Путин освободи Чижов като посланик на Русия към ЕС

Дългогодишният руски посланик обвини ЕС в разрушаване на мостове
26 сеп 2022 17:00, Елка Василева
12
Путин освободи Чижов като посланик на Русия към ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин освободи Владимир Чижов от ангажимента му като постоянен представител на страната си към Европейския съюз, съобщи ТАСС.

Още по темата
Освен към ЕС Чижов беше представител на страната си в Европейската общност за атомна енергия.

По-рано този месец Чижов потвърди, че в най-близко време ще напусне Брюксел във връзка с приключване на продължилия му 17 г. мандат като посланик на Русия към ЕС.

На прощалния прием, който даде на 8 септември и който беше бойкотиран от дипломатите на ЕС, дългогодишният руски посланик Владимир Чижов обвини ЕС в "разрушаване на мостове", но не спомена основната причина за ниската точка в отношенията - войната на Русия в Украйна, съобщи тогава "Юроактив".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До JasЛукашенко и Орбан са най-големите леки жени. Първи ще започнат да ритат умрялото куче. Лукашенко вече започна - не го питали, като нахлули в Украина през неговата територия. Той не знаел. мислел, че това е учение )))
8
4
 
6
 
! Отговори
Jas преди 1 година
За Чижов не знам но днешната диария на мъпета Александър Лукашенко на срещата с Путин в Сочи е върхът на глупостта. Оплаква се че Западът неуважавал Русия и Белорусия а пък те как прилежно продавали на Запада торове, без които Западът щял да умре от глад. Тази играчка на конци иска уважение. Само че респекта всеки трябва да си заслужи, не е даден от Бога. А неговите и на господаря му действия за последните 25 не будят респект пред никой, който мисли критично. Владеят през 25 г. Това не е нормалн
7
2
 
7
 
! Отговори
F преди 1 година
До 5ЕС са слуги не на САЩ, а на финансовото световно лоби. Както е и САЩ между другото. Ръководителите на държавите в ЕС, на ЕС и на Г7 като цяло се водят единственото от логиката на финансовото наднационално лоби. Те командват парада. Ако си мислиш, че нещо зависи от теб и мен - жестоко се лъжеш.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Падна ки вече от прозореца или остава за утре.
5
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС са слуги на САЩ. Не са дипломати, нямат достойно поведение и подклаждат огъня.
4
7
 
21
 
! Отговори
МНЗ предупреждава: преди 1 година
Сега да внимава с качването по стълби, плаване с лодки, както и настрани от прозорците на етажи от втори нагоре, включително! ХА ХА ХА ХА
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме да освободи и Борисов като посланик на Русия в България
2
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС не трябва да има посланици, както и държавите не трябва да имат посланици към ЕС. От къде на къде ЕС ще си присвоява това право бе? ЕС е съюз от държави, не е самостоятелна държава. Някой иска да концентрира властта в свои ръце и да управлява всички народи в Европа но няма да го бъде тая!
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чижов сега да внимава като отваря прозорците. По добре хич да не ги отваря.