Забрана за руски граждани да влизат в Полша по въздух и море

Ще има едноседмично забавяне за забраната
26 сеп 2022 17:52, Петя Славова
54
Забрана за руски граждани да влизат в Полша по въздух и море
Снимка: БГНЕС

Полша забрани влизането на руски граждани, които преминават на нейна територия по въздух и море.

Седмица по-рано Естония, Латвия, Литва и Полша затвориха сухопътните си граници за руснаци, припомня БГНЕС. Така те забраниха влизането на повечето от тях, включително на тези с шенгенски визи.

Още по темата
Заместник-министърът на вътрешните работи Бартош Гродецки обясни, че ще има едноседмично забавяне за забраната, за да имат техническото време въздушните и морските превозвачи да се приспособят към новите условия.

Ако някой превозвач позволи на гражданин с наложена забрана да влезе в ЕС през полските гранични пунктове съгласно новите разпоредби, той ще бъде отхвърлен и транспортиран обратно до първоначалната отправна точка, съобщи анадолската агенция.

БГНЕС припомня, че миналия месец ЕС постигна политическо споразумение за спиране на споразумението за облекчаване на визовия режим с Русия. Това решение значително ще намали броя на визите, издавани от държавите - членки на ЕС, на руснаци.

Първоначално Естония, Латвия и Финландия предложиха обща забрана за издаване на туристически визи за руснаци в целия ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: забранаПолшаруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Динев преди 1 година
пуста и необработена е половината Русия а те все е чужди дворове гледат,сега никъде не го искат но имат приятелски страни като Мозамбик Уганда,Танзания,е и тука нашите копейковци ги чакат,Костя лъже като разпран че не са забранили българския е запорожка област окопантите рашисти но това си е за негова сметка че
41
0
 
3
 
! Отговори
1234 преди 1 година
До Анонимен 18 явно тогава ние също сме фашисти, защото заради надето външен министър и измисления от нас план "подкова" сащ и съюзници потрошиха Сърбия. А те (сащ и съюзници) фашисти ли са?
40
3
 
8
 
! Отговори
ПУТИНОФИЛИТЕ преди 1 година
са с толкова промити мозъци, че не забелязват войната, която Путин започна в Европа срещу ЕВРОПА. ТОЙ ЯСНО ПОИСКА ИЗТОЧНА ЕВРОПА ! НА ПРАКТИКА ПУТИН ЗАПОЧНА ВОЙНА СРЕЩУ НАТО ! В МОМЕНТА НАТО МОБИЛИЗИРА 300 000 ВОЙНИЦИ В БЛИЗОСТ до Русия ! ПУТИНОФИЛИТЕ НАЙ ДОБРЕ ДА МЪЛЧАТ, ЗА ДА НЕ ОКУРАЖАВАТ И БЕЗ ТОВА ДОСТАТЪЧНО ЛУДИТЕ ЖИВИ ОСТАНАЛИ ОТ БИВШАТА БАНДА НА ПУТИН ! ОСВЕН АКО ИМ Е ОМРЪЗНАЛ ЖИВОТЪТ !
39
1
 
7
 
! Отговори
РУСКИТЕ ЕМИГРАНТИ преди 1 година
и техните наследници в цял свят са повече, отколкото руснаците в Русия. Русия има територия и ресурси за половината земно население. Но липсва култура, морал и градивна философия в сегашните управници. Затова Русия системно губи най ценния си ресурс, руснаците с творческо мислене. Това са половин % от населението. Останалите чакат някой да им каже какво да правят.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно, скоро ще искат обратното, но няма да се случи.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма да се учудя, ако е вярно, разбира се. Поляците мразят руснаците и в червата, защото в цялата си история Полша е била под руско влияние . Поляците дори не искат да са славяни, ами французи. Не знам защо. Чехите пък искат да са немци, хърватите италианци. И с това си бият голям шут. Никой не трябва да прилича на никого, така трябва да е, ама ...
36
0
 
0
 
! Отговори
Аз казах преди 1 година
Егати източникаАнадолска агенция
35
2
 
1
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Руснаците крила ли имат?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша има излаз на Балтийско море, което ги разделя от Великобритания.
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия хептен подлудяха,това нашият Соломончо Пасито и другите ястреби от неговата хомодружинка Детелинка могат само да завиждат за тези смели решения на демократите от Варшава...
32
0
 
3
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
Епа глей ся! виж един сайт google maps се вика! там можеш да видиш има ли полша море или нема!
31
6
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
трябва да изгоним всички с руски паспорти за да нямаме утре руска народна република на българска територия.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че койрусняк има желание да ходи там )давайте ги тук по хотелите ...стая с руснаци стая с украинци ,е тоя път алкохола че изкупят )
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
28- СПРИ НАРКОТИЦИТЕ РАЗВИЛ СИ ШИЗОФРЕНИЯ- ЕСТЕСТВЕНО ВСЯКА ДЪРЖАВА РЕШАВА КАК ДА ПОСТЪПИ С МЛАДИ И ЗДРАВИ МЪЖЕ- А АКО УТРЕ БАЩИЦАТА ТРЪГНЕ ДА ГИ СПАСЯВА- ПОЛША ПОМНИ 23 АВГУСТ 1939Г ХИТЛЕР И СТАЛИН ПОДПИСВАТ ДОГОВОР ЗА НЕНАПАДЕНИЕ, А НА 17 СЕПТЕМВРИ ХИТЛЕР НАВЛИЗА В ПОЛША ПОСЛЕ СТАЛИН И ТОЙ А СЛЕД ТОВА ОБЯВЯВАТ ЧЕ ИМАТ ОБЩА ГРАНИЦА, ЗАЩОТО ПОЛША ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА...
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24.. И сега нищо не пречи пак да си я поделят, след окрайна..
27
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер. След някое време същите мъже, които сега не ги допускат, ще се върнат, ама с оръжие и танкове..
26
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Положението в Русия: 1. Джуджетата управляват. 2. Оррккитте са разбити на фронта. 3. Хобитите бягат през границата. 4. Елфите Симонян, Скабеева, Соловйов приказват по телевизора.
25
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За абсолютно всички беди, които ги сполетяват... руснаците трябва да благодарят на диктатора си.
24
4
 
20
 
! Отговори
Jas преди 1 година
Кое му е чудното, поляците добре помнят 1938, договора ***-Рибентроп и това как нацистицка Германия и СССР приятелски си разделиха Полша...
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВАЛЯМЕ ОГРАДИТЕ ПО ГРАНИЦИТЕ ЗА ДА НЕ СМЕ ФАШИСТИ- ДИГАШ ОГРАДА- ФАШИСТИ СТЕ ПУСКАШ НА ВОЛЯ- НЕ СИ ФАШИСТ