство не са допринесли с нищо за подпомагане на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
13
 
31
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Зловещия Дядо Биден без да обявява жертвоприношение праща всеки ден пари оръжие в укрорайха и иска кръв- руска и украинска. Същото правят и англичаните.
7
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мобилизацията е признание за поражението на руския башибозук в Украйна и отчаян акт на пcиxoпата в Кремъл да спаси реномето на РФ и жалкия си животец. Историята достатъчно красноречиво показва, каква е съдбата на всички агресори и диктатори. Единствено смъртта на кремълската xлeбapка може да спре войната и да даде шанс на Русия за едно ново начало.
6
8
 
21
 
! Отговори
дърт преди 1 година
А Зеленски дава на украинските граждани по пет пъти на ден банкети!
5
20
 
13
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Това е чист ритуал по жертвоприношение. Путин обяви мобилизацията точно на равноденствието. По същия начин, първи в света, обяви задъжителна ваксинация с лъжеваксините за ковид на деня в който нацистите нахлуват в Русия. Всичко е ритуали, Путин е слуга/роб на Клаус Шваб и изпълнява заповедите на СИФ. Тази война е стъпка номер две за геноцид срещу човечеството. Всички диктатори трябва да бъдат изклани, финансовата и социалната система в калта, религиите забранени! Power to the people!
4
12
 
7
 
! Отговори
Мутрафонова преди 1 година
Аноинимен, само не разбрах тези коментари на момента ли ги пишеш или copy/paste? Защото ценоразписа е различен - за импровизация плаюаме с 2 копейки повече.
3
7
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Това умно като мене бе :)))
2
5
 
26
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Браво на Зеленски - постигнал е поредния делириум.
1
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Линийката с прашеца готова ли е?