Мъж откри огън във военен комисариат в Русия

Ранен е военен, стрелецът е задържан
26 сеп 2022 11:25, Елка Василева
58
Мъж откри огън във военен комисариат в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Въоръжен мъж бе задържан, след като откри огън във военен комисариат в руската Иркутска област, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата
При стрелбата е ранен военен, работещ в комисариата.

"Военният комисар Александър Елисеев е в реанимация, състоянието му е много тежко. Нападателят бе веднага задържан. Той със сигурност ще си понесе наказанието", заяви в Телеграм губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев.

Губернаторът уточни, че нападението е било извършено във военен комисариат в град Уст Илимск, индустриален град в Сибир, който се намира на 600 км северно от Иркутск.

Руският Следствен комитет заяви, че нападателят е 25-годишен жител на Уст Илимск.

"Срамувам се от това, че подобно нещо се случва в момент, в който трябва да бъдем сплотени и да се борим не един с друг, а с реалните заплахи", каза още губернаторът.

Няколко военни комисариата бяха нападнати, след като миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, отбелязва Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
34
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Назрява революционна ситуация.Дали Жужака няма да опъне въжето.
7
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 3 "... После да насочат танковете и самолетите към Москва." Не бих се учудил ако някой пилот се разбие с изтребителя си в Кремъл, както ислямските терористи атакуваха Пентагона на 11 септември 2001 г.А ако има ракети може да не се разбива, а просто да изсипе товара си върху военолюбците!!!
6
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
днес откриха огъня, в другиден колелото, а в по другиден топлата вода
5
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!!! По-добре руснаците да се избиват помежду си, отколкото да убиват невинни хора от чужди народи!!! Жалко че не е успял да избие повече шапкари...
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прометей е бил наказан от боговете за същото.
3
9
 
40
 
! Отговори
. преди 1 година
"трябва да бъдем сплотени и да се борим не един с друг, а с реалните заплахи"има само една реална заплаха за вас, нарича се В. В. Путин
2
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да изчака да го въоръжат с по-тежко оръжие и тогава, подкрепен от колегите си да организират един бунт и да арестуват офицерите си. После да насочат танковете и самолетите към Москва.
1
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Пр0сия откриха огъня !