Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение

Мъже от руския град Липецк са изпрарени в Донбас без подготовка
26 сеп 2022 21:33, Йоана Цонева
194
Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение
Снимка: БГНЕС

Татяна Доценко, съпруга на един от мъжете, мобилизирани в руския град Липецк, заяви, че полкът на съпруга ѝ е бил изпратен на "фронтовата линия в Донбас" само след един ден обучение, съобщава "Медиазона".

По думите ѝ съпругът ѝ - 45-годишният Андрей Козирьов - служи в 237-и танков полк, като "те са 1000 души и нямаше медицинска комисия".

Тя каза още, че съпругът ѝ е получил известието за постъпване в армията на 22 септември, още същия ден е отишъл във военното управление.

"Около 10:30 ч. ги качиха в два автобуса, след което тръгнаха към Белгородска област", уточнява тя. Козирьов е бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче е редник, твърди Доценко.

Още по темата
"Той ми се обади преди половин час, присъстваха на едно учение, бяха им раздадени бронежилетки и каски", каза жената.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че гражданите на областта, призовани по време на "частичната" мобилизация, вече са били отведени във военно поделение в съседна област.

Той допълни, че всички мобилизирани мъже ще получат еднократно възнаграждение в размер на 100 000 рубли (1 800 евро). Той не уточни къде се намира военното поделение и докъде ще бъдат транспортирани мъжете по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
1
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
След втория етап на операцията, следва третия;))
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята специалност е "журналист" ама всъщност съм призвана да бъда мисиркаааа!Та и изложеното по горе,човекът бил призован за гранатометчик,обаче неговата специалност била редник!
65
2
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Те го били взели за гранатометчик а пък той бил със специалност редник. Редник е звание а не специалност. Може да си редник автоматчик, гранатометчик, картечар, готвач, парашутист.
64
2
 
8
 
! Отговори
Фи16 преди 1 година
Имам приятел руснак, вчера имаше рожден ден и е гръмнал едни конфети и две пиратки за празника. И днес са го мобилизирали щото според тях имал вече боен опит с взривни вещества.
63
4
 
1
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До АнонименТи наистина ли вярваш в това
62
1
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Брато прочети в нета че в Якутия строят блоковете без основи. Има го в интернет.
61
0
 
5
 
! Отговори
Песков джуниър преди 1 година
Дреме ми.
60
1
 
10
 
! Отговори
Да преди 1 година
Пушечно месо
59
3
 
12
 
! Отговори
Референдум преди 1 година
Законови промени за преследване привържениците на престъпния путинов режим и заточването им в трудови лагери!
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мойта специалност е подполковник. Иначе по звание съм секретарка.
57
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде на къде пък решихте това, че са без подготовка? Мобилизирани са само първа степен запасняци, демек такива с боен опит и изкарали кадрова военна служба.
56
7
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
защо си измислят разни историийки или превеждат ню йорк таймс може би?
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен още е загадка , как руснаците,победиха османската армия... А дивите брадати талибани в Афганистан дето не могат да си напишат името как победиха американската армия в Афганистан??? А варварите как победиха Римската империя??? Поради вътрешно разложение на системата. Външният враг рита и чупи една куха черупка, много голяма и лъскава отвън, но куха, изгнила и мухлясала отвътре. За съжаление абсолютно същото се случва с Европа и САЩ днес :(
54
9
 
5
 
! Отговори
oтCиднейАавстралияя преди 1 година
Аз мисля че приключви войната. Числено превъзходство + защита, прави невъзможно украинците да напреднат повече. Съотношението е 1:8. Тоест yмира 1 руснак в защита = 8 украинеца в атака. Те нямат толкова хора. Така ще остане границата за винаги напред. Ще има санкции, Зеленски ще прави по някой отчаен опит през година. Света ще свикне и ще предпочете замразен конфликт пред безкрайна война и ядрена заплаха. Според мен войната приключи. Греша ли? Ако да, кажете смислена причина. Поздрави от Оз
53
6
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Викнали го за гранатометчик, пък неговата специалност била редник. Да се смея ли, да плача ли? Редник е звание а не специалност. Ти може да си редник и автоматчик и гранатометчик и картечар. Всички руснаци са карали казарма поне година. Няма неподготвени. Неподготвените са в България. Украинците ни показаха, че спешно трябва да връщаме наборната казарма
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До журналистката,само да кажа,че "редник" не е специалност а звание,без значение в коя армия е.нарем четете какво пише бе хора..
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мир по целия свят!производителите на водка ще фалират
50
3
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
До 47 На Сибир да не му казвате на вашият блок в Подуене? Там лопати не ви трябват.
49
1
 
4
 
! Отговори
До46 преди 1 година
Имаш калкулатор направи си труда да ги сметнеш а не да тролиш!
48
4
 
6
 
! Отговори
Папо преди 1 година
За мен още е загадка , как неадекватните руснаци,победиха османската армия в България, като турците ,са имали по добри позиции, по добро оръжие, по добри командири и по дисциплинирани войници,които са били много добри стрелци. Просто това явно е бил някакъв вътрешен саботаж в турската армия.