Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?

Русия може да пусне ядрени подводници по бреговете на Норвегия
Обновена: 26 сеп 2022 13:47 | 26 сеп 2022 11:40, Елка Василева
433
Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?
Съби Събев. Снимка: архив, БГНЕС

Много ниска е вероятността да се пристъпи към ядрено оръжие независимо от реториката на руската Държавна Дума и Дмитрий Медведев. Тежко е това решение, което ще има сериозни последици. Ако допуснем, че Путин ще се изкуши, може да става дума за предупредителен ядрен взрив високо в атмосферата в Черно море, ако руската армия започне да се изтегля безконтролно от фронтовата линия. Това коментира пред Nova News генерал-майор Съби Събев, бивш военен представител на България в НАТО.

Още по темата
По думите му Украйна няма да седне на масата за преговори при условията на Русия. "Над 100 килотона се отива към стратегическите ядрени оръжия, каквито са балистичните ракети, както и на бомбардировачи", обясни генералът. И допълни че консултативната среща на президента е била адекватна на ситуацията.

Елена Поптодорова, дипломат и бивш посланик в САЩ, от своя страна смята, че България вече е в конфликта, а Русия е заплаха. "У нас се търсят всякакви евфемизми, за да се избегне истината, но това е бумеранг. Опасявам се, че ще започнат епизодични провокации, като например ядрени подводници по бреговете на Норвегия. Допускам, че Путин е възможно да се прибегне до тактическо ядрено оръжие. Няма никакви признаци за готовност за отстъпление или примирие", посочи тя.

Според нея трябва да бъде свикан КСНС. "Така ще бъдат привлечени лидерите на партии и да се вземат решения в максимално широк колективен състав", счита Поптодорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
4
 
22
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 1 година
А бе не свършиха ли вече тия дърти комплексари и комплексарки ,дето умират да си избият комплексите , бръщолевейки мокрите си сънища ?! Вменяват ни казуси по теория на вероятностите ,но най-вече на НЕвероятностите ...
323
3
 
6
 
! Отговори
rado преди 1 година
Moze!!! E to po taq logika USA moze da napadne Canada. Ne puskaite takiva statij Dnes, izglezdate sme6ni.
322
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ме тревожи Путин дали ще използва ядрено оръжие , по тревожни са украинците прекалено са крайни и като нищо ще взривят някоя ядрена централа и реално пак ядрена катастрофа.Мисля че европейските политици именно от това най много се тревожат очевидно от друга страна трябва да ги подкрепяме но е трудно да им имаме пълно доверие ,че няма да предизвикат поредната ядрена катастрофа.Въобще в кофти ситуация сме европейците.
321
3
 
18
 
! Отговори
2 преди 1 година
Дълга война на изтощение и ожесточаване!Украйна не може да победи и ако вовреме не преговаря разпадът й е сигурен!
320
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви глупости говорете само.
319
3
 
21
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Този си е срам за униформата. *** на повикване.
318
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако гръмне над морето ще си го забие, защото това може да се приеме като атака по натовските държави Румъния, България, Турция!
317
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко ще трепе путин с ядрен взрив високо в небето над Черно море? Чайките или гларусите?
316
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Къде Данса му спрели копейките?
315
2
 
5
 
! Отговори
Къде преди 1 година
е Биби? Липсват, компетентни русофилски коментари! Боби да разиграе, един ядрен сценарий!
314
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин може да използва "ядрено оръжие" единствено в пaмперса си...
313
8
 
4
 
! Отговори
Спокойно ! преди 1 година
Ясно е че референдума ще е успешен ,ясно е че Украинците ще разбият руснаците и е ясно че Путин нямало да блъфира следователно всички милиардери и сенатори чакат Путин да ги унищожи ---- човек който вярва на подобен сценарий не знам как е със главата !!! Това спокойствие на върхушката показва ,че нещата не са така както изглеждат на пръв поглед и както се цепи Медведев !
312
14
 
14
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Няма проблем Путин да използва тактическо ядрено оръжие.А какво ще сторят краварите ще видим.Всички карти са на масата.Путин не може да си позволи загуба в тази война.
311
15
 
10
 
! Отговори
Спокойно ! преди 1 година
Щатите не говорят ,просто са им казали че ха видят силозите да се отварят и всичко руски почва да плаче ! Видяхте на Путин великата армия ще му видите и ядреното фиаско ,Щатите са поне 20г технологично преди руснаците ,не им гледайте прехвалени те сармати !И Димо Гяуров тази сутрин каза ,че два специални самолета вече са вдигнати и наблюдават всичко за да могат да ги разпилеят още преди да са почнали ,нека Путин си мисли ,че е те така ще унищожи Ню Йорк и Англия !!!!
310
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събчо Събчо и за ефрейтор не ставаш но с такива смешни угодни приказки и генералисимус очакваш да станеш.
309
9
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Анонименняма идея какво ще стане с Москва и Питер, ако Русия използва атомно оръжие, но напълно съм на ясно какво ще стане с Вашингтон, Ню-Йорк, Лондон и Брюксел!
308
7
 
9
 
! Отговори
Прав е генерал Събев преди 1 година
Само, че тук става въпрос за психопат. И ядрената ракета ще бъде изстреляна нито към Норвегия, нето към Украйна , а към Америка...
307
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗНАЧИ ЩЕ ЯДЕМ ПЕЧЕНИ ПОПЧЕТА, ПАДАЩИ ОТ НЕБЕТО !!!
306
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Елена Поптодорова е една крадла на парфюми. Щом влезе в магазин веднага я обземат странни желания - да забърше нещо без да го плати. Изглежда така са я възпитали още като малка. От такива крадли не желая коментари, а на натовския генерал Събев няма ли кой да му завре топките в *** та да престане да злослови.
305
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само една частична мобилизация и руснаците се разбягаха, а представете си какво ще стане в Москва и Петербург ако Путин използва ядрено оръжие.