Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение

Мъже от руския град Липецк са изпрарени в Донбас без подготовка
26 сеп 2022 21:33, Йоана Цонева
194
Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение
Снимка: БГНЕС

Татяна Доценко, съпруга на един от мъжете, мобилизирани в руския град Липецк, заяви, че полкът на съпруга ѝ е бил изпратен на "фронтовата линия в Донбас" само след един ден обучение, съобщава "Медиазона".

По думите ѝ съпругът ѝ - 45-годишният Андрей Козирьов - служи в 237-и танков полк, като "те са 1000 души и нямаше медицинска комисия".

Тя каза още, че съпругът ѝ е получил известието за постъпване в армията на 22 септември, още същия ден е отишъл във военното управление.

"Около 10:30 ч. ги качиха в два автобуса, след което тръгнаха към Белгородска област", уточнява тя. Козирьов е бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче е редник, твърди Доценко.

Още по темата
"Той ми се обади преди половин час, присъстваха на едно учение, бяха им раздадени бронежилетки и каски", каза жената.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че гражданите на областта, призовани по време на "частичната" мобилизация, вече са били отведени във военно поделение в съседна област.

Той допълни, че всички мобилизирани мъже ще получат еднократно възнаграждение в размер на 100 000 рубли (1 800 евро). Той не уточни къде се намира военното поделение и докъде ще бъдат транспортирани мъжете по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари