Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?

Русия може да пусне ядрени подводници по бреговете на Норвегия
Обновена: 26 сеп 2022 13:47 | 26 сеп 2022 11:40, Елка Василева
433
Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?
Съби Събев. Снимка: архив, БГНЕС

Много ниска е вероятността да се пристъпи към ядрено оръжие независимо от реториката на руската Държавна Дума и Дмитрий Медведев. Тежко е това решение, което ще има сериозни последици. Ако допуснем, че Путин ще се изкуши, може да става дума за предупредителен ядрен взрив високо в атмосферата в Черно море, ако руската армия започне да се изтегля безконтролно от фронтовата линия. Това коментира пред Nova News генерал-майор Съби Събев, бивш военен представител на България в НАТО.

Още по темата
По думите му Украйна няма да седне на масата за преговори при условията на Русия. "Над 100 килотона се отива към стратегическите ядрени оръжия, каквито са балистичните ракети, както и на бомбардировачи", обясни генералът. И допълни че консултативната среща на президента е била адекватна на ситуацията.

Елена Поптодорова, дипломат и бивш посланик в САЩ, от своя страна смята, че България вече е в конфликта, а Русия е заплаха. "У нас се търсят всякакви евфемизми, за да се избегне истината, но това е бумеранг. Опасявам се, че ще започнат епизодични провокации, като например ядрени подводници по бреговете на Норвегия. Допускам, че Путин е възможно да се прибегне до тактическо ядрено оръжие. Няма никакви признаци за готовност за отстъпление или примирие", посочи тя.

Според нея трябва да бъде свикан КСНС. "Така ще бъдат привлечени лидерите на партии и да се вземат решения в максимално широк колективен състав", счита Поптодорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
2
 
2
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Останал си сам тук....
283
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и с подводен и да предизвика цунами......
282
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ще има безконтролно изтегляне на руската армия от фронта е пределно ясно! Но на дждуджето не му стиска да прави ядрен взрив.
281
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
280
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като фашизмът в Украйна беше ударен и унищожен в зародиш, на Зеленски и фашистките му приятелчета не им остава нищо друго освен да играят ролята на невинни жертви пред световната общност, които нямат нищо общо с Айдар, Азов, Десен сектор, които не са провъзгласили един фащист убиец на хиляди руснаци и поляци, като Бандера за национален герой и да извършват престъпления след престъпления против човечеството, като прехвърлят вината на руснаците- Буча, Юзум, Запорожката АЕЦ, теракта с/у Дугина
279
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобията е остро психично заболяване, което води до деградация на личноста! Русофобията неизменно се свързва с кравароробията, но не непременно с българският патриотизъм. Днес когато видяхме резултатите от изборите в Италия виждаме как лъсна истината за това, къде е фашисткият режим дали в Украйна или в Русия. Спечелилата партия в Италия се представя от самите италиански политолози, като постфашистка партия и като такава тя подкрепя не фашистка Русия, а фашистка Украина!
278
2
 
3
 
! Отговори
До до олигарсите преди 1 година
Ти сега, адвокат на руските олигарси ли се явява?
277
1
 
2
 
! Отговори
Б. преди 1 година
Самият Путин му го е казал...
276
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А над Москва какво може да се случи...
275
14
 
10
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Кой какъв е Май забравяш да кажеш, че Япония обяви война на САЩ през ВСВ и напълно заслужи каквото си получи.А Русия не е обявила война дори на Украйна, което не и пречи да върлува там. Дано си получи и тя заслуженото..
274
2
 
2
 
! Отговори
До 292 преди 1 година
А диваците що и ядоха капитан Кук...
273
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Олигарсите... А в Украйна как беше ???Кои избягаха ,... и кои останаха , май само чуждестранният легион .Колко пъти Макрон хоДИ до Путин да го моли да пусне френските войници от плен !
272
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са Баце , БикоФ , Гърневски , Паси-то , PKP-to , Десита ... да кажат , защо дадоха на Русия 2-3 милиарда за потока ..., а сега видяха твърдия .Днес сме с вас , утре не сме с вас .
271
7
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
И пускайте клипчета как руснаците ги мобилизират с шишанета от 1890 г. и чакайте да повярвам. Не че няма и шарани на гола кука да се хващат ама са малко.
270
0
 
7
 
! Отговори
Олигарсите преди 1 година
нямат ли равни права с останалите? Ако не ги мобилизират, ги лишават от правото да дадът живота си за Русия...
269
7
 
17
 
! Отговори
Край преди 1 година
Давайте ни всеки ден Ленчето, Иджев, Агов и Ал. Юраданов и чакайте да намразим Русия. До тук си намразих само телевизора. Нещо за погребението на Суперграни няма ли?
268
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен--283 Норвегия не заплашва Русия !Е, да де , а да не би Русия да е заплашвала НАТО ? Какво общо има Украйна с НАТО и ЕС ? Докато НАТО заплашва Русия !
267
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бях чувал такава глупост че руснаците нямали ракети.Американците купуваха доскоро руски двигатели за ракети.Първият спътник в света руски,първият космонавт руснак. Ракетите им летят като луди в Украйна.Как го измислихте че нямали ракети и не летели.
266
5
 
19
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ОЩЕ НЯКО ПИШМАН АНАЛИЗАТОЕ НЯМА ЛИ ДА НИ НАВРЕТЕ В ОЧИТЕ? СЕГА Е РЕД НА ПАСИ И ПЛЕВНЕЛИЕВ,ВСЕ ПРИЗНАТИ МЕЖДУНАРОДНИ АНАЛИЗАТОРИ.
265
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантиците в България са само на приказки , ако ги мобилизират , КОЛКО ОТ ТЯХ ЩЕ СЕ ОТЗОВАТ , или веднага ще ДУХНАТ !?