Зеленски: Путин не блъфира за ядрените оръжия

Ударите по 2 украински АЕЦ-а може да са ядрен шантаж
26 сеп 2022 14:36, Елка Василева
169
Зеленски: Путин не блъфира за ядрените оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не смята, че Владимир Путин блъфира, че Москва е готова да използва ядрени оръжия, за да защити Русия, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Миналата седмица руският президент заяви в телевизионно обръщение, че Москва ще използва "всички налични средства", за да защити Русия и нейния народ, ако териториалната й цялост бъде застрашена.

"Вижте, може би вчера това беше блъф. Сега може да е реалност", каза Зеленски пред Си Би Ес Нюз вчера. По-рано украинският президент омаловажаваше подобни предупреждения като ядрено изнудване.

"Не мисля, че той блъфира", добави Зеленски.

Украинският президент заяви, че руските удари по или близо до две украински ядрени централи могат да се смятат за "съвременна употреба на ядрени оръжия или ядрен шантаж".

Киев обвинява Москва, че многократно е обстрелвала по време на войната окупираната от руски войски Запорожка атомна електроцентрала, а неотдавна е нанесла ракетен удар в близост до ядрената централа в Южноукраинск.

Москва отрича да е обстрелвала електроцентралата в Запорожие, като обвинява Киев, че е отговорен за това.  Русия не коментира твърденията на Украйна за обстрела на АЕЦ  в Южноукраинск.

Междувременно Сергей Никифоров, говорител на Зеленски, направи уточнение във връзка с изявлението на президента за получаването на американски усъвършенствани системи за противовъздушна отбраната НЕЙСАМС (NASAMS).  О уточнението става ясно, че Украйна не е получила самите оръжейни системи, а  съгласие за изпълнение на доставката.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
1
 
! Отговори
путинофилите преди 1 година
са с толкова промити мозъци, че не забелязват войната, която Путин започна в Европа срещу ЕВРОПА. ТОЙ ЯСНО ПОИСКА ИЗТОЧНА ЕВРОПА ! НА ПРАКТИКА ПУТИН ЗАПОЧНА ВОЙНА СРЕЩУ НАТО ! В МОМЕНТА НАТО МОБИЛИЗИРА 300 000 ВОЙНИЦИ В БЛИЗОСТ до Русия ! ПУТИНОФИЛИТЕ НАЙ ДОБРЕ ДА МЪЛЧАТ, ЗА ДА НЕ ОКУРАЖАВАТ И БЕЗ ТОВА ДОСТАТЪЧНО ЛУДИТЕ ЖИВИ ОСТАНАЛИ ОТ БИВШАТА БАНДА НА ПУТИН ! ОСВЕН АКО ИМ Е ОМРЪЗНАЛ ЖИВОТЪТ !
123
0
 
2
 
! Отговори
Joe преди 1 година
Пияните копейкини "стратези" в този форум здраво редят алгоритмите на военните действия. Разбират от всичко, включително и от ядрени взривове. Е,нищо ,че не са служили в армията! В интернет те са велики смелчаци , скрити под полата на Путин!
122
0
 
0
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 114 - когато създадоха Т-14 в първоначалния проект танка е с по-малко оръдие. Промяната се отрази негативно на цялостния баланс на танка. И веднага човек се чуди защо нещо проектирано с чудесен баланс го промениха? Е отговора е в това, че калибъра на Т-14 е най-малкия възможен да използва ядрени снаряди. Така германските ядрени гаубици имащи за цел да възпират масирано танково настъпление вече биха се сблъскали с ядрени танкове, а и в Украйна може лесно да се озове навсякъде с 5Кт снаряди
121
2
 
1
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Защо и е на Русия да обстрелва собствената си ядрена централа? Спор мен това само някой западен *** може да го измисли. Техните медии си служат с подобни похвати да повтарят глупости многократно докато формират обществено мнение. Така например ни облъчват с папата нищо, че в бг почти няма католици, с английската кралица, нищо, че освен Кики ***, като махнем шпионите в България нейните поданици се броят сигурно на пръсти.
120
4
 
6
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Всички статии на днес бг могат да се опреличат само с един нацистки поздрав .Едно и също .Психиатрите в бг медиите работят от краварска лудница.
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еааси цирка е тоя еленски.... Отзад-напред - не били наймарси, а разрешение за доставка.. то така и германците са дали разрешение за доставка на пантери... по една на 6 месеца от 2024. След това путин бил блъфирал, а после не бил блъфирал... отделно, че видиш ли руснаците обстрелвали аец-а, който е в тяхно владение от половин година... спрете му дроогата на тоя, че стана по-зле и от джо-дименцията!
118
3
 
5
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 1 година
Бре , Зельо взел да поумнява !
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленото джудже да ходи да се поклони на Путин )
116
2
 
6
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
***, наркоман.
115
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Киев обвинява Москва, че многократно е обстрелвала по време на войната окупираната от руски войски Запорожка атомна електроцентрала"________Вече ми омръзна да обяснявам очевидният абсурд в украинските твърдения.
114
1
 
10
 
! Отговори
Ника преди 1 година
Този все още ли се мисли за фактор?
113
1
 
8
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
След четвъртък според Кремъл война няма.Териториите с референдумите стават част от Русия и който изстреля и един снаряд по тях обявява война на Русия.Това ще е позицията на Кремъл,пък кой иска да пробва,а ние ще отбележем отговора дали е пропорционален или не?Но някак си тази мобилизация не говори за напълно пропорционален отговор,а за екцес при отговора.Според улицата екцес е когато някой,ако те обиди,ти да го пребиеш.
112
15
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
И янките да го заплащат с ядрен удар и мача да приключва да видим какво ще направи ***
111
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само една частична мобилизация и руснаците се разбягаха, а представете си какво ще стане в Москва и Петербург ако Путин използва ядрено оръжие.
110
9
 
24
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Тази контраатака ви излиза много скъпо около 20 000 укри дадоха фира.
109
5
 
18
 
! Отговори
Страх лозе пази преди 1 година
Руснаци няма да воюват на фронта, по линията Киевска област до Николаевска ще паднат 4 бомби след което войната приключва.
108
6
 
27
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Путин отдавна трябваше да затрие тоя гущер
107
6
 
22
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
До няколко дни на фронта пристигат първите мобилизирани руснаци. Засега най-тежки сражения се водят за град Лиман, където украинците отчаяно искат да превземат града и понасят тежки загуби, но въпреки тежките загуби на войници пращат нови и нови с надеждата да превземат града. По направление Бахмут руснаците напредват с малки темпове. В Одеса руснаците бомбят с ирански дронове военни по военен щаб. Нато пращат на Украйна съветски самолети СУ 25,
106
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руските варвари.. Я кажи , как е ЕС , и защо няма армия ?
105
9
 
31
 
! Отговори
Путин преди 1 година
"За какво ми е свят, без Русия!?" - ами прав е! Тия укропитеци толкова ми втръснаха, че бих приел едно ядреничко над главите им и няколко ядренички върху подстрекателите и поддържниците им! разбира се, не го казвам сериозно, ама байгън от тоз зелен чехъл!!!