Медведев уверява: Ядрената заплаха не е блъф

Използва ли Русия ядрено оръжие, НАТО нямало да се намеси
Обновена: 27 сеп 2022 11:21 | 27 сеп 2022 11:18, Елка Василева
114
Медведев уверява: Ядрената заплаха не е блъф
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди днес, че Москва има право да се защитава с ядрени оръжия, "ако това е необходимо" и това определено "не е блъф", предаде Ройтерс.

Още по темата
Медведев, който понастоящем е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, подчерта, че, "ако заплахата за Русия надвиши определен предел на опасност, ще трябва да отговорим. Без да искаме разрешение от никого и без дълги консултации. И това съвсем не е блъф".

НАТО няма да се намеси, ако Русия прибегне до ядрено оръжие в отговор на украинската агресия и Киев трябва да осъзнае това поне отчасти. Това предрича в социалната мрежа "Телеграм" Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Русия има право да използва ядрено оръжие, ако това е необходимо. При определени предварително случаи. В строго съответствие с Основите на държавната политика в областта на ядреното възпиране", пише той.

В поста си в мрежата Медведев предлага "да си представим, че Русия е принудена да употреби най-страшното оръжие срещу украинския режим". Той обяснява, че този режим е извършил "мащабен акт на агресия" и е "опасен за съществуването" на Русия.

"Допускам, че НАТО няма да се намеси в конфликта при такова развитие", заключава бившият руски президент. По думите му за западния алианс сигурността на Вашингтон, Лондон и Брюксел е "много по-важна от съдбата на и никому ненужната и загиваща Украйна". Медведев изразява убеждението си, че "задокеанските и европейските демагози" нямат намерение да загиват в ядрен апокалипсис" и е добре "властите в Киев почне частично да осъзнаят този печален извод".

Експрезидентът редовно публикува в Телеграм агресивни становища към Запада и Украйна през последните месеци, подчертавайки трансформацията си от явен западномислещ либерал като държавен глава от 2008 г. до 2012 г. в геополитически ястреб, коментира агенция Ройтерс


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
18
 
! Отговори
Кремълски сатрапи преди 1 година
В сегашната геополитическа обстановка, Русия е тумор за съвременния свят. Медведка, не заплашвай, че заводите на Локхий Мартин отдавна са на пълна пара и да, не произвеждат дъвки за балончета. Това, че мощните икономически държави не дрънкат съветска техника по площадите си да плашат гаргите не означава, че няма да Ви затрият минути след като сте натиснали копчето. Натиснете ли копчето, целия свят ще е срещу Вас, не само НАТО.
60
3
 
13
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Медведке пак си пил!!! НАТО ще се намеси и още как,първо ще долетят няколко хиляди крилати ракети,след тях влизат Ф22 и Ф35 след това влизат Апачи и накрая Абрамс и Брадли.
59
1
 
8
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
... като се замисля, за блъфа..., дали същото важи за лудите, те са си не добре с акъла в Кремъл та за тях дали важи същото правило, че блъфират?
58
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък искам да стане ядрена война, за да ги видя западните икономики, които са диверсифицирани..., как ще се представят. На практика новите "демокрации" са им колонии. При една хубава война, да видим на кой пръв ще му свърши урана.
57
1
 
20
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Когато някой ти каже, че не блъфира, можеш да си сигурен в едно - блъфира :)
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, не знам как си помисли, че малка Украйна може да е заплаха за съществуването на русия. Второ, сега нали до вчера твърдяхте, че воювате с НАТО. Ако е така, защо си мислите, че НАТО ще остави без последствия използването на ядрено оръжие?
55
5
 
24
 
! Отговори
Генерал Бен Ходжис преди 1 година
"Ако Русия употреби ядрено оръжие в Украйна отговорът ще бъде опустошителен за Русия. Впрочем, изобщо не се налага този отговор да бъде ядрен. Можем да си представим няколко неща. Нашите стелт изтребители F-35 могат да унищожат руските подразделения в Украйна - това няма да отнеме много време. Владимир Путин може да загуби и по-голямата част от Черноморския си флот и да понесе още доста други загуби. Отговорът на западните войски във всеки случай ще бъде опустошителен за руската армия. И то без използване на ядрено оръжие."
54
3
 
30
 
! Отговори
Бай Натю преди 1 година
Единственият проблем пред НАТО ще бъде, че от руска страна няма да има кой да подпише акта за пълната и безусловна капитулация на Русия. Психопата Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея!
53
4
 
21
 
! Отговори
Стивън Кинг преди 1 година
Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армията се оказа калпава затова ще използваме ядрено оръжие.Да не се окаже че и то е менте.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма такова нещо като експрезидент и бивш президент . тези са много неграмотни. пише се президентът Медведев 2008-2012
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес на 27.09.2022 г. за Руснаците е 14.09.2022 г. по Руския Календар е извършен кървав атентат атентаторите са Араби които искат отмъщение за безчинствата на Руснаците в Сирия
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
снайперистите да идват, че от тези заплахи, много се изнерви обстановката в цял свят...
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв интелект трябва да си,, вместо да си харчиш милиардите спокойно на някой слънчев остров, вземи подпали война и да се чудиш как да излезеш от нея.
47
3
 
20
 
! Отговори
Я пак? преди 1 година
Я пак да прочетем? Какво казва тоя: Той обяснява, че този режим (УКРАЙНА?) е извършил "мащабен акт на агресия" и е "ОПАСЕН ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО" на Русия. ХА ХА ХА Украйна (която няма ядрени бомби) е опасна за съществуването на Русия? т.е. ако Русия на я бомби с атомки - Украйна ще стигне до Владивосток??? ХА ХА ХА Тогава ето списък с още страни опасни за РОССИА: Уганда, Етиопия, Кот дивоар и др. ХА ХА ХА Как си признават че армията им е ГОЛА ВОДА на терен! ХА ХА ХА
46
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да е жив и здрав г-н Путин и войската му :)
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дмитрий Владимирович Медведев е намерен мъртъв бивш президент на СССР той е намерен мъртъв в град Москва час 10:55 ч. Оказа се че баща му е Владимир Путин
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май ще има парад на победата, но този път други ще маршируват в Москва. Нюрнберг 2 и специално за тези *** смъртни присъди.
43
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да е жив и здрав г-н Путин :)
42
1
 
19
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До казвам. А пък аз ти казвам, че си мнооооого, ама много т.ъ.п.п.п.п. Ама така е с безвъзвратно увредени съветски мозъци.