Зеленски: Путин не блъфира за ядрените оръжия

Ударите по 2 украински АЕЦ-а може да са ядрен шантаж
26 сеп 2022 14:36, Елка Василева
169
Зеленски: Путин не блъфира за ядрените оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не смята, че Владимир Путин блъфира, че Москва е готова да използва ядрени оръжия, за да защити Русия, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Миналата седмица руският президент заяви в телевизионно обръщение, че Москва ще използва "всички налични средства", за да защити Русия и нейния народ, ако териториалната й цялост бъде застрашена.

"Вижте, може би вчера това беше блъф. Сега може да е реалност", каза Зеленски пред Си Би Ес Нюз вчера. По-рано украинският президент омаловажаваше подобни предупреждения като ядрено изнудване.

"Не мисля, че той блъфира", добави Зеленски.

Украинският президент заяви, че руските удари по или близо до две украински ядрени централи могат да се смятат за "съвременна употреба на ядрени оръжия или ядрен шантаж".

Киев обвинява Москва, че многократно е обстрелвала по време на войната окупираната от руски войски Запорожка атомна електроцентрала, а неотдавна е нанесла ракетен удар в близост до ядрената централа в Южноукраинск.

Москва отрича да е обстрелвала електроцентралата в Запорожие, като обвинява Киев, че е отговорен за това.  Русия не коментира твърденията на Украйна за обстрела на АЕЦ  в Южноукраинск.

Междувременно Сергей Никифоров, говорител на Зеленски, направи уточнение във връзка с изявлението на президента за получаването на американски усъвършенствани системи за противовъздушна отбраната НЕЙСАМС (NASAMS).  О уточнението става ясно, че Украйна не е получила самите оръжейни системи, а  съгласие за изпълнение на доставката.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
6
 
34
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
С поне 10 статии на ден за зеленясалият наркоман, както и снимките му, не правите ли реклама на наркотици? Къде е СЕМ да се сезира?
103
32
 
9
 
! Отговори
Руските варвари преди 1 година
Ако и това направи, Путин обрича Рашата на тотална изолация. Дори от Китай. Тогава буквално ще умрат от глад за 6 месеца. Нямат машини, коли, чипове, компютри.. те са едни изостанали диваци ! Варварите на 21 век!
102
8
 
25
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 година
Абе, като ходите по голяма нужда пак със Зельо ли се съветвате дали е редно, дали възможно, или е само блъф на организма?
101
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комидианта е назубрил новия сценарий и не мож го спре
100
6
 
5
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Без пряко участие на САЩ във войната няма как да я загубят,че да го използват.От кого ще я загубят,ако САЩ не участва?Имат милион и половина редовна и 22 хиляди танка срещу 10 хиляди на НАТО в Европа с турските.Наистина САЩ имат над 10 хиляди на склад,но зад океана,докато пиша 22 хиляди,въпреки,че 13 хиляди са на склад но са под ръка и са далеч по-модерни стреляйки дори с управляеми ракети.
99
3
 
7
 
! Отговори
Az преди 1 година
Ами украинците ше ги поръсят с малко бактериогическо и ше видим ко ше стане.
98
10
 
9
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
КОМИКА ЗЕЛЕНСКИ ЩЯЛ ДА УРЕДИ С ВРЪЗКИ ЖУЖЕТО В ЦИРКА, АКО ОСТАНЕ БЕЗ РАБОТА? ПОНЕЖЕ ОБИЧАЛ ВОЙНАТА, ЩЕ ГО ИЗСТРЕЛВАТ С ТОП ВСЯКА ВЕЧЕР.
97
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пък как се разпозна като цел на ядрен удар?! Трябва поне един океан да ви дели и освен това да има сериозни изгледи да фалират . (както сащ и япония)
96
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Русия и Украйна не могат да победят в тази война... Пpocто ще има много жертви, особено от руска страна заради високоточните западни оръжия. Затова Путин мобилизира 300 хиляди. За HIMARSите е нужно много месо...
95
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя, Путин да не му се отчита по 3 пъти на ден! Комедиант!
94
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти тъкмо стана "най-влиятелния Евреин" , и ако Путин не блъфира може да станеш и "най-кратко известният " ?!
93
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийй путин - спаси Русия!
92
11
 
10
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
МАЙ ПУТИН ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ДА Е ПО ГОЛЯМ КОМИК ОТ ЗЕЛЕНСКИ! ЦЯЛ СВЯТ РАЗСМЯ СЪС ТРИДНЕВНАТА ОПЕРАЦИЯ ПРОДЪЛЖИЛА 210 ДНИ И ОЩЕ НЕ Й СЕ ВИЖДА КРАЯ ? А МОГЪЩАТА МУ АРМИЯ БЯГА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я СТИГНЕ?
91
13
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Щом още в Украйна отварят руските танкове като капачки на буркани .....ВОЙНАТА ВЕЧЕ ЩЕ СВЪРШВА...ШЕ ИМА И ПИР С ПЕЧЕНО РУСКО СВИНСКО НА ЯДРЕН ОГЪН ЗА ПОБЕДАТА!ВИНОТО ШЕ Е ОТ БЪЛГАРИЯ!
90
3
 
12
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тоя е напълнил гащите !
89
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убий путин - спаси Русия
88
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ да пратат незабавно на ЗЕ ядрено оръжие.
87
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ситния вредител в Кремъл иска да спре войната, но Украйна отказва преговори и затова се прави тази мобилизация. За диктатора е без значение, колко руснаци ще умрат във войната. Просто няма път назад, защото това означава край на живота му и край на мита за "Велика Русия"... Единствено убийството му може да спаси десетки хиляди животи и цялата вина за войната да му се припише само на него.
86
3
 
12
 
! Отговори
Аман от зеленкьото преди 1 година
Няма ли кой да го думне тоя, що народ се изпотрепа заради тая марионетка
85
5
 
9
 
! Отговори
До 79 преди 1 година
Не знаех, че нациста и касапин Зеленски има ядрено оръжие