Зеленски: Путин не блъфира за ядрените оръжия

Ударите по 2 украински АЕЦ-а може да са ядрен шантаж
26 сеп 2022 14:36, Елка Василева
169
Зеленски: Путин не блъфира за ядрените оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не смята, че Владимир Путин блъфира, че Москва е готова да използва ядрени оръжия, за да защити Русия, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Миналата седмица руският президент заяви в телевизионно обръщение, че Москва ще използва "всички налични средства", за да защити Русия и нейния народ, ако териториалната й цялост бъде застрашена.

"Вижте, може би вчера това беше блъф. Сега може да е реалност", каза Зеленски пред Си Би Ес Нюз вчера. По-рано украинският президент омаловажаваше подобни предупреждения като ядрено изнудване.

"Не мисля, че той блъфира", добави Зеленски.

Украинският президент заяви, че руските удари по или близо до две украински ядрени централи могат да се смятат за "съвременна употреба на ядрени оръжия или ядрен шантаж".

Киев обвинява Москва, че многократно е обстрелвала по време на войната окупираната от руски войски Запорожка атомна електроцентрала, а неотдавна е нанесла ракетен удар в близост до ядрената централа в Южноукраинск.

Москва отрича да е обстрелвала електроцентралата в Запорожие, като обвинява Киев, че е отговорен за това.  Русия не коментира твърденията на Украйна за обстрела на АЕЦ  в Южноукраинск.

Междувременно Сергей Никифоров, говорител на Зеленски, направи уточнение във връзка с изявлението на президента за получаването на американски усъвършенствани системи за противовъздушна отбраната НЕЙСАМС (NASAMS).  О уточнението става ясно, че Украйна не е получила самите оръжейни системи, а  съгласие за изпълнение на доставката.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
11
 
! Отговори
Курника преди 1 година
Този май е сменил дилъра!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега. Путин не иска конкуренция кой да по влиятелен еврен. Така че ще го сърмати един два пъти и ще го прати на гости при английскиската кралица
42
2
 
12
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 година
До Анонимен 7. Кой ли ги подклажда тези войни, кой ли иска да спретне цветни революции в тези държави, кой ли?
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо руснаците да правят удари по АЕЦ, като ако стане нещо, ще трябва да отстъпват. А украинците защо ще обстрелват АЕЦ, като после и те ще трябва да отстъпват. Обаче провокации с фалшиви новини, или истински обстрел от трети страни са напълно възможни.
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ РАЗБРАХ , ЗАЩО ЕС НЯМА АРМИЯ , Путин ли е виновен ?
39
12
 
6
 
! Отговори
Този човек преди 1 година
се бори за държавата си и направи руската армия и малкото диктаторче Путин за смях. А тука разни ''патриоти'' и ''разбирачи'' плюят. Жалки сте.
38
0
 
6
 
! Отговори
До случаен преди 1 година
Стигат една на Кремъл и една на бункера...
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЧАПАЕВ.. А ние какво ще иЗСкараме ?
36
0
 
4
 
! Отговори
До до Чапаев преди 1 година
В изброените държави лугански референдуми ли искаш да правиш...
35
4
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 19Искам да ти кажа, че има един сайт - казва се https://nuclearsecrecy/nukemap/.В него се прави компютърна симулация какво ще стане, ако се взриви атомна или водородна бомба до 100 мегатона. Виж го. На Великобритания й трябват точно 4 50-мегатонови бомби, за да стане радиоактивен остров, лишен от всякакъв живот. За Франция трябват 6 или 7 такива. За САЩ ще трябват поне 200 50-мегатонови бомби. За Русия обаче - там ще трябват повече от 400 такива. Огромна територия, това е положението.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Киев обвинява Москва, че многократно е обстрелвала по време на войната окупираната от руски войски Запорожка атомна електроцентрала" Абе нали я е окупирала ,как така ще я обстрелва ? Четете ли какво пишете ?
33
5
 
5
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ПУТИНЕ, ИЗКАРАЙ Т-34 И КАРУЦИТЕ С ТРИ КОНЯМИ И КАРТЕЧНИЦА ОТЗАД!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драма като в "световната кеч федерация"... ще стане ли, няма да стане...и извденъж излиза Джон Сина - Тъ-тъ-ръ-ръъъъ
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЧАПАЕВ.. Не знам кой обяви че техните войни са ''ХУМАННИ'' , а ракетите им са ''прЕятелски'' , Русия или някой друг май беше ... Да попитаме Сърбия , Ирак , Либия , Сирия , Виетнам , Африка , сега и Йемен , и най-вече ЕС който е на колене пред сащ и Англия , ТЕ ОСТАВИХА ЕС БЕЗ АРМИЯ !
30
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ей *** вие стреляте по украинските централи искаш ли доказателства или да ти пратя идил!?
29
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
28
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като фашизмът в Украйна беше ударен и унищожен в зародиш, на Зеленски и фашистките му приятелчета не им остава нищо друго освен да играят ролята на невинни жертви пред световната общност, които нямат нищо общо с Айдар, Азов, Десен сектор, които не са провъзгласили един фащист убиец на хиляди руснаци и поляци, като Бандера за национален герой и да извършват престъпления след престъпления против човечеството, като прехвърлят вината на руснаците- Буча, Юзум, Запорожката АЕЦ, теракта с/у Дугина
27
2
 
10
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ Е НАЙ-ЧОВЕКОЛЮБИВАТА В СВЕТА, ТОВА ГО УЧИХМЕ В УЧИЛИЩЕ! УБИВА С ЛЮБОВ, НО САМО ЛОШИТЕ?
26
5
 
10
 
! Отговори
Край преди 1 година
Прав си Зеленчук - не блъфира. По-добре да не пробваме. Дайте руснацете на Русия и да приключваме. Ще ти дадат орден за храброст във Вашингтон и ще те забравят. Руснаците не де ...те ще те намерят.
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобията е остро психично заболяване, което води до деградация на личноста! Русофобията неизменно се свързва с кравароробията, но не непременно с българският патриотизъм. Днес когато видяхме резултатите от изборите в Италия виждаме как лъсна истината за това, къде е фашисткият режим дали в Украйна или в Русия. Спечелилата партия в Италия се представя от самите италиански политолози, като постфашистка партия и като такава тя подкрепя не фашистка Русия, а фашистка Украина!