Московски полицаи изнасилват и пребиват задържан активист

Камардин е принуден да запише извинение за изказване
27 сеп 2022 21:09, Йоана Цонева
76
Московски полицаи изнасилват и пребиват задържан активист
Снимка: БГНЕС

Служители на московските правоохранителни органи пребиват и изнасилват задържания активист Артьом Камардин, научи "Новая газета. Европа".

По-рано днес агенти на московската полиция са нахлули в жилището на активистите Артьом Камардин, Александра Попова и Александър Менуков. Полицаите не са пуснали адвоката Леонид Соловьов в жилището поради това, че вътре са извършвали наблюдателна дейност "оглед на помещение".

Служителите на правоохранителните органи "нанесли жесток побой на Камардин и поставили дъмбел в аналния му отвор". След това го накарали да запише видеоизвинение за това, че е казал "Слава на Киевска Рус, Новорусия - д*хайте го" (или Нова Русия, така руската пропаганда нарича южните и източните региони на Украйна - бел. прев.) Той все още е в ареста.

Телеграмният канал 112 публикува видеоклип с "извинението" на Камардин.

Преди това Соловьов каза пред "Новая газета. Европа", че Попова и Камардин са били изведени от апартамента с белезници, а Менуков - със свободни ръце.

Огледът на апартамента е приключил около 17:00 ч. московско време, като и тримата активисти са били отведени в Тверския районен следствен комитет. Все още не е известно по какво наказателно дело са проведени действията по полицейското наблюдение и как то е свързано с активистите, които живеят в апартамента.

В неделя, 25 септември, в Москва, в близост до паметника на известния руски поет Владимир Маяковски, се проведе събитие, известно като Маяковски поетични четения. Активистите предварително заявиха, че септемврийските четения ще бъдат известни като "антимобилизационни". Камардин участвал във въпросните четения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
17
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Абе като знаем тия активисти от кой бряг са, май нещо преувеличават нещата
9
5
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Дъм,бел? Тоест гира.. Е каква задница трябва да има тоя, че да приюти такова нещо!? И така с гирата угазо ли са го водили към ареста или?
8
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е провалена територия, тотално.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия тримата заедно ли са живяли? И какво е това дъмбел
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядосали са се, че не е имало водка в дома му. Това е причината за дъмбела.
5
15
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 5 Активиста в затвора ли е бил? Какво ме интересува САЩ? Статията е за Русия и за изкълченяците които я населяват. Русофил започва да ми звучи като диагноза, виждате само в черно и бяло, САЩ и Русия, комунизъм и капитализъм. Точно с тази двуполюсна схема ви заблуждават да одобрявате такива зверства и неизбежно идва деня в който ви използват за войни, престъпления срещу собсвения ви народ и всякакви видове падение. Щом са руснаци могат да изнасилват, защото и в САЩ го правели?!
4
16
 
28
 
! Отговори
До космонавт преди 1 година
Друго си е американците да мъчат и изнасилват затворници без съд и присъда в Гуантанамо и Абу Гариб, нали?
3
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русский МИР. Това е. Навремето избиха Николай Втори последния руски цар заедно със съпругата му и децата му: Олга Николаевна, Татяна Николаевна, Мария Николаевна, Анастасия Николаевна, престолонаследникът Алексей Николаевич. Всичките деца. После ги хвърлят в един ров и ги заливат с киселина. Комунистите са садисти. Стефан Стамболов го разкъсаха жив на 30 парчета. Първо ушите после меса от бедрата му които са го накарали да ги изяде.
2
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно затова русофилите симпатизират на режима в Кремъл... Защото са същите извpaтеняци, като тези милиционери.
1
21
 
29
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
"Хората" в Русия са на животинско ниво.