Меркел: Думите на Путин да се вземат насериозно

Той заяви, че ще използва всички средства да се защити
28 сеп 2022 13:25, Петя Славова
78
Меркел: Думите на Путин да се вземат насериозно
Снимка: БГНЕС

Думите на руския президент Владимир Путин трябва да се вземат насериозно, каза германският канцлер Ангела Меркел при откриването на фондация "Хелмут Кол" на името на бившия федерален канцлер.

Думите ѝ се позовават на телевизионното обръщение на руския държавен глава за защита на Руси с всички средства, предава БГНЕС.

Още по темата

"Трябва да се отнасяме сериозно към думите му", каза тя, цитирана от ДПА. "Сериозното отношение към думите му, не отхвърлянето им от самото начало като обикновен блъф, в никакъв случай не е признак на слабост или отстъпчивост, а признак на политическа мъдрост - мъдрост, която помага да се остави пространство за маневриране или, което е също толкова важно, дори да се разработи нова стратегия", подчерта Меркел.

По-рано Путин посочи в телевизионно обръщение, че западните страни, в отговор на "руската специална операция", извършват "ядрен шантаж", насърчавайки Киев да обстрелва Запорожската атомна електроцентрала, и намекна за допустимо използване на ядрени оръжия.

Президентът подчерта, че Русия е готова да използва всички средства, с които разполага, за да защити териториалната си цялост и народа си, и че "това не е блъф".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
2
 
! Отговори
Слава Украйна преди 1 година
Украйна си е стандартна държава!Путин е психар!Баба Меркел рожба на ГДР!
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крим си е бил туркоезично татарско ханство може и васално, но никога не е бил във владение на Турция от другата страна на морето, така че турците да си оставят фантазиите си, така че Кримише си е абсолютно русише, защото Русия си е наследник на Златната орда.
60
8
 
1
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До **** в 1654 г. Украйна "минава под московския цар" (това "московски" е много важно, но тук въпросът е за друго). Тогава Крим е васал на турския султан. Крим не е бил нито украйнски, нито московски. Мислите ли че Ердоган не го знае? Ердоган е активен и се държи със самочувствие, въпрос на време е да предяви претенции. С набъркването на Минск, Москва искаше да интернационализира войната, ще се набърка обаче и Турция и наистина ще стане интернационализация.И Москва още по-горко ще плаче.
59
1
 
8
 
! Отговори
**** преди 1 година
До Крим не е руски НАТО да го духа.
58
6
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
В Хага, Меркел до Путин.
57
2
 
14
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
Америка е терорист номер 1.
56
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за баба Меркел че замина и дойдоха кукувици като фон дерЛайням и онова нефоразумение Бербок, да не говорим за британската скумрия Лизи Страсната, добре че италиянците си избраха едно земно момиче.
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що, иначе пуска кучето ли? Комсомолци като нея държат вече 30 години Източна работа заложник на руските си господари.
54
13
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 1 година
Путин го създадоха б.о.к.л.у.ц.и като Меркел, които му лапаха за пари. Отделно тая бабишкера съсипа и Европа с нейните мигрантски политики. Сега да й запушат устата в Германия и да не й дават трибуна. Ако имаше решителни лидери в последните 20 години в ЕС, сега змията нямаше да е чудовище и нямаше да има война в Украйна.
53
24
 
9
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
НАТО трябва бързо да разположи мощни ядрени ракети в натовските държави близо до Русия.
52
4
 
33
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Засега Американците са идинствените на планетата, които са използвали адрено оръжие! И то срещу цивилни!
51
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво се карате бре? Засега Американците са идинствените на планетата, които са използвали адрено оръжие! И то срещу цивилни!
50
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ти нали му ги взимаше много сериозно...
49
28
 
13
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Русофили, не виждате ли какво се случва в Русия, слепи ли сте?! Защо трябва някой да е многословен на думи, за стане ясно, че Русия губи тази война? Руският народ е все повече се изправя срещу Путин и се съпротивлява на мобилизацията и войната.(най-сетне проумяха, че това е война!) Западът затваря границите си за бягащите руснаци, сякаш им казва: Връщайте се в страната си и свалете диктатора, който ви въвлича в унищожителна война!
48
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами вземи и на Русия ядреното оръжие. Какво чакаш? А САЩ доказаха, че могат да притежават ядрено оръжие. Наистина, за какво и е на една страна нещо, което не използва?
47
4
 
15
 
! Отговори
Политиката на Нато преди 1 година
В Европа е; Държи американците вътре, реснаците отвън, а германците долу да не се надигнат!
46
22
 
11
 
! Отговори
Антъни Блинкен преди 1 година
Запитан в телевизионно интервю дали САЩ имат готов план за ответен удар в случай, че Русия прибегне до ядрен удар държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен беше повече от лаконичен - Да, имаме!Ясно е вече, че САЩ са готови. Предстои да видим какъв ще е скритият военен коз, скрит зад 750-те милиардния бюджет. Плаша се какво имат непоказано, но от друга страна Путин трябва да бъде спрян преди да унищожи света.
45
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия доказа че не трябва да притежава ядрено оръжие! Не може да се има доверие на тия инфантили! Все едно на дете да дадеш да си играе с пистолет! За какво е това? Гаранция за мир? Виждаме че е обратното.
44
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Полковник Ти затова си станал полковник щото си подгъ3увал на Русия и си работил срещу България.
43
7
 
29
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
Абе вземете се разходете до Москва или Петербург или Самара и тогава говорете каква мизерия е в Русия.Ще ви се завие свят от лукс,скъпи ресторанти,магазини и високи цени.Да не говорим за новите небостъргачи в столицата или за красивите паркове.София прилича на Полски Тръмбеш в сравнение с Москва.А Варна на Сунгурларе в сравнение с Петербург.