Руски самолети доближили въздушното ни пространство

Това е станало през февруари и март
26 сеп 2022 18:50, Нели Христова
66
Руски самолети доближили въздушното ни пространство
Снимка: БГНЕС

Руски самолети са доближили въздушното пространство на България на два пъти през февруари и март. Това заявиха от Министерството на отбраната на Испания, което обяви за приключила тазгодишната си кампания по Air policing в рамките на НАТО.

Както е известно, в началото на тази година България беше една от страните, които приеха испански изтребители, заедно с които нашите ВВС охраняваха въздушното пространство на страната ни, съобщава Марица.

Освен на България, въздушните сили на Испания оказваха охрана на небето също така на Литва и Естония. От военното ведомство на иберийското кралство поясниха, че са били констатирани общо 38 случая, при които руски самолети са доближили границите на тези три държави, които са част от т.нар. Източен фланг на НАТО.

От испанските ВВС признаха, че най-натоварено е било в Литва, където на 34 пъти е трябвало да пресрещат руски самолети, наближили въздушното пространство на балтийската държава.

В България и Естония, от друга страна, е било най-спокойно, тъй като там испанските пилоти е трябвало да реагират на два пъти за приближаващи руски самолети.

Най-спокойно премина мисията ни в България, които нашите ВВС посетиха за първи път, за да подпомогнат с охраната на небето над Черно море. Там, между февруари и март, испанските пилоти реализираха едва два случая на пресрещане на самолети на Руската федерация, съобщи военното министерство на Испания, цитирано от 20minutos.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Такива филми сме ги гледали,през 1940. Години по същия начин анексира Литва и Латвия,псевдо референдуми уж правителствата им подали молби за членство в СССР,и с Финландия опитали но там не минал номера яли кютек болшевиките през зимната финландска война с над триста хиляди убити. Красноармейци,те и с нас могат да опитат така да стъпят с военни тук и после с копейкините и корнелийка да пробват да ни залепят към мизерната им федерация
48
9
 
2
 
! Отговори
Нищо преди 1 година
Важното е че Герб ще спечели отново.
47
2
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха ха преди 1 година
Вече не смята да доближават, защото има химарс.
46
0
 
3
 
! Отговори
Гай Баню преди 1 година
Ауууу,ъм чи ко ш прайми сигъъъъ
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски самолети доближили въздушното пространство на България обаче Хамериканските бази чужди военни в България не ни пречат...
44
10
 
8
 
! Отговори
Чък Йегер преди 1 година
Руските самолети обаче толкова ги е страх от невроятния, непобедим, свалящ по 10 самолета още преди да се е събудил и 10 докато си пие кафето Призрак на Киев, че не смеят да нарушат въздушното ни пространство.
43
5
 
20
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 1 година
"доближили въздушното пространство" - Аз пък почти таковах комшийката...
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундю Грийнсок е във възторг, съжалява само, че не е летял почетен ескорт с месершмита си
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да идват да ни освобождават!
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе там в сайта ви ако има някой дето освен да пише може и да чете да види и пусни колко руски самолета през 1944 година са нарушили въздушното ни пространство. Това направо ще е новината на годината!
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле каква новина!!!!!! Февруари се е случило. Сайтче доказахте ЧЕ ЖУРНАЛИСТЧЕНЦАТА ВИ СА С НЕЗАВЪРШЕН ТРЕТИ КЛАС. БАСИ И НЕГРАМОТНОСТТА.
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ, НАТО и Европейския съюз сигурно съм изнасилвач, след като съм я доближил в асансьора. А пък в градския транспорт колко жени съм доближил не е истина, направо да правят отделни превозни средства за мъжете и за жените, след като доближаването е толкова страшно. Съвсем изтрещяха вече в това НАТО!!!
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кое толкова ви удивлява? Доближили са го, но не са го нарушили. Американски самолети постоянно доближават въздушното пространство на Русия. Ние не го доближаваме, защото нямаме с какво.
36
1
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
това е някаква СРАМОТИЯ !...Аз,като част от войските на ПВО /НЯКОГА/ мога да ви кажа:..-Всяка цел се следи НЕ от "еърполишъните",а от средствата на ПВО,включващи И радиолокационни станции.!!!..Просто ме е срам,че некакви си испански марионетки били "забелезали" приближаването на руски самолети към нашето въздушно пространство !..А като обърнем внимание и на ВРЕМЕТО,ДАТИТЕ,в които е ставало това,картината става от гротескна ,в тъжна..
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително важна и актуална новина. Вие мозък в този сайт имате ли?
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 24 февруари досега - 261 свалени руски бойни самолета! Хеликоптерите - да казвам ли колко от тях са свалени, че са повече???
33
12
 
7
 
! Отговори
СРАМ!!! преди 1 година
Комунистически сайт, русофилски сайт, трие мненията които не възхваляват Русия и нейния император Путин Първи (който май се очертава да бъде и последен), а оставят само мненията на хора уплашени, хора които са готови на всичко, само и само да се подчинят на императора на една разпадаща се и умираща империя!!!
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От заглавието човек си мисли, че днес се е случило, а то било в началото на годината... Излишно плашене !
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еееее не смеят насам.С помощта на метода Силва и чертежите охраняваме небето.Скоро очакваме и ято бойни гълъби,обучени от премиера да се включи хаха.
30
6
 
14
 
! Отговори
Самальотчик преди 1 година
Дойдох... видях едни страшни чертежи на самолети от Виетнамската война ... и уплашен обърнах и полетях към мамаша Раша . Още ми тракат зъбките . Никога не съм виждал такива страховити чертежи на самолети ... Не един... не два ... а цели ШЕСТ рисунки на F16 кръжаха около мен.... Ще взема да дезертирам ако командира ми ме прати да летя пак близо до България ...