Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение

Мъже от руския град Липецк са изпрарени в Донбас без подготовка
26 сеп 2022 21:33, Йоана Цонева
194
Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение
Снимка: БГНЕС

Татяна Доценко, съпруга на един от мъжете, мобилизирани в руския град Липецк, заяви, че полкът на съпруга ѝ е бил изпратен на "фронтовата линия в Донбас" само след един ден обучение, съобщава "Медиазона".

По думите ѝ съпругът ѝ - 45-годишният Андрей Козирьов - служи в 237-и танков полк, като "те са 1000 души и нямаше медицинска комисия".

Тя каза още, че съпругът ѝ е получил известието за постъпване в армията на 22 септември, още същия ден е отишъл във военното управление.

"Около 10:30 ч. ги качиха в два автобуса, след което тръгнаха към Белгородска област", уточнява тя. Козирьов е бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче е редник, твърди Доценко.

Още по темата
"Той ми се обади преди половин час, присъстваха на едно учение, бяха им раздадени бронежилетки и каски", каза жената.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че гражданите на областта, призовани по време на "частичната" мобилизация, вече са били отведени във военно поделение в съседна област.

Той допълни, че всички мобилизирани мъже ще получат еднократно възнаграждение в размер на 100 000 рубли (1 800 евро). Той не уточни къде се намира военното поделение и докъде ще бъдат транспортирани мъжете по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 година
До Тони 127 ! И какво толкова сложно има да стреляш с РПГ -7 ? Стрелял съм над 200 пъти и с РПГ и с РПО !
106
0
 
4
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До До Петко капитанинаМного пара за месец-и то за някакъв си човешки живот
105
3
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
Тук мамините синчета след еднодневно обучение няма да са се научили как да зареждат патрони в пълнителя на автомата и кога е на предпазител ,и кога е на автоматичен или единичен огън АК ! За нещо по сложно няма да говоря ! Сами ще се изпозастрелят !
104
0
 
5
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До SSАми според порядките в руската армия-не може.Трябва да защитиш клас,който според нивото което си постигнал,ти носи чин ефрейтор или младши сержант.Не става без подготовка-току виж стане приятелски огън по твоят щаб.
103
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, руснаците са napaзuтu! Те са се вкопчили в земята и я смучат! Нищо не създават освен танкове и бомби! Светът може без тях!
102
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, руснаците са ***! Те са се вкопчили в земята и я смучат! Нищо не създават освен танкове и бомби! Светът може без тях!
101
2
 
5
 
! Отговори
profetey преди 1 година
От тази статия разбирам че Белгородска област има бойни действия. Отделно да го говорим за "но военната му специалност обаче е редник". Те дори фактите не могат да навържат и елементарни познания няма автора на статията. А ако е преведена, то навярно е автоматичен превод. Защото ако не е - ужас.
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На путинчо и трите щерки са в Швейцария .Шо не ги мобилизира частично ?
99
3
 
8
 
! Отговори
До118 преди 1 година
Ами погледни тогава каква разруха е в проспериращи до преди години държави като Либия,Ирак и Сирия след "демократизирането"им без референдуми по краварски модел и с краварски способи!
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови пленници.
97
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
Бил призован като гранатометчик но военната му специалност била редник !? По глупаво нещо не бях чел ! Бърка се званието със специалността ! А като е редник ( Рядавои) гранатометчик не може ли да бъде ? Питам бе тикви ?
96
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин заграби луганска и донецка област чрез специална операция, но когато укрите тръгнат да връщат собствената си земя путин щял да счита това за обявяване на война на русия! Абе туй нещо руснака няма aкъл един пирон да забие, а се прави на по умен от умните! А досега не бях чувал някой да присвоява земя чрез организиране на референдум на чужда територия! Невероятни неща, но всичко ще си иде на мястото! Светът ще се отърси от napaзuтuтe!
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма кво да се обучват цял пък ден - на руските богатири , на-киснати във вод-ка - и 1 час обучение им е предостатъчен . Путинчо най-после дочака дългоочакванито загниване на капитализЪма и сега може да праща баби и пенсионери да го довършат :) Дуджето е напълно клинично изтре-щяло вече.
94
1
 
7
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До ПТУРКАз съм служил-точно по времето на възродителният процес.Говорят за украинците- фашисти,ок.Ако наистина помниш какви бяхме тогава когато Мустафа трябваше да се казва Михаил( и какви бяха заповедите-нямам достатъчно символи).Всяка нация си има своите грешки и ние, и руснаците,и амариканците.И ако виждаме само тях -тогава наистина сме зле.
93
4
 
1
 
! Отговори
До Петко капитанина преди 1 година
За неразбраните,Пак повтарям,еднократното възнаграждение на всеки мобилизиран е 5000 долара,заплата на редник с всичките добавки е около 2800 долара!
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин заграби луганска и донецка област чрез специална операция, но когато укрите тръгнат да връщат собствената си земя путин щял да счита това за обявяване на война на русия! Абе туй нещо руснака няма aкъл един пирон да забие, а се прави на по умен от умните! А досега не бях чувал някой да присвоява земя чрез организиране на референдум на чужда територия! Невероятни неща, но всичко ще си иде на мястото! Светът ще се отърси от ***!
91
0
 
8
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Мужик имал два сина. Първият бил умен - загинал в бой, получил медал, погребение а бащата обезщетение + Лада Калина. Вторият бил дурак - ''пропал без вести''
90
1
 
11
 
! Отговори
империя на злото преди 1 година
Баси плаката на снимката. Тия съветски каппути не са мръднали от 1941.
89
4
 
8
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
"еднократно възнаграждение в размер 1 800 евро"Путлера ги праща там да му правят кефа но гледа и да не се набута - трябва да събира за нова 40 метрова яхта че оная му я взеха. Е на това се казва крепостни селяни.
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм антифашист и антикомунист. А ти?