Съветват наборниците да си носят женски превръзки и тампони

Руски военни се появиха на границата с Грузия
27 сеп 2022 12:03, Нели Христова
224
Съветват наборниците да си носят женски превръзки и тампони
Снимка: Twitter

Руските войски пристигнаха на ГКПП Верхни Ларс на границата с Грузия, където са се струпали хиляди млади руснаци, опитващи се да избягат от Русия заради обявената от Путин мобилизация.

Очевидци разказват, че поставят блокада, пише в Twitter беларуският журналист Тадеуш Гичан.

ФСБ (на която докладват граничарите в Русия) е потвърдила, че на границата са изпратени военни, но само "като резерв в случай, че резервистите се опитат да нарушат границата и да напуснат страната със сила".

Някои отчаяни руснаци вече са се опитали да преминат нелегално границата. Казахстанските граничари публикуваха снимки на трима задържани руснаци на руско-казахстанската граница в Костанайска област.

Гичан пише също, че в някои части на Русия наборниците получават списък с нещата, които трябва да купят, заедно с документите си за повикване. Той включва абсолютно всичко - от комплект за първа помощ до ботуши и спален чувал. Единствените незадължителни елементи са бронирана жилетка и каска.

На видео, публикувано от друг потребител в социалната мрежа, се вижда как жена, която изглежда има дългогодишен военен опит, дава указания на мобилизираните какво да вземат със себе си. Това включва турникети, лекарства и дори женски превръзки и тампони.

След като получава въпрос от страна на войниците: "Значи нищо от това няма да ни бъде дадено?", жената гневно отговаря: "Тези неща трябва да са ваши! Дават ви се униформа и оръжие, всичко, което е свързано с армията."

След това жената продължава да изброява нещата, които наборниците трябва да намерят - лекарства и турникети, тъй като там нямало за всички тях. Войниците казват, че няма турникети в аптеките, а тя ги призовава да претършуват аптечките в автомобилите си.

"Не се смейте, попитайте жените, майките, приятелките си за превръзки и тампони. Най-евтините женски превръзки и най-евтините тампони. Знаете ли за какво са ви? Когато ви застрелят, поставяте тампона в раната, той се разширява и притиска страните. Научих това в Чечения", заявява жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
до 175 преди 1 година
А ти при мобилизация,къде ще бъдеш,панелен Рамбо?
171
0
 
5
 
! Отговори
За слава путину преди 1 година
Ами то не е лошо и снаряди да си носят.Явно с голям ентусиазъм ще избиват нацисти.
170
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЖЕНАТА ИМ ГОВОРИ ХУБАВО. Ако човек се снабди с бронежилетка с най-висок клас на защита и по мярка е по-добре, отколкото да му дадат армейска. Ама така е като в България ни пази НАТО а няма казарма... лежте на това уше Казармата трябва да се върне задължително даже и за жени както е в Израел.
169
14
 
4
 
! Отговори
:-) преди 1 година
ами жената с тампон се е спасила в Чечня. либералните плъхченцаца и ако се наложи да се бият за майка България, ще избягате нали милуенца с малки сърчица? СПОКОЙНО И КАТО ДЕЗЕРТЬОРИ ПАК ЕДИН ДЕН ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ЕСТЕСТВЕНА СМЪРТ СЛЕД ТРОЛСКОНЕДОСТОЕН ЖИВОТ НА АНТИБЪЛГАРИ.
168
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да тръгнат да си искат екипировката към Кремъл. Щурм на Кремъл, ще има бой. Ще намерят тампоните на Кабаева, Симонян и Скабеева и ще ги натикат в устата на лавров, Путин, Шойгу. По-малко ще загинат. Като вземат автомата и гранатомета, да поемат да си търсят останалото.
167
20
 
77
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До Ти да видиш..Великата Руска държава даже едни бронежилетки не може да осигури за насила мобилизираните. Обаче, ОМОН и разните им там милиции и жандармерии изглеждат направо като Американски войници - защитени от главата до петите. Щом става дума за КГБ и бой по протестиращите - всичко е по стандарт. А на истинския боен фронт - там, прасета ги яли - негодни оръжия, стари униформи, зелева чорба и всичко като за крепостници и мужици. Нямат шанс Рашките срещу Запада, хеле пък срещу Американци!
166
23
 
77
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
И с такава просяшка армия искат да налагат нов ред! Щял бил да става многополюсен светът. Щял бил, ама това само в техния си Руский Мир, разбирай - дементирали сънища. Не може страна с БВП по-малък от този на Италия, с авиация 50 години след Американската, с никакви електронни средства за комуникации, с нулева логистика и най-важното С НИКАКВО УВАЖЕНИЕ КЪМ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ, не може такава страна да иска и още повече да налага някакъв измислен ред, дето никой не го иска. Да си седят в колхоза!
165
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 142 що не идеш ТИ да го омажеш?........Почти през ден кендзаммм зад него!:)))))))
164
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И памперси да си носят, и памперси !
163
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
170- Моля отговори кое точно възприемаш като глупост- изпращат мъжете на война.
162
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност този тип долнопробна пропаганда говори зле за самите пропагандатори и петте тр ола, наети да ръкопляскат под всяка подобна глупост.
161
5
 
28
 
! Отговори
цц преди 1 година
Те грузинците отдавна ги чакат с брадвите.
160
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** Христова печели май приза за най-много и най-глупави статии на месеца! До тук е първенец! Отнесе всички други писачи на селебрити и астрологични "новини".
159
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наборниците да се молят янките да не се включат във войната, че тия черните квито паламарки вадят ..... ше ги пopят като австрийски шлеп Дунава!
158
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по няколко тубички вазелин да си купят, че украинците не прощават!
157
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТРЕБЕ И ВАЗЕЛИН ТОЖЕ!
156
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия ги пращат на бесилото с указание да си носят въжета, че не стигат. Нищо по логично няма от това да дадат жертви в бой за сваляне на Путин и режима му вместо многократно повече в бой за кефа на Путин.
155
19
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До Анонимен 159 Ба, от къде ги намери тези 70 000 бе.? То ъкропитеците едва ги докарват до 40 000................
154
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"за водка нищо не се казва???" - Водката поскъпна. Това е голямата грешка на рашистите. Не може ли руснака да си купува водка, ще се разбунтува и ще направи преврат. За друго е страхлив, но пипнете ли му пиячката - става страшно.
153
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази новина е логично продължение на предишната в която се казваше, че повиквателни за фронта са поличили и акушерки. Всичко показва, че се очаква руските войници, масово да започнат да забременяват,